Police-Voice blog ➤
Προμηθεύονταν πλαστά έγγραφα με τιμές… Βουλγαρίας και τα πουλούσαν σε τιμές Ελλάδος, προκειμένου παράτυποι μετανάστες να μπορέσουν να φύγουν για χώρες της Ευρώπης.
Νομιμοφανή ταξιδιωτικά έγγραφα, με το αζημίωτο, εξασφάλιζε κύκλωμα που εξάρθρωσε το τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης της ΕΛ.ΑΣ..
Η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και εκτιμάται πως είχε αποφέρει στα μέλη του, περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο 66χρονος εγκέφαλος και τα ταξίδια στην Βουλγαρία
«Εγκέφαλος» του κυκλώματος, ήταν ένας 66χρονος βουλγαρικής υπηκοότητας με καταγωγή από την Συρία.
Μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας, από όπου παραλάμβανε μεγάλες ποσότητες πλαστών εγγράφων, όπως διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες παραμονής, διπλώματα και βίζες.
Στη συνέχεια τα μετέφερε στην Ελλάδα, κατόπιν παραγγελιών από «επαγγελματίες» διακινητές.
Τα πλαστά έγγραφα κατάρτιζε ένας 66χρονος Σύρος, ενώ το «εργαστήριο» το είχαν στήσει μέσα στο σπίτι ενός 72χρονου Έλληνα στους Αμπελοκήπους.
Ο αρχηγός της σπείρας, φέρεται πως προμηθευόταν τις κάρτες-έγγραφα που έφεραν τα στοιχεία ασφαλείας και σήματα των αντίστοιχων γνησίων από τη Βουλγαρία, για να καταφέρνει να «ρίχνει» τη τιμή προμήθειάς τους.
Ο φερόμενος πλαστογράφος, αναλάμβανε την κατάρτιση των εγγράφων, χειρίζονταν τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, έγραφε τα στοιχεία των ατόμων για τα οποία προορίζονταν και τοποθετούσε τις φωτογραφίες τους.
Τα έγγραφα παρέδιδε στους «επαγγελματίες» διακινητές, ο 72χρονος συνεργός.
Ο τιμοκατάλογος του κυκλώματος
Για κάθε Δελτίο Ταυτότητας, το κύκλωμα φέρεται πως αποκόμιζε έως το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, για κάθε Άδεια Διαμονής έως το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, για κάθε Ειδική προξενική Θεώρηση Εισόδου (VISA) έως το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
Οι παραγγελίες των εγγράφων και η διευθέτηση των λεπτομερειών ως προς την υλοποίηση τους, πραγματοποιούνταν είτε με τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας, είτε με προσωπικές συναντήσεις των μελών του κυκλώματος με τους υποψήφιους αγοραστές.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μεταξύ άλλων, 4.104 Δελτία Ταυτότητας, 1.302 Άδειες Διαμονής, 526 διπλώματα, 47 Ειδικές Προξενικές Θεωρήσεις Εισόδου (VISAS), 61 Κάρτες Πολίτη και πέντε διαβατήρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου