Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

14 συλλήψεις νεαρών σε Λιμανάκια και Σύνταγμα που οδηγούσαν χωρίς άδεια....

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Από πολλές συλλήψεις νεαρών συνοδεύτηκε ο έλεγχος της Τροχαίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής το βράδυ της Κυριακής (15.09.2024)

Μετά από στοχευμένους ελέγχους συνελήφθησαν χθες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών και των Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 14 νεαροί στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου (Λιμανάκια) και στη Λεωφόρο Βασ. Αμαλίας (Σύνταγμα).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές όπου έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παραβατικών οδηγικών συμπεριφορών, εντοπίστηκαν οι 14 νεαροί να οδηγούν αυτοκίνητα χωρίς να έχουν ικανότητα για άδεια οδήγησης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθηγητής Πανεπιστημίου φωτογράφιζε 15χ ρονη - Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο μετά από καταγ γελία του πατέρα της.....

 
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Τρεις νεαροί ζήτησαν τον λόγο από τον καθηγητή - Το κινητό τηλέφωνό του κατασχέθηκε και θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από μήνυση πατέρα 15χρονης που κατήγγειλε ότι τη φωτογράφιζε χωρίς τη συναίνεσή του.

Σύμφωνα με το pelop.gr, το περιστατικό φέρεται να έγινε το βράδυ της Παρασκευής, σε αναψυκτήριο της περιοχής Μαρκάτου. Ο πατέρας της 15χρονης έπινε ποτό με έναν φίλο του, χωρίς να αντιληφθεί ότι ο καθηγητής έβγαζε φωτογραφίες την κόρη του.

Σε διπλανό τραπέζι κάθονταν τρεις νεαροί. Όταν είδαν τι έκανε ο καθηγητής, του ζήτησαν τον λόγο με αποτέλεσμα να προκληθεί φασαρία.

Στο σημείο εκλήθη η αστυνομία. Ο πατέρας της ανήλικης κατέθεσε μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Το κινητό τηλέφωνο του επίκουρου καθηγητή κατασχέθηκε και πρόκειται να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για να εξεταστεί το περιεχόμενό του.

Τι υποστηρίζει το περιβάλλον του πατέρα

Από το περιβάλλον του πατέρα υποστηρίζεται ότι τόσο από τον καταγγελθέντα όσο και από τον αρμόδιο αξιωματικό καταβλήθηκε προσπάθεια να θεωρηθεί το περιστατικό λήξαν και να μην ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ωστόσο, ο πατέρας ήταν ανένδοτος και ο επίκουρος καθηγητής κρατήθηκε τη νύχτα στην Ασφάλεια και το Σάββατο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο τελευταίος άφησε ελεύθερο τον καθηγητή και επέστρεψε τη δικογραφία στην Ασφάλεια, διότι έκρινε ότι είναι ελλιπής.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τους έριξαν πρόστιμο με 18.300 ευρώ και τους στέλνουν πάλι στα θρανία...να περάσουν από επαναληπτικές εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματός τους. ....

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤
Σε πλήρη εφαρμογή το Σαββατοκύριακο ο νέος αυστηρότερος ΚΟΚ.

Η Παραλιακή για άλλη μια φορά μετατράπηκαν σε πίστα αγώνων ταχύτητας. Αυτή τη φορά τρεις οδηγοί συνελήφθησαν από την αστυνομία οι οποίοι καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, καθώς τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται συνολικά στα 18.300 ευρώ.

Οι οδηγοί, ηλικίας 25 έως 35 ετών, συμμετείχαν σε «αγώνες ταχύτητας» που έλαβαν χώρα στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, κοντά στην περιοχή του Αλίμου. Σύμφωνα με τις αναφορές των αρχών, υπήρχαν καταγγελίες από κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς για επικίνδυνη οδήγηση και παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας που, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας, κατάφερε να ακινητοποιήσει τα οχήματα και να συλλάβει τους παραβάτες.

Μετά τη σύλληψη, η αστυνομία βεβαίωσε συνολικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 18.300 ευρώ για τις παραβάσεις των οδηγών, συμπεριλαμβανομένων υπερβολικής ταχύτητας, επικίνδυνης οδήγησης και συμμετοχής σε παράνομους αγώνες δρόμου.

Επανεξέταση για το δίπλωμα οδήγησης

Πέρα από τα πρόστιμα, η ποινή για τους τρεις οδηγούς δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι παραβάτες θα πρέπει να περάσουν από επαναληπτικές εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματός τους. Το γεγονός ότι συμμετείχαν σε παράνομες δραστηριότητες δείχνει έλλειψη σεβασμού για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και οι αρχές αποφάσισαν να προβούν σε αυστηρά μέτρα. Οι οδηγοί δεν θα μπορέσουν να οδηγήσουν ξανά, εάν πρώτα δεν περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις που περιλαμβάνουν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά τεστ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομία: Ευρεία σύσκεψη των Ομοσπονδιών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη – Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.....

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΠΟΑΣΥ έξω από τα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια των αντιδράσεων του συνδικαλιστικού κινήματος για τις πενιχρές αυξήσεις που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση και προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση όλων των ενστόλων.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Συρεγγέλα συναντήθηκε με ολιγομελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, οπότε και ορίστηκε άμεση επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να υπάρξει απ’ ευθείας ενημέρωση.

Η συνάντηση αυτή είχε ως κατάληξη τον προγραμματισμό ευρείας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με όλους τους Προέδρους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 15:00.

«Διαμηνύουμε προς κάθε αρμόδιο για άλλη μια φορά ότι, εφόσον δεν υπάρξει εμπράκτως κατανόηση και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας, ο αγώνας θα συνεχιστεί κλιμακούμενος, όπως αρμόζει σε θεσμικούς φορείς που αφουγκράζονται την οργή της βάσης για το διαρκή εμπαιγμό που υφίσταται από τους κυβερνώντες», ανέφερε η ΠΟΑΣΥ.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανία: 61χρονος Έλληνας σκό τω σε την Ελληνίδα 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να ......

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας 61χρονος Έλληνας σκότωσε την 50χρονη – επίσης Ελληνίδα – σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη των 16.500 κατοίκων. Όταν βρήκαν τον άνδρα αιμόφυρτο, κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο συγκρότημα διαμερισμάτων, είδαν τον άνδρα μέσα σε μία λίμνη αίματος και στη συνέχεια τη νεκρή γυναίκα του.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι αυτοτραυματίστηκε, κόβοντας τις φλέβες του.

Μία ημέρα μετά, το απόγευμα του Σαββάτου, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε και ο άνδρας συνελήφθη, με ένταλμα δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου του Öhringen.

Σε πρώτη φάση η εισαγγελική αρχή ερευνά την υπόθεση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο το κατηγορητήριο αναμένεται να αναβαθμιστεί. Ήδη έχει δοθεί εντολή να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διευκρινιστεί η αιτία θανάτου της γυναίκας.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη Νικησιανή Καβάλας, τόπο καταγωγής τόσο του θύματος όσο και του δράστη. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα proininews.gr, φίλοι και συγγενείς δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη καθώς ο 61χρονος άνδρας ήταν «πολύ ήσυχος» σύμφωνα με τους ίδιους.

Πηγή ➤  https://www.enikos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπάλληλος ξενοδοχείου κατηγορείται για βι α σμό πελάτισσας....σύλληψη ενός 53χρονου πολίτη Ρουμανίας.....

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Σε καταγγελία βιασμού προχώρησε μία πελάτισσα ξενοδοχείου στην Κω, με αποτέλεσμα οι αρχές να προβούν στη σύλληψη ενός 53χρονου πολίτη Ρουμανίας.

Όλα συνέβησαν σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Μαστιχάρι της Κω, την Κυριακή, όταν, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, μια 21χρονη τουρίστρια κατήγγειλε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα 10.00 ο 53χρονος εισήλθε στο δωμάτιο της και, ενεργώντας εναντίον της εκφρασμένης βούλησής της, την θώπευσε, ασέλγησε εις βάρος της και παρά την εκ μέρους της αντίσταση η οποία μεσολάβησε, συνέχισε τις πράξεις του.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛ.ΑΣ πήρε περιπολικό Lexus – Δείτε πού κυκλοφορεί!.......

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Τη δυνατότητα να περιπολούν με ένα από τα κορυφαία C-SUV της αγοράς έχουν οι αστυνομικοί του τμήματος στον Δήμο Πυλαίας–Χορτιάτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Μάλλιο, ένα SUV περιπολικό Lexus Hybrid 4X4.

Το νέο περιπολικό θα χρησιμοποιηθεί από το ΑΤ Πυλαίας για τις ανάγκες περιπολιών αποκλειστικά στα όρια του Δήμου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα πολυτελές όχημα, που τροφοδοτείται από το υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής μάρκας με τον δίλιτρο κινητήρα των 184 ίππων. Φέρει αυτόματο κιβώτιο, καίει κατά μέσο όρο γύρω στα 5,3 lt ανά 100 km και διακρίνεται για το εντυπωσιακό εσωτερικό, με τα υψηλής ποιότητας υλικά, τις ψηφιακές οθόνες και τα άνετα καθίσματα.


Το περιπολικό του Δήμου, αν και δεν ξεκαθαρίζεται, πρέπει να είναι μεταχειρισμένο, καθώς στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως πρόκειται για την έκδοση UX 250 Dynamic 2.0L Hybrid Electric (184h) 4X4, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί η αναβαθμισμένη έκδοση με το 5ης γενιάς υβριδικό σύνολο των 199 ίππων.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα ικανότατο όχημα, το οποίο προφανώς έχει εξοπλιστεί με τα κατάλληλα συστήματα για τις ανάγκες της αστυνομίας.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Άργησε η νύφη, έφυγε ο παπάς - Απίστευτο σκηνικό σε γάμο Η νύφη, θέλοντας να τιμήσει το γνωστό έθιμο, ......

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Εξοργισμένος ένας παπάς στον Πύργο, παραλίγο να τινάξει έναν γάμο στον αέρα καθώς η νύφη άργησε, με τον ιερέα να αποχωρεί.

Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής, όπου σύμφωνα με την patrisnews.gr, ήταν προγραμματισμένος ο γάμος ενός ζευγαριού σε μια από τις εκκλησίες του Πύργου.

Η νύφη, θέλοντας να τιμήσει το γνωστό έθιμο, άργησε να φτάσει στην εκκλησία.

Ο γαμπρός μαζί με τους καλεσμένους περίμενε υπομονετικά, ωστόσο ο παπάς φαίνεται να εκνευρίστηκε με την αργοπορία.

Ο ιερέας μάλιστα δεν δίστασε να φύγει από την εκκλησία, λέγοντας πως δεν θα κάνει τον γάμο.

Η νύφη έφτασε λίγα λεπτά με τους ψυχραιμότερους να καταφέρνουν να πείσουν τον παπά να γυρίσει.

Τελικά και παρά την ένταση ο γάμος έγινε κανονικά. 


Πηγή ➤ https://www.newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κινηματογραφική ληστεία...Παρίσταναν τους αστυνομικούς και....τα θύματα μέσα στο σπίτι.......

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤
Eφιαλτικές στιγμές, στα χέρια πέντε αδίστακτων κουκουλοφόρων έζησαν, τα ξημερώματα, τρείς νεαροί στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Δύο από τους κακοποιούς φορούσαν μπουφάν με διακριτικά της αστυνομίας.

Οι δράστες, με βαριοπούλα, έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας του ισογείου, μπήκαν στο εσωτερικό, ανέβηκαν στον 1ο όροφο που βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης με δύο νεαρούς, τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με πλαστικά δεματικά καλώδια.

Τα θύματα τους είπαν πως δεν υπάρχουν χρήματα, κάτι που εξόργισε τους πέντε δράστες οι οποίοι τους χτύπησαν ακόμη πιο έντονα, και κατά κύριο λόγο τον 31χρονο ιδιοκτήτη προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες.

Άρχισαν να τους χτυπούν με μπουνιές, κλωτσιές, την βαριοπούλα αλλά και καρέκλες, ζητώντας τους να τους αποκαλύψουν πού είχαν κρυμμένα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα προκαλούσαν φθορές στο εσωτερικό της οικίας.

Οι δράστες αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, τα πορτοφόλια τους, τα χρήματά τους, αλλά και το καταγραφικό από τις κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις τους.

Στη συνέχεια τα μέλη της συμμορίας, προσπάθησαν να μεταφέρουν στο υπόγειο τον ιδιοκτήτη, εκτιμώντας πως εκεί έχει κάποιο χρηματοκιβώτιο, αλλά εκείνος κατάφερε να πηδήξει από ένα παράθυρο και να χαθεί στο σκοτάδι.

Οι ληστές φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν την οικία, αφήνοντας πίσω τους δεμένα τα δύο θύματα.

Στις έξι τα ξημερώματα ενημερώθηκε η αστυνομία για τη ληστεία. Ο ιδιοκτήτης της οικίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Πηγή: ΕΡΤ   https://www.protothema.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί,...συνελήφθησαν 17 ατόμα - Πώς δρούσαν....

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, συνελήφθησαν 17 ατόμα - Πώς δρούσαν

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η συνολική ζημιά του οργανισμού ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των φαρμάκων που ψευδώς συνταγογραφούσαν, περιλαμβάνονται ναρκωτικά καθώς και άλλες ψυχότροπες ουσίες, ενώ ορισμένα από τα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη, τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

Συνολικά συνελήφθησαν 17 ατόμα (14 Έλληνες και τρεις αλλοδαποί), ανάμεσα τους γιατροί, φραμακοποιοί και ένας ιατρικός επισκέπτης.

Οι Αρχές κατέσχεσαν πάνω από 9.000 φαρμακευτικά σκευάσματα και χρηματικό ποσό άνω των 450.000 ευρώ.

eopyy-1

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκαν δύο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κακουργηματικών απατών σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα στο πλαίσιο της οποίας εξακριβώθηκε η συγκρότηση και δραστηριοποίηση των οργανώσεων, ενώ έπειτα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, συνελήφθησαν συνολικά -16- μέλη τους.

Πρόκειται για -4- ιατρούς Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αττική και Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπαλλήλους -8- φαρμακείων στην Αττική, -1- ιατρικό επισκέπτη εταιρείας παραγωγής φαρμάκων και -1- άτομο που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Η παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ όπως προέκυψε, διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη που δραστηριοποιούνταν παράλληλα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προέβαιναν αρχικά μέσω των ιατρών- μελών τους στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων σε Α.Μ.Κ.Α. -κυρίως αλλοδαπών- ατόμων.

Τα άτομα αυτά, είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα, είτε βρίσκονταν έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διαπιστώσουν τη ψευδή συνταγογράφηση. Μάλιστα, τα μέλη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούσαν και Α.Μ.Κ.Α. ανασφάλιστων ατόμων, καθώς η συμμετοχή τους στη δαπάνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ήταν μηδενική.

Στη συνέχεια, μέσω των εταιρειών/ φαρμακείων των μελών τους, προέβαιναν σε εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας παραστατικά εκτέλεσης αντί των ασφαλισμένων, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Η περαιτέρω διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν μέσω των φαρμακείων καθώς και των ιατρών σε πελάτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ακολούθως, τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, είτε αναμιγνύονταν με νόμιμα εισοδήματα μέσω της έκδοσης εικονικών αποδείξεων λιανικής πώλησης, είτε φυλάσσονταν σε θυρίδες τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των φαρμάκων που ψευδώς συνταγογραφούσαν, περιλαμβάνονται ναρκωτικά καθώς και άλλες ψυχότροπες ουσίες, ενώ ορισμένα από τα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη, τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση –3.516– Α.Μ.Κ.Α. βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς –90.186– συνταγές, με τη ζημία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε και η παράνομη δραστηριότητα ιδιοκτήτριας φαρμακαποθήκης, η οποία έθετε σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία, ενώ μέρος των σκευασμάτων αυτών τα προμηθευόταν από φαρμακείο των εγκληματικών οργανώσεων.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση-, συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, λήψη γνώσης των δεδομένων αυτών και χρησιμοποίηση αυτών, με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και εμπορία επιβλαβών φαρμάκων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, ιατρεία, φαρμακεία, Δημόσιες Δομές Υγείας και τραπεζικές θυρίδες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- πάνω από 9.000 συσκευασίες παρανόμως συνταγογραφηθέντων φαρμακευτικών σκευασμάτων, μεταξύ των οποίων και σκευάσματα που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες,
- 451.140 ευρώ, 10.000 δολάρια Η.Π.Α., 8.000 δολάρια Αυστραλίας,
- 2 ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους 1 κιλού, 109 χρυσές λίρες,
- πλήθος εγγράφων (χειρόγραφες σημειώσεις με πληρωμές ιατρών, σφραγίδες ιατρών, συνταγές/γνωματεύσεις κλπ),
- κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και άλλα ψηφιακά πειστήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση».


Πηγή ➤https://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη 82χρονος που οδηγούσε ανάποδα στην Εθνική.....οδηγός .τον σταμάτησε και τον ενημέρωσε ότι κινείται αντίθετα, ωστόσο ο οδηγός τον προσπέρασε και συνέχισε.......

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (14/09), ένας ηλικιωμένους που οδηγούσε ανάποδα στην Εθνική.

Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ του Σαββάτου όταν ένας οδηγός που επέστρεφε από Ράχες στη Λαμία, κοντά στον κόμβο της Αγίας Μαρίνας, είδε τα φώτα ενός αυτοκίνητου που κινούταν αντίθετα και ερχόταν κατά πάνω του.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αμέσως έκοψε ταχύτητα και άναψε τα alarm, «ανοιγοκλείνοντας» τα φώτα στον οδηγό που κινούταν αντίθετα. Τελικά τον σταμάτησε και τον ενημέρωσε ότι κινείται αντίθετα, ωστόσο ο οδηγός τον προσπέρασε και συνέχισε.

Στο σημείο κατέφθασαν οι αστυνομικοί του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, που είχαν ενημερωθεί από την «Κεντρική Οδό» ότι ένα Mercedes κινούνταν ανάποδα στο ρεύμα προς Αθήνα στο 231 χλμ.

Οι αστυνομικοί του Β’ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας ακινητοποίησαν το όχημα και το οδήγησαν με ασφάλεια στα διόδια της Μαυρομαντήλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport ο οδηγός της Mercedes είναι Γερμανικής υπηκοότητας, ηλικίας 82 ετών, ο οποίος συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας όπως ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πηγή ➤  https://www.enikos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Θηλυκή συμ μορία οκτώ γυναικών Ρομά ξάφρισε 19 σούπερ μάρκετ Οι γυναίκες ηλικίας 23 έως 44 χρόνων έκλεψαν διάφορα .....

 
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Οι γυναίκες ηλικίας 23 έως 44 χρόνων έκλεψαν διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 1.500 ευρώ

Μια συμμορία οκτώ γυναικών Ρομά κρυβόταν πίσω από μια αλυσίδα 19 κλοπών που είχαν γίνει σε σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη με λεία διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 1.500 ευρώ, στο διάστημα από τις 28 Φεβρουαρίου ως τις 27 Απριλίου.

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, που αξιοποίησαν τα στοιχεία τα οποία συνέλεξαν, εξακριβώθηκε ότι τις κλοπές στα καταστήματα είχαν διαπράξει οκτώ γυναίκες ηλικίας 23 ως 44 χρόνων που εξετάζεται αν συμμετείχαν και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα μέλη της θηλυκής συμμορίας δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν και τα κλοπιμαία.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

71χρονος παρενόχλησε..... 12χ ρονη μέσα σε κατάστημα και συνελήφθη....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σοκ στον Βόλο: 71χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 12χρονη μέσα σε κατάστημα και συνελήφθη
 

Εναν ηλικιωμένο συνέλαβαν χθες το βράδυ στον Βόλο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, για πράξη προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, πρόκειται για έναν 71χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσέγγισε χθες το μεσημέρι ανήλικη ημεδαπή, ενώ βρισκόταν ως πελάτης σε κατάστημα. Ο ίδιος την πλησίασε με το πρόσχημα παροχής βοήθειας και στη συνέχεια την θώπευσε.

Στη συνέχεια, η ανήλικη προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται λίγες ώρες αργότερα.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »