Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής με κινητά τηλέφωνα – Πρόστιμα 130 εκατ. ευρώ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής εμπορίας κινητών τηλεφώνων εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν φτάνουν τα 130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ειδικός λογάριθμος της ΑΑΔΕ χτύπησε κόκκινο και οδήγησε τους ελεγκτές σε δύο επιχειρήσεις, οι οποίες πωλούσαν κινητά τηλέφωνα και καρπώνονταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τα δηλώνουν.

Οι υπάλληλοι της Αρχής προχώρησαν σε τριπλή διασταύρωση των στοιχείων από το market place, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις έκαναν τις πωλήσεις, το myDATA και το VIES, το σύστημα ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Το 2017 και 2018, οι εν λόγω επιχειρήσεις δήλωναν εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Διέθεταν τα προϊόντα τους εντός Ελλάδος, χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού, ενώ ταυτόχρονα με εικονικά παραστατικά δήλωναν για τα ίδια προϊόντα ενδοκοινοτική παράδοση σε αποθήκες, που διατηρούσαν εκτός ελλαδικού χώρου, αποφεύγοντας έτσι την απόδοση του ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ποσού 54,2 εκατομμυρίων ευρώ και 76 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχη πρακτική εφάρμοζε και τρίτη επιχείρηση, σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Σε αυτήν, καταλογίστηκε πρόστιμο 320.000 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται τόσο στις υπόλοιπες χρήσεις των τριών επιχειρήσεων όσο και σε άλλες εταιρείες, που πωλούν κινητά μέσω market place ή άλλες πλατφόρμες.

Πηγή ➤https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου