Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Στο σκαμνί ιδιοκτήτης γαϊδάρου και υπέρβαρος τουρίστας! Επιασαν τόπο οι καταγγελίες .....Φωτο...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Επιασαν τόπο οι καταγγελίες της Εριέττας Κούρκουλου για την κακοποίηση των ζώων στην Υδρα που κουβαλούν στη ράχη τους υπέρβαρα φορτία

Οι καταγγελίες της Εριέττας Κούρκουλου ότι κακοποιούνται τα γαϊδουράκια στην Υδρα, που οι ιδιοκτήτες τους τα υποχρεώνουν να μεταφέρουν υπό συνθήκες… Σαχάρας βαρύτατα φορτία, όπως ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και ηλιακούς θερμοσίφωνες, έπιασαν τόπο, καθώς για πρώτη φορά παραπέμπεται να δικαστεί κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου όχι μόνον o ιδιοκτήτης γαϊδουριού στην Υδρα που το υποχρέωνε να μεταφέρει παράνομα φορτία, τα οποία υπερέβαιναν κατά πολύ το επιτρεπόμενο βάρος, αλλά παράλληλα θα δικαστεί κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα και υπέρβαρος Γερμανός τουρίστας, που κάθισε στην πλάτη του άτυχου ζώου για να τον μεταφέρει στο νησί.

   


Ο εισαγγελέας Πειραιά Θόδωρος Σεκαλλαρόπουλος, που είναι αρμόδιος για την κακοποίηση ζώων, διαβάζοντας τις αναρτήσεις της Εριέττας Κούρκουλου, ιδρύτριας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης A Promise to Animals και δημιουργού της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray, δεν είχε μείνει ασυγκίνητος, αλλά είχε παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για τον βασανισμό των ζώων. Είχε προηγηθεί περιστατικό με άλογο, που έπεσε νεκρό μέρα μεσημέρι εν μέσω καύσωνα στο κέντρο της Κέρκυρας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έπαθε ανακοπή, ενώ έσερνε άμαξα με τουρίστες κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Ολα τα παραπάνω ήταν η αφορμή για να γίνει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην Υδρα, στο πλαίσιο της οποίας, μάλιστα, είχε κληθεί και είχε καταθέσει και η Εριέττα Κούρκουλου.

Ο εισαγγελέας κ. Σακελλαρόπουλος είχε δώσει εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Υδρας να γίνεται ζύγιση όχι μόνο του φορτίου, που μεταφέρουν τα γαϊδουράκια αλλά να καταμετράται και το βάρος, ώστε να ελέγχεται ο συσχετισμός φορτίου και δύναμης του ζώου.
Για να διασφαλιστεί η έρευνα, ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στους αστυνομικούς να συλλαμβάνεται για απείθεια όποιος από τους ιδιοκτήτες των ζώων αρνείται τη διαδικασία της ζύγισης.

Η έρευνα προχώρησε στην Υδρα, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- αστυνομικοί με εντολή από τον εισαγγελέα Πειραιά ζύγιζαν τα γαϊδουράκια και το φορτίο που μετέφεραν. Στην περίπτωση ιδιοκτήτη γαϊδουριού που είχε φορτώσει το ζώο του με ένα ψυγείο, έγινε η ζύγιση του φορτίου και το ψυγείο βρέθηκε να είναι 63 κιλά. Αντίστοιχα, ζυγίστηκε και το γαϊδουράκι, που ήταν 378 κιλά και δεν υπήρξε πρόβλημα, καθώς το φορτίο ήταν μικρότερο από το 1/5 του βάρους του ζώου, που απαιτεί ο νόμος.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως με τον υπέρβαρο τουρίστα που είχε καβαλήσει το άτυχο γαϊδουράκι, καθώς οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν να ζυγιστεί και βρέθηκε ότι ήταν πάνω από 100 κιλά.

Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας κ. Σακελλαρόπουλος, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη όχι μόνον εναντίον του ιδιοκτήτη του ζώου, αλλά και εναντίον του Γερμανού τουρίστα, που δεν δίστασε να ανέβει στο γαϊδουράκι, αν και ήταν εξαιρετικά υπέρβαρος γι’ αυτήν τη διαδικασία. Παράλληλα το ζώο αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ιπποειδών.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου