Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

«Ξήλωσαν» τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας μετά την πρωτοφανή απόδραση ισοβίτη.... Νέος αρχηγός ο Θεμιστός Αρναούτης ....

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Νέος αρχηγός ο Θεμιστός Αρναούτης και υπαρχηγός ο Παναγιώτης Σταύρου

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, πριν καλά καλά πατήσει το πόδι του στη Κύπρο, επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη, απέλυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και Δημήτρη Δημητρίου, προχωρώντας ταυτόχρονα και σε αντικατάσταση του αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Χάρη Φιλιππίδη. Πρόκειται για την πρώτη του αντίδραση μετά το φιάσκο με την απόδραση του ισοβίτη - δολοφόνου Θεόδωρου Θεοφάνους, ενώ βρισκόταν υπό επιτήρηση από τέσσερις δεσμοφύλακες και τρεις αστυνομικούς . Οι καρατομήσεις έγιναν παρά το ότι ο ισοβίτης συνελήφθη χθες το απόγευμα στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού χάρη στην παρατηρητικότητα ενός περιπτερά!

Ταυτόχρονα με τις απολύσεις ανακοινώθηκαν και τα ονόματα του νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού της αστυνομίας όπως και του Αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών.

Αρχηγός αναλαμβάνει ο κ. Θεμιστός Αρναούτης και Υπαρχηγός ο κ. Παναγιώτης Σταύρου. Αναπληρωτής Διευθυντής Φυλακών ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

papatheodwrou
Ο αρχηγός Στέλιος Παπαθεοδώρου
dimitriou
Ο υπαρχηγός Δημήτρης Δημητρίου


Η απόλυση του τέως πλέον Υπαρχηγού Αστυνομίας προκάλεσε έκπληξη καθώς δεν είχε καμία εμπλοκή στο φιάσκο της απόδρασης του ισοβίτη, αφού όταν συνέβη έλειπε σε υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό.

Πέραν αυτού, δεν είχε εμπλακεί ούτε σε άλλες υποθέσεις που ξεχείλισαν το ποτήρι της προεδρικής οργής για την αστυνομία.

Πριν από ένα χρόνο περίπου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Αρχηγό Αστυνομίας και μάλιστα είχε αναζητήσει και τον διάδοχο του. Τελικώς έδωσε παράταση στον κ. Παπαθεοδώρου, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Αντί του Αρχηγού είχε ανασχηματιστεί η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Προκοπίου - Κουκκίδου, χωρίς προφανή ευθύνη από την πλευρά της, αφού είχε διοριστεί λίγους μήνες πριν.

Οι ανακατατάξεις δημιουργούν γκρίνια στην Αστυνομία και τις Φυλακές, καθώς ο νέος Αρχηγός ήταν ο νεότερος εκ των τεσσάρων Βοηθών Αρχηγών και ο Υπαρχηγός έφερε τον βαθμό του Αστυνόμου Α' και μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς. Και στις δύο περιπτώσεις παρακάμφθηκαν παλαιότεροι αξιωματικοί, κάτι που με βάση το Σύνταγμα της Κύπρου μπορεί να συμβεί, αφού οι θέσεις Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας δεν είναι θέσεις προαγωγής και ο Πρόεδρος μπορεί να διορίσει όποιους επιθυμεί, ακόμα και πολίτες που δεν ανήκουν στην Αστυνομία.

Επίσης στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών διορίστηκε ένας Υπαστυνόμος που υπηρετεί στ Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με μισθολογική κλίμακα Α9, παρά το ότι στις Φυλακές υπηρετούν Λειτουργοί με πολύ υψηλότερες μισθολογικές κλίμακες.
Επίσης, ουδείς εκ των υπευθύνων του Τμήματος Φυλακών είχε κόστος για την απόδραση παρά το ότι είχαν την ευθύνη της Ασφάλειας και της έγκρισης της άδειας του ισοβίτη.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου