Διάφορες Αναρτήσεις

  • Εστίες παραβατικότητας τα ανταλλακτήρια χρυσού...Ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια την περίοδο της κρίσης
    Εστίες παραβατικότητας τα ανταλλακτήρια χρυσού...Ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια την περίοδο της κρίσης

  • Θεσσαλονίκη: Εκλεψαν 76 ηλεκτρικά μηχανάκια και πατίνια - Τρεις συλλήψεις (εικόνες)
    Θεσσαλονίκη: Εκλεψαν 76 ηλεκτρικά μηχανάκια και πατίνια - Τρεις συλλήψεις (εικόνες)

  • Ληστεία σε βενζινάδικο - Έριξε σπρέι στον υπάλληλο και άρπαξε 10.000 ευρώ.....
    Ληστεία σε βενζινάδικο - Έριξε σπρέι στον υπάλληλο και άρπαξε 10.000 ευρώ.....

  • Θύματα κλοπής Αλβανοί  στη Μύκονο – Τους άρπαξαν κοσμήματα 45.000 ευρώ!
    Θύματα κλοπής Αλβανοί στη Μύκονο – Τους άρπαξαν κοσμήματα 45.000 ευρώ!

  • Καλεντερίδης: Σαν Να Είμαστε Τις Παραμονές Της Εισβολής Στην Κύπρο – OΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ τη Κυριακή για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για την ΕΛΛΑΔΑ!
    Καλεντερίδης: Σαν Να Είμαστε Τις Παραμονές Της Εισβολής Στην Κύπρο – OΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ τη Κυριακή για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για την ΕΛΛΑΔΑ!

  • Θεσσαλονίκη  Όπως παλιά: Τροχονόμος στο βάθρο βαρέλι ρύθμισε την κυκλοφορία στον Λευκό Πύργο
    Θεσσαλονίκη Όπως παλιά: Τροχονόμος στο βάθρο βαρέλι ρύθμισε την κυκλοφορία στον Λευκό Πύργο

  • ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους με τη βούλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
    ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους με τη βούλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

  • Βοήθησε μία Ηλικιωμένη να αλλάξει Λάστιχο. Δεν είχε Ιδέα όμως ΠΟΥ θα τον Οδηγούσε αυτή του η Πράξη…
    Βοήθησε μία Ηλικιωμένη να αλλάξει Λάστιχο. Δεν είχε Ιδέα όμως ΠΟΥ θα τον Οδηγούσε αυτή του η Πράξη…

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Δύο νοσηλεύτριες και στελέχη του νοσοκομείου στο κάδρο των ευθυνών για τον θάνατο του 49χρονου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog 

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Αργά χθες το βράδυ ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, Ηλία Θεοδωρόπουλου - «Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα», είπε εκείνος - Σε αργία όσοι εμπλέκονται στην λανθασμένη εκτίμηση του περιστατικού - Πάνω από 70 γιατροί εφημέρευαν, αλλά δεν φώναξαν κανέναν να τον δεν


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πειθαρχική διαδικασία στο νοσοκομείο Πάτρας "Αγιος Ανδρέας" μετά τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιανού τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης κι ενώ είχε προηγηθεί η αγωνιώδης έκκληση του προς το προσωπικό για περίθαλψη παρότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

Μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ενώ δρομολογείται και συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).


Στο κάδρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Μάλιστα, αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλου. Ο επικεφαλής του νοσοκομείου μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε επικαλεστεί τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου για την μη εξέταση του 48χρονου και την παραπομπή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου που εφημέρευε. "Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νιοσοκομειο" δήλωσε χαρακτηριστικά, υιοθετώντας τις εξηγήσεις των νοσηλευτριών που είδαν τον άτυχο άνδρα.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες μπαίνουν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού. Συμφωνα με τα ισχύοντα η αργία μπορεί να είναι καταρχάς διάρκειας 15 ημερών και στη συνέχεια για το θέμα της ποινής αποφασίζει το πειθαρχικό όργανο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η γνωστοποίηση από το υπουργείο Υγείας για τη διαθεσιμότητα τουλάχιστον 70 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που βρίσκονταν σε εσωτερική εφημερία, δηλαδή στις κλινικές του "Αγιος Ανδρέας" την ώρα που ο 49χρονος αναζητούσε βοήθεια στο ισόγειο του νοσοκομείου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προσδίδει ακόμη πιο τραγική διάσταση στην απεύθυνση του ασθενή.

Ο άτυχος άνδρας αμέσως μετά τη μάταιη προσπάθεια του να ζητήσει ιατρική βοήθεια για τον πόνο που αισθανόταν στην πλάτη, επικοινώνησε με τον αδελφό του στον οποίο και μετέφερε όσα διαδραματίστηκαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" ζητώντας του παράλληλα βοήθεια για να μεταβεί στο αλλο νοσοκομείο Πανεπιστημιακό Ρίου.

Οι νοσηλεύτριες που βρίσκονταν στα ΤΕΠ εκείνο το βράδυ και ενημερώθηκαν από την υπηρεσία security ότι υπάρχει ασθενής με επείγον πρόβλημα, είδαν τον 49χρονο και άκουσαν την περιγραφή του πόνου στην πλάτη όπως και την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήςει νωρίτερα την ίδια ημέρα σε ιδιώτη γιατρό για το ίδιο θέμα. Δεν έκριναν ωστόσο ότι χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης και εξέτασης, οπότε δεν επικοινώνησαν με τους γιατρούς του νοσοκομείου. Υιοθέτησαν την εκτίμηση του ασθενή ότι ίσως πρόκειται για ψύξη και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου. Εκείνος επικοινώνησε με τον αδελφό του και η συνέχεια ήταν δραματική. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αδελφός του αδικοχαμένου 49χρονου, υπέστη ανακοπή πριν φθάσουν στο Ρίου, και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης ο Θεόδωρος Νεμουτιανός κατέληξε.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου που εκδιώχθηκε χωρίς να τον δει γιατρός παρά το γεγονός πως έλεγε πως πονάει.

Την παραίτησή του είχε ζήτησε από χθες Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Ο υπουργός Υγείας μετά την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνες διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ και ζήτησε την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο 49χρονος πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός.

Στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν γιατρό για να τον εξετάζει και τον έδιωξε επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε. Η οικογένεια του εκλιπόντος ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr    https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου