Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Η παρατράπεζα των φυλακών.....Τα ποσά που έμπαιναν στο κελί του βαρόνου ....Αποκαλυπτικοί διάλογοι.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έως και 100.00 ευρώ τον μήνα έμπαιναν στο κελί του βαρόνου ναρκωτικών με τη συνεργασία σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Ιωαννίνων.

Μια καλοστημένη επιχείρηση είσπραξης χρημάτων από τη διακίνηση ναρκωτικών είχαν στήσει μέσα στις φυλακές Ιωαννίνων, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι, αποσπώντας τεράστια ποσά. Την «παρατράπεζα», που είχε αναπτύξει μέσα στις φυλακές Σταυρακίου στα Ιωάννινα ένας Αλβανός βαρυποινίτης, με το παρατσούκλι «το αφεντικό», με τη βοήθεια διοικητικών υπαλλήλων του σωφρονιστικού καταστήματος, κατάφεραν να «σπάσουν» οι αστυνομικοί των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο βαρυποινίτης, ο οποίος είχε συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τους υπαλλήλους που συνελήφθησαν, έβαζε στο κελί του ακόμα και έως 100.000 ευρώ κάθε μήνα, τα οποία έμπαιναν στις φυλακές σε μικρότερα ποσά.

Μετά την αιφνιδιαστική επιχείρηση των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. στο σωφρονιστικό κατάστημα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα, ανάμεσά τους ο Αλβανός βαρυποινίτης, ο υποδιευθυντής των φυλακών, ένας αστυνομικός και μία διοικητική υπάλληλος. Όλοι τους αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες με βάση τα στοιχεία που εντόπισε σε βάρος τους η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Οι υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος στα Ιωάννινα έκαναν τα στραβά μάτια, προκειμένου ο βαρυποινίτης να κάνει τις συνεννοήσεις με τους ανθρώπους του εκτός των φυλακών. Οι άνθρωποι αυτοί διακινούσαν για λογαριασμό του βαρόνου των ναρκωτικών μεγάλες ποσότητες ουσιών τόσο στην Κέρκυρα όσο και στα Ιωάννινα. Την ίδια στιγμή, περνούσαν τα χρήματα μέσα στις φυλακές, ώστε το «αφεντικό» να διάγει έναν άνετο και πολυτελή βίο, αλλά και να ελέγχει, όπως όλα δείχνουν, το σωφρονιστικό κατάστημα.

Πλαστογραφία

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φρόντιζαν, όταν οι άνθρωποι του βαρυποινίτη μετέφεραν τα χρήματα στις φυλακές, να πλαστογραφούν τα παραστατικά παραλαβής. Με αυτόν τον τρόπο φαινόταν πως τα χρήματα που του έδιναν ήταν ακριβώς αυτά που ορίζει η νομοθεσία ότι δικαιούται να έχει ένας κρατούμενος για να καλύπτει τις άμεσες ανάγκες του.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ., το «αφεντικό» ουσιαστικά ξέπλενε τα χρήματα στο κυλικείο των φυλακών, αλλά και στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία βέβαια υπερκοστολογούνταν προκειμένου να δικαιολογούνται τα ποσά. Όσον αφορά στον αστυνομικό που συνελήφθη, όπως προκύπτει από την έρευνα φέρεται να έκανε τις «εξωτερικές δουλειές» του βαρυποινίτη, να μαθαίνει πότε θα περάσουν τα χρήματα στις φυλακές και παράλληλα να τον ενημερώνει πότε θα γινόταν αιφνιδιαστικός έλεγχος από την Αστυνομία στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Σταυρακίου.

Ο κρατούμενος είχε στήσει εκτός φυλακών ένα καλά οργανωμένο δίκτυο διακίνησης στην Ελλάδα, ενώ τα μέλη του κυκλώματος που ήλεγχε ο βαρόνος των ναρκωτικών εισήγαγαν τεράστιες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης από την Αλβανία, με τελικό προορισμό την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα.

Αποκαλυπτικός διάλογος

Αίσθηση προκαλούν οι συνομιλίες που είχε ο κρατούμενος, ο οποίος δρούσε ως «αφεντικό» των φυλακών, με τον υποδιευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ένας από τους μεταξύ τους διαλόγους. Σε αυτόν, ο βαρυποινίτης ενημερώνει τον υποδιευθυντή πως θα διακινήσει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και στη φυλακή θα φτάσει τμηματικά ένα ποσό όχι λιγότερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα ήταν το καθαρό του κέρδος.

«Ένα δέμα να περάσει, εκατό κιλά κόκα, φίλε, ένα μύριο καθαρό στην τσέπη… Δύο εκατομμύρια, κι εγώ θα τα πουλήσω τρία, θα βγάλω ένα εκατομμύριο», ήταν η επίμαχη φράση του κρατούμενου προς τον υποδιευθυντή.

Σε άλλον διάλογο που έχει καταγραφεί από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., τόσο ο υποδιευθυντής όσο και η διοικητική υπάλληλος που συνελήφθη αντιδρούν για τα συχνά και μεγάλα ποσά που περνούν μέσα στη φυλακή, εκφράζοντας την ανησυχία τους πως θα τους αντιληφθούν και θα γίνει έρευνα.

Υποδιευθυντής: Πάει Αθήνα να φέρει λεφτά; Τι λεφτά; Όχι κάνα ποσό τρελό…

Κρατούμενος: 21 είναι (χιλιάδες ευρώ).

Διοικητική υπάλληλος: Βασίλη;

Υποδιευθυντής: Τι 21; Ευρώ; Όχι και τόσα λεφτά. Θες να τα φέρει 2-2; 3-3; 1,5-1,5; Δώσε τους κάνα… Δώσε στον άλλον να φέρει 1,5. Κάπως έτσι… Θα μας λένε ότι νομιμοποιούμε…

Διοικητική υπάλληλος: Τι θα μας λένε; Θα γίνει καμιά στραβή μπροστά, να κάνουν έναν έλεγχο εδώ, και θα με πάνε δεμένη, παιδί μου…

Υποδιευθυντής: Θα μπει η αρχή νομιμοποίησης μαύρου χρήματος…

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το βράδυ της Πέμπτης, η Ασφάλεια Ιωαννίνων έκανε νέο αιφνιδιαστικό έλεγχο στις φυλακές της πόλης, όπου μέσα σε φρεάτιο ανακάλυψε κρυμμένες τουλάχιστον 200 μικρές συσκευασίες κοκαΐνης έτοιμες προς πώληση, κινητά, μετρητά και όπλα. Ύστερα από αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη ποσότητα που κατασχέθηκε να είναι μέρος των 100 κιλών κοκαΐνης που είχε εισαγάγει από την Αλβανία ο βαρυποινίτης και την οποία είχε διακινήσει ίσως ακόμα και μέσα στις φυλακές.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου