Διάφορες Αναρτήσεις

  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ ?? ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ?? Καταδρομική επίθεση με κράνη και βαριοπούλες στο Δημαρχείο Ζωγράφου
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ ?? ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ?? Καταδρομική επίθεση με κράνη και βαριοπούλες στο Δημαρχείο Ζωγράφου

  • Στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας... Βίντεο: Εν μέσω πυρών ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων της Λιβύης
    Στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας... Βίντεο: Εν μέσω πυρών ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων της Λιβύης

  •  Εγγονός κατηγορείται ότι έκλεψε 27.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του παππού του.......
    Εγγονός κατηγορείται ότι έκλεψε 27.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του παππού του.......

  •  Ρομά   μετά το περιστατικό στην Πάρο ακόμη ένα ανάλογο συμβάν έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα του Ναυπλίου.
    Ρομά μετά το περιστατικό στην Πάρο ακόμη ένα ανάλογο συμβάν έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα του Ναυπλίου.

  • Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί έκαναν γυαλιά - καρφιά λεωφορείο του ΟΑΣΘ
    Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί έκαναν γυαλιά - καρφιά λεωφορείο του ΟΑΣΘ

  • 20 Οκτωβρίου εορτάζει ο Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Αγιος Αρτέμιος
    20 Οκτωβρίου εορτάζει ο Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Αγιος Αρτέμιος

  • ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Έτσι μπορούν να απαγάγουν τα παιδιά σας ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ! ! (βίντεο)
    ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Έτσι μπορούν να απαγάγουν τα παιδιά σας ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ! ! (βίντεο)

  • Τεράστιο κενό ασφαλείας στις νέες πιστωτικές κάρτες..μπορούν να χρεωθούν ενώ βρίσκονται μέσα στο πορτοφόλι σας χωρίς να χρειάζεται το PIN
    Τεράστιο κενό ασφαλείας στις νέες πιστωτικές κάρτες..μπορούν να χρεωθούν ενώ βρίσκονται μέσα στο πορτοφόλι σας χωρίς να χρειάζεται το PIN

  •  Ο δράστης συνελήφθη....Βί α σε 15χ ρονη πίσω από εκκλησία!  ...σε άθλια ψυχολογική κατάσταση πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος
    Ο δράστης συνελήφθη....Βί α σε 15χ ρονη πίσω από εκκλησία! ...σε άθλια ψυχολογική κατάσταση πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

«Παι δί-ήρωας» έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του 50χρονου συντρόφου της,,,,,Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα ιδιότητα, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, σε 50χρονο από την Καρδίτσα, ο οποίος κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συντρόφου του.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή πρόταση της εισαγγελέως Βόλου για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε όπως επίσης και για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής απειλής και βίας, αλλά και της οπλοχρησίας.  

Πρόκειται για υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ο 50χρονος κατηγορούμενος είχε εισβάλει στο σπίτι που διέμενε η σύντροφός του μαζί με τον γιο της, σε χωριό της Καρδίτσας, διαπληκτίστηκαν και εκείνος την τραυμάτισε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της, όπως μεταδίδει το taxydromos.gr.

Ενδεχομένως χειρότερες καταστάσεις απέτρεψε ο γιος της παθούσας, ο οποίος ξύπνησε από τη φασαρία μέσα στο σπίτι. Βρήκε τη μητέρα του να είναι πεσμένη στο πάτωμα και από πάνω της τον 50χρονο, από το χέρι του οποίου άρπαξε το μαχαίρι και τον απομάκρυνε.

Συγκλονιστική ήταν η αναφορά της εισαγγελέως της έδρας του ΜΟΔ Βόλου σε αυτό το παιδί, που αφόπλισε τον σύντροφο της μητέρας του και την έσωσε από τα χέρια του, το οποίο χαρακτήρισε ως τον «ήρωα της οικογένειας». «Ο γιος είναι ο ήρωας της οικογένειας. Όχι γιατί έσωσε τη μητέρα του. Αλλά γιατί σηκώνει ένα μεγάλο βάρος έχοντας επωμιστεί όλα αυτά που έγιναν. Εύχομαι αυτό το παιδί που έχει βιώσει τη βία στο οικογενειακό του περιβάλλον να μην γίνει ούτε ο ίδιος βίαιος αλλά ούτε παθητικός απέναντι στη βία», ανέφερε η εισαγγελέας.

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το ζευγάρι διατηρούσε μία θυελλώδη σχέση από τον Σεπτέμβριο του 2023. Τόσο ο κατηγορούμενος είχε κατηγορηθεί για βίαιη συμπεριφορά στο παρελθόν όσο και το θύμα φέρεται να είχε επιτεθεί στον 50χρονο με σκουπόξυλο.

Το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει. Το παραλίγο μοιραίο βράδυ, ο κατηγορούμενος είχε επιστρέψει από Αθήνα και πολύ αργά, μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις που δέχθηκε στο κινητό του από τη σύντροφό του, αποφάσισε να πάει στο σπίτι της. Χρησιμοποίησε κλειδί που είχε στην κατοχή του, μπήκε μέσα, κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα όπου εκείνη κοιμόταν, άναψε τα φώτα, την ξύπνησε και της ζήτησε να πάνε στην κουζίνα να μιλήσουν.

Ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ του ζευγαριού. Η γυναίκα – θύμα υποστήριξε ότι ο 50χρονος πήρε μαχαίρι και απείλησε να τη σκοτώσει. Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι η σύντροφός του ήταν εκείνη που πήρε το μαχαίρι πρώτη για να του επιτεθεί, εκείνος την αφόπλισε και πάνω στον καβγά της κατάφερε τα χτυπήματα. Ο 50χρονος υποστήριξε ότι η σύντροφός του τον ζήλευε παράφορα και μαλώνανε συχνά αλλά ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.

Από τη φασαρία ξύπνησε ο γιος της γυναίκας, ο οποίος κατάφερε να απομακρύνει τον 50χρονο από την πεσμένη στο πάτωμα μητέρα του, να καλέσει την αστυνομία και ο ίδιος να τη συνοδεύσει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες για τα τραύματα που έφερε και τα οποία σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των γιατρών ήταν ικανά να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή της.

Η εισαγγελέας απέκλεισε το ενδεχόμενο δόλου, κρίνοντας από το είδος και το βάθος των τραυμάτων και πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόσκληση βαριάς σωματικής βλάβης, αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε ο 50χρονος άντρας που θα εκτίσει την ποινή του στη φυλακή.

Πηγή ➤  https://www.enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου