Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΚΟΚ: Τέλος ο καφές στην οδήγηση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παραβάτες για τις κυρώσεις.....& αφαίρεση της άδειας οδήγησης του οδηγού για τριάντα 30 ημέρες....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πρόστιμο θα πληρώνουν οι πολίτες που θα πίνουν καφέ κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Όπως αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) οι παραπάνω θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ και θα έχουν αφαίρεση διπλώματος  για το διάστημα των 30 ημερών. 

Επίσης σύμφωνα με τον ΚΟΚ απαγορεύεται οι οδηγοί να πίνουν εν κινήσει οποιοδήποτε άλλο υγρό, να τρώνε, να καπνίζουν και να κοιτούν το κινητό τους τηλέφωνο.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του ΚΟΚ

Αναλυτικά, η παράγραφος 2, του άρθρου 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει τα εξής:

  • Ο οδηγός επιβάλλεται να έχει την, κατά τις σχετικές διατάξεις, προβλεπόμενη άδεια οδήγησης και την αναγκαία σωματική και διανοητική ικανότητα και να βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγεί, οφείλει δε κατά το χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημα του ή τα ζώα του. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς.
  • Εν κινήσει, με το ένα χέρι δεσμευμένο από ποτήρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο, η ικανότητα του οδηγού να εκτελέσει τους απαραίτητους χειρισμούς, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης περιορίζεται δραστικά.
  • Μπορεί επίσης να αλλάξει ακόμη και η κατεύθυνση του οχήματος χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό, αν ο οδηγός προσπαθήσει να πιει από το ποτήρι όσο κινείται το όχημα.
  • Στην περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω σενάρια υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών της Τροχαίας, τότε ο παραβάτης οδηγός τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης του οδηγού για τριάντα 30 ημέρες.
Πηγή ➤  https://www.enikonomia.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για κλοπές σε καταστήματα – (δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ένας ......

https://www.police-voice.com/






Police-Voice blog ➤

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στα Ιωάννινα 5 ημεδαποί (δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ανήλικος) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, που κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και από την έρευνα που επακολούθησε διαπιστώθηκε ότι προηγουμένως είχαν αφαιρέσει διαδοχικά από τέσσερα παρακείμενα καταστήματα εμπορίας ειδών ένδυσης και παιχνιδιών διάφορα προϊόντα.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των καταστημάτων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.

Πηγή ➤ https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε δέντρο – ,,,,,,,,γλίτωσε ο 84χρονος οδηγός που έχασε τον έλεγχο του οχήματός....Φωτο.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα έγινε στην Εύβοια το πρωί της Παρασκευής 30/8/2024, όταν ένας 84χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και “καρφώθηκε” σε δέντρο.

Συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε, ένα χιλιόμετρο μετά τον κόμβο της Ερέτριας προς Αμάρυνθο στην επικίνδυνη στροφή τού Αγίου Γεωργίου.


Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 2 οχήματα της Ε.Σ.Δ.Δ.Ε με 2 εθελοντές οι οποίοι αντίκρισαν το ασημί ΙΧ καρφωμένο πάνω σε μια ρίζα ελιάς, δίπλα σε μια μάντρα. Σύμφωνα με το evima.gr, δίπλα στο ΙΧ βρισκόταν ο οδηγός, ηλικίας 84 ετών, ο οποίος ανέφερε ότι είναι μια χαρά.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου οι διασώστες να εξετάσουν προληπτικά τον ηλικιωμένο.

Αφού εξέτασαν τον 84χρονο και διαπιστώθηκε πως δεν είχε ούτε γρατζουνιά, το όχημα απομακρύνθηκε από το οδόστρωμα και ο ηλικιωμένος επέστρεψε στο σπίτι του συνοδεία συγγενικού του προσώπου.

Πηγή ➤  https://www.enikos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος η οδήγηση για τους άνω των 60 – Γιατί τους παίρνουν το τιμόνι.....Η αλλαγή στα ηλικιακά όρια και στις διαδικασίες επανέκδοσης

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τo Ευρωκοινοβούλιο εξετάζει την πρόταση απαγόρευσης οδήγησης σε συγκεκριμένους οδηγούς τα βράδια στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλει τη διαδικασία της ανανέωσης να έρχεται πιο σύντομα απ’ ότι σήμερα. Στην Ελλάδα ο οδηγός έχει την υποχρέωση ανανέωσης της άδειας οδήγησης μόλις συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο, στο μέλλον όλοι οι οδηγοί θα περνούν από αυτή τη διαδικασία 7 χρόνια νωρίτερα, σε ηλικία μόλις 60 ετών.

Οι οδηγοί άνω των 70 ετών θα ανανεώνουν το δίπλωμά τους ανά 5 χρόνια, ενώ εκείνοι που έχουν συμπληρώσει το 80ο έτος, θα επαναξιολογούνται ανά 2 χρόνια.

Η πρόταση για την αυστηριοποίηση της διαδικασίας ανανέωσης της άδειας οδήγησης έχει κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε περίπτωση που εγκριθεί θα αποτελέσει οδηγία την οποία οφείλουν αν ακολουθήσουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αλλαγή στα ηλικιακά όρια και στις διαδικασίες επανέκδοσης μιας άδειας οδήγησης αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 57 εκατομμύρια κατοίκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις των τελευταίων ετών.

Από τη στιγμή μάλιστα που η διαδικασία της ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης θα περιλαμβάνει και εξετάσεις οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είναι υποχρεωτικές και θα πιστοποιούν την ικανότητα ενός ηλικιωμένου να διατηρεί με ασφάλεια τον έλεγχο ενός οχήματος, οι αλλαγές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γηραιάς ηπείρου.


Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Με όρεξη και πάθος στο Rally Acropolis 2024 η συμμετοχή της Hellenic Police......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Με αγωνιστικό πάθος και πολύ όρεξη ξεκινά η συμμετοχή της Hellenic Police στο ΕΚΟ Rally Acropolis 2024 για την προβολή και επικοινωνία του Project Safety First.

Ξεκινώντας, η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τον πρώην συνοδηγό Άλκη Ρέντη για τη συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα και η οποία δεν συνεχίστηκε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεών του Βολιώτη αθλητή

Στις 5 – 8 Σεπτεμβρίου 2024 η αυλαία ανοίγει και οι πιο δυναμικοί και «σκληροτράχηλοι» οδηγοί αγώνων ράλι θα ριχθούν στη μάχη του «Ράλι των θεών» που συγκεντρώνει την ελίτ του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στην εκκίνηση του Rally Acropolis 2024, στη Λαμία, θα βρεθεί το μαχητικό «περιπολικό» της HELLENIC POLICE, racing by VTP με το πλήρωμα Γιάννης Πλάγος και Χρήστος Κουζιώνης για την προβολή και επικοινωνία του Project…Safety First.

«Είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο απαιτητικός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2024, και… οι «θεοί» λένε ότι όποιος κερδίσει το Ακρόπολις θα είναι ο πρωταθλητής! Εμείς θα συμμετέχουμε με το ταπεινό, αλλά πραγματικό “λιοντάρι” Peugeot 208 rally4, και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το αμάξι στον τερματισμό! Κι αυτός είναι ο στόχος μας!

Ο συγκεκριμένος αγώνας ακριβώς επειδή είναι πολύ απαιτητικός και σκληρός, είναι δύσκολο να τερματίσεις», όπως δήλωσε ο Γιάννης Πλάγος κατά την διάρκεια της προετοιμασίας που έγινε αρχές Αυγούστου στο Motorsport Park στην Τρίοδο, της Μεσσήνης.

Το «κλειδί» της επιτυχίας δεν είναι κάτι απλό αλλά πολυσύνθετο και εξαρτάται από την ομάδα, το αυτοκίνητο την τύχη…

«Κατ’ αρχάς οι αγώνες ράλι είναι ομαδικό άθλημα, συνέχισε ο Γιάννης «εξαρτάται απ’ όλους, αν το αυτοκίνητο θα καταφέρει να φτάσει στον τερματισμό… Μην βλέπετε έναν οδηγό κι έναν συνοδηγό, είναι πολλοί άνθρωποι στο παρασκήνιο όπου εργάζονται για να μπορέσουμε εμείς να αγωνιστούμε!

Θα προσπαθήσει όλη η ομάδα, με τους εμφανείς και αφανείς ήρωες που θα είναι στη Λαμία για το αποτέλεσμα… με την παρουσία της επικεφαλής του Project… Safety First, κυρία Ναταλία Συγγελίδη και του “ambassador” Φάνη Μπολέτση».


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός μηχανής πέταξε τσάντα με χει ρο βο μβί δες μετά από καταδίωξη....Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε μηχανή να σταματήσει για έλεγχο ....

https://www.police-voice.com/




Police-Voice blog ➤

Οι δράστες αναζητούνται ενώ στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών

Καταδίωξη εκτυλίχθηκε στο Κερατσίνι με οδηγό μηχανής να «ξεφορτώνεται» τσάντα με χειροβομβίδες.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε μηχανή να σταματήσει για έλεγχο στην περιοχή του Κερατσινίου.

Ο αναβάτης δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη των Αστυνομικών και μαζί με ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στη μηχανή ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν.

Οι Αστυνομικοί τους ακολούθησαν και στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πλάτωνος τα άτομα πέταξαν στο δρόμο ένα τσαντάκι το οποίο είχε μέσα τρεις χειροβομβίδες.

Οι δράστες αναζητούνται ενώ στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που ελέγχει το περιεχόμενο της τσάντας.

Τέσσερις χειροβομβίδες, ένα περίστροφο και ένα γκλοπ περιείχε το τσαντάκι που πέταξαν στον δρόμοι οι δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μετά από καταδίωξή τους από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κερατσίνι, το πρωί του Σαββάτου

Η αστυνομία αναζητά τους δύο αναβάτες της μηχανής, ενώ η μοτοσικλέτα εντοπίστηκε και θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά για αποτυπώματα και DNA

Στην περιοχή του Κερατσινίου έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας οι εξής δρόμοι

Οδός Αναπαύσεως και Πλάτωνος. Αναπαύσεως και Ελ. Βενιζέλου. Πλάτωνος και Ελ. Βενιζέλου. Ανδριανού και Αγίου Παντελεήμονος και Πλάτωνος και Αθ. Μιαούλη.

Την ώρα που διέρχονταν την οδό Αναπαύσεως και Πλάτωνος στο Κερατσίνι, ο οδηγός της μηχανής πέταξε το σακίδιο μέσα στο οποίο υπήρχαν οι χειροβομβίδες και ο οπλισμός. Μάλιστα σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και το δελτίο ταυτότητας του οδηγού.

Πρόκειται για έναν 27χρονο που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Στελέχη της ασφάλειας εκτιμούν πως τα δυο άτομα, είτε ετοίμαζαν κάποια επίθεση με στόχο άτομο του χώρου της νύχτας, είτε είχαν σκοπό να αποθηκεύσουν σε συγκεκριμένο σημείο τις χειροβομβίδες και τον οπλισμό.


Πηγή ➤https://www.protothema.gr   https://www.newsit.gr  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγίζουν καρδιές για τους «Ο Γιαννάκης και η Ελένη ανήκουν στην γειτονιά των αγγέλων» το τροχαίο.....Φωτο....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η ανάρτηση της ομάδας του 20χρονου Γιάννη Κικίδη για τον ίδιο και την συνομήλικη συνοδηγό του

Ένα σοκαριστικό τροχαίο εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στην Εύβοια με έναν 20χρονο και μια συνομήλικη κοπέλα από την Ερέτρια να χάνουν τη ζωή τους.

Το ΙΧ όχημα στο οποίο επέβαιναν τα δύο θύματα συγκρούστηκε με φορτηγό στη Λάμψακο Χαλκίδας, με αποτέλεσμα ο θάνατός τους να είναι ακαριαίος. Δύο ακόμη άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Δείτε εικόνες από το τροχαίο:

amaxi-1


Ο Α.Ο. Απόλλων Ερέτριας, στον οποίο είχε ενταχθεί ο 20χρονος στις 26 Ιουλίου, είχε εκφράσει την ευχή για μια καλή σεζόν για το νεαρό αθλητή, περιγράφοντάς τον ως ένα εξαιρετικό παιδί και αθλητή. Ωστόσο χθες αναγκάστηκε να κάνει μια ανάρτηση η οποία ράγισε καρδιές. «Δυστυχώς το τηλεφώνημα που δεχθήκαμε δεν ήταν ψέμα δύο ακόμη άγγελοι έφυγαν σήμερα από κοντά μας. Ο Γιαννάκης μας και η Ελένη ανήκουν στην γειτονιά των αγγέλων. Είμαστε συντεντριμένοι πραγματικά, δεν μπορεί ο νους μας να το πιστέψει. Λίγες ημέρες μετά τον πατέρα του (Ανδρέα Κικίδη). Η οικογένεια του Απόλλωνα Ερέτριας νιώθει βαθιά θλίψη και πενθεί μαζί με την υπόλοιπη πόλη», έγραψαν από την ομάδα του.


Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, ενώ η τοπική κοινωνία θρηνεί για τον χαμό των δύο νέων.

Όπως δημοσιεύει το eviathema.gr, η τραγωδία είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς ο 20χρονος Γιάννης Κικίδης είχε χάσει τον πατέρα του μόλις πριν από ένα μήνα, στις 3 Αυγούστου, και το μνημόσυνο των 40 ημερών επρόκειτο να τελεστεί την επόμενη ημέρα.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί καταδίωξαν διαρρήκτες που γκρέμισαν με το αυτοκίνητο εξωτερικό τοίχο σπιτιού Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ....Φωτο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Λαχτάρησαν για τα καλά οι ένοικοι ενός σπιτιού στη Σαντορίνη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ξύπνησαν από έναν εκκωφαντικό κρότο και διαπίστωσαν ότι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο είχε πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο εξωτερικό τοιχίο της κατοικίας τους και το είχε γκρεμίσει διαπερνώντας το.

Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες σε δυο από τους επιβάτες που είχαν τραπεί σε φυγή πεζή προσπαθώντας να κρυφτούν σε μια δύσβατη περιοχή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 36 χρόνων μαζί με τον τρίτο που πρόλαβε να διαφύγει, είχαν «σπάσει» προηγουμένως ένα μπλόκο ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. και είχαν προσπαθήσει να αποφύγουν τον έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα, όμως ο οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να βγει από την πορεία του και να προσκρούσει στο τοιχίο.

Όπως εξακριβώθηκε από την προανάκριση που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, οι τρεις δράστες είχαν κλέψει το αυτοκίνητο το απόγευμα της Τετάρτης και το είχαν χρησιμοποιήσει για να κάνουν διάρρηξη σε ένα σπίτι από το οποίο είχαν αρπάξει χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν διαδοχικά και μια δεύτερη κατοικία.

Santorini-diarriktes__1_


Στην κατοχή των αλλοδαπών και στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι με πλήθος πλαστικά σφαιρίδια, διαρρηκτικά εργαλεία, ταξιδιωτικά έγγραφα με στοιχεία άλλων προσώπων που θεωρούνται κλεμμένα, καθώς και πλήθος κοσμήματα και άλλα αντικείμενα η προέλευση των οποίων ερευνάται, καθώς είναι προφανές ότι προέρχονται από διαρρήξεις στο νησί που δεν έχουν καταγγελθεί, ίσως γιατί δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμη.

Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που περιλαμβάνει και τον συνεργό τους που αναζητείται και κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων και παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 34χρονου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για άλλες υποθέσεις κλοπών.

 Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Θρίλερ με τη σύλληψη δυο Τούρκων στην παραλιακή με βαρύ οπ λι σμό μέσα σε τζιπ......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μια περίεργη υπόθεση με τη σύλληψη δυο Τούρκων, που κουβάλαγαν βαρύ οπλισμό και πιάστηκαν χθες αργά το βράδυ στην παραλιακή μέσα σε ένα θηριώδες Mercedes SUV, εξετάζουν οι διωκτικές αρχές.

Όπως αποκαλύπτει το newsit.gr, η σύλληψη των δυο Τούρκων, ηλικίας 43 και 45 ετών σημειώθηκε χθες (30/8/24) αργά το βράδυ στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου. Το λευκό Mercedes G63, διέσχιζε την παραλιακή, όταν ξαφνικά μια εποχούμενη περιπολία, τους έκανε σήμα να σταματήσουν. Οδηγός ανέβασε χειρόφρενο, ενώ ο συνοδηγός κατέβηκε κάτω χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το θηριώδες τζιπ και μέσα εντόπισαν δύο πιστόλις μάρκας Glock με γεμιστήρες και μετρητά περίπου 3000 ευρώ. Αμέσως ειδοποιήθηκε το «Διαρρηκτών» της Ασφάλειας Αττικής και ακολούθησαν κατ’ οικον έρευνες όπου βρέθηκαν άλλα πέντε όπλα.

Οι δυο Τούρκοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία όπου έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώ τα όπλα, έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι «καθαρά» ή αν όχι, σε ποιες ενέργειες έχουν απασχολήσει. 


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία στην Αττική: Αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε τρύπα στα Άνω Πατήσια...Ο οδηγός του οχήματος....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά στον αυχένα και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Σε μια μεγάλη τρύπα έπεσε το πρόσθιο τμήμα ενός ΙΧ αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, κοντά στον ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια.

  



Στον δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα υπήρχε συσσώρευση υδάτων με συνέπεια η τρύπα να μην είναι ορατή στους οδηγούς.

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά στον αυχένα και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Χαλκίδος.


Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί «τσάκωσαν» τρεις άνδρες που έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα από σπίτι ... τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 35, 32 και 28 ετών,...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (30-8-2024) στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 35, 32 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν οικία στην περιοχή του Μοσχάτου από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ασημένια νομίσματα και κοσμήματα.

Κληθέντες αστυνομικοί μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους σε παρακείμενο σημείο και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένωση Αστυνομικών «Δεν θα λύσουν οι 30 τρίτεκνοι συνάδελφοί μας το εικονικό πρόβλημα λειψανδρίας στην Αττική»...Μην ταλαιπωρήσετε άλλο τους εν λόγω συναδέλφους ...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Ένωση Αστυνομικών Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση για τις μεταθέσεις των τρίτεκνων αστυνομικών.

Αναλυτικά: 

Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.8 του Π.Δ. 100/2003, οι τρίτεκνοι συνάδελφοι μας συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις για την εκτέλεση μεταθέσεων τους στον τόπο συμφερόντων τους εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις του βαθμού τους.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων Α.Ε.Α. που πραγματοποιήθηκε την 12 Ιουλίου 2024, δυστυχώς με ευθύνη της Φυσικής Ηγεσίας απερρίφθησαν παράτυπα όλα τα αιτήματα των τριτέκνων συναδέλφων μας.

Με την παρούσα επιστολή μας, απευθυνόμαστε σε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία αξιώνοντας απόλυτα την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τις εν λόγω μεταθέσεις και την έγκριση όλων των αιτημάτων των τριτέκνων συναδέλφων στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο 29 Αυγούστου 2024.

Μην ταλαιπωρήσετε άλλο τους εν λόγω συναδέλφους οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα και στο οξύ πρόβλημα της υπογεννητικότητας που υπάρχει στη χώρα μας, μην ταλαιπωρήσετε άλλο και τις οικογένειες τους. Επιπροσθέτως, μην τους αναγκάσετε να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια όπου άπαντες γνωρίζουμε ότι θα δικαιωθούν πανηγυρικά. Υλοποιήστε έστω και την ύστατη στιγμή την αποστολή σας ως συμβούλιο μεταθέσεων και εφαρμόστε ότι ισχύει στο Π.Δ. των μεταθέσεων, όπως ακριβώς το εφαρμόζατε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ 30 ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Η Γενική Γραμματέας

Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικό: Απο Σεπτέμβρη θα χάσουν αυτόματα τα αυτοκίνητά τους......Επιτέλους οριστική λύση δίνει ....

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤
Θα χάνουν αυτόματα οι ιδιοκτήτες τα αδρανή αυτοκίνητα
 Επιτέλους οριστική λύση δίνει η Κυβέρνηση στα οχήματα που είναι σε αδράνεια, εγκαταλελειμμένα, κλεμμένα κλπ…

 Οχήματα που έχουν μείνει αχρησιμοποίητα για περισσότερα από επτά χρόνια θα αποσύρονται αυτόματα από τα επίσημα μητρώα των αρμόδιων Υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά τα οχήματα αυτά πρέπει να οδηγηθούν στην ανακύκλωση από «δεν θα υπάρχουν» οπότε είναι παράνομα.

Τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ετοιμάζουν ειδική νομοθεσία για τον… εξαγνισμό των μητρώων οχημάτων, καθώς πολλά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και φορτηγά, που έχουν καταστραφεί ή εγκαταλείφθηκαν, δεν έχουν ακόμα διαγραφεί, ενώ εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια δεν έχουν σταλεί σε ανακύκλωση.

Περιλαμβάνονται επίσης και οχήματα που έχουν κλαπεί αλλά δείχνουν ακόμη ενεργά στο σύστημα.

Το νομοσχέδιο που παρουσιάζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ορίζει ότι τα οχήματα θα αποσυρθούν αυτόματα χωρίς ενέργεια του ιδιοκτήτη, αν δεν έχουν ενημερωθεί και τακτοποιηθεί οι απαιτούμενες οικονομικές υποχρεώσεις για τουλάχιστον επτά συνεχή έτη. Αυτό περιλαμβάνει τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια και τους τακτικούς τεχνικούς ελέγχους.

Για τα κλαπέντα οχήματα ή εκείνα τα οποία έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, οι ιδιοκτήτες πρέπει να ενημερώσουν τις αρχές για να προχωρήσει η αποσυρσή τους από το μητρώο και να αποφευχθούν περαιτέρω διοικητικές ή νομικές υποχρεώσεις.

Στην περίπτωση των κλαπέντων οχημάτων, οι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλλουν επίσημη δήλωση κλοπής στις αρχές για να εξαιρεθούν από τις εν λόγω υποχρεώσεις και να αποτραπεί η περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση. Εάν το όχημα βρεθεί, ο ιδιοκτήτης θα ειδοποιηθεί ανάλογα και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την επαναφορά του στο μητρώο, εφόσον ο ιδιοκτήτης επιθυμεί. Σε περίπτωση που ένα όχημα δεν έχει κλαπεί αλλά έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές την απόφαση περί κατάθεσης πινακίδων, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το όχημα θα καταγραφεί ως εκτός κυκλοφορίας και παράλληλα να μην συσσωρεύονται τυχόν χρέη ή πρόστιμα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εξασφαλίζει ότι το όχημα δεν θα εμφανίζεται ως ενεργό στα μητρώα και θα παραμείνει εκτός κυκλοφορίας μέχρι να αποφασίσει διαφορετικά ο ιδιοκτήτης του.


Διαβάστε Περισσότερα »