Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Χελένα Ντάλι: Η επίτροπος της Κομισιόν που πήγε να…καταργήσει τα Χριστούγεννα «Θα τρελαθούμε. Με την Ντάλι βιώνουμε τον σουρεαλισμό».

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες γύρω από τις φερόμενες απόπειρες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) να…καταργήσει τα Χριστούγεννα. Ο «εγκέφαλος» πίσω από αυτές τις απόπειρες αποκαλύφθηκε πως ήταν η Χελένα Ντάλι, επίτροπος της Κομισιόν για την Ισότητα.

Η 59χρονη Μαλτέζα πολιτικός φαίνεται πως είχε συντάξει έναν 30σέλιδο οδηγό για το πώς οι επίτροποι θα πρέπει να εκφράζονται, ώστε η γλώσσα που χρησιμοποιούν να είναι πιο «ουδέτερη» ως προς το φύλο, την εθνικότητα, την θρησκεία, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό κ.ά.

Το εγχειρίδιο «πολιτικής ορθότητας» της Ντάλι διέρρευσε πρόσφατα στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από πολιτικούς αλλά και μερίδα του κοινού.

Πριν και από τη διαρροή, η επίτροπος είχε καταστήσει σαφές το ποιες ήταν οι απόψεις της πάνω στο ζήτημα. Χαρακτηριστικά, η Ντάλι είχε σχολιάσει τον Οκτώβριο ότι «δεν ισχύουν για όλους οι χριστιανικές γιορτές ούτε όλοι οι Χριστιανοί τις γιορτάζουν τις ίδιες ημερομηνίες. Το προσωπικό της Κομισιόν καλύτερα να αποφεύγει εκφράσεις όπως “Τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν πολύ στρες”, αλλά, αντ’ αυτού, να προτιμά το “Οι γιορτές μπορεί να προκαλέσουν πολύ στρες”».

Στο έγγραφο που διέρρευσε από την Giornale, αποκαλύπτονταν ακόμη οι εξής προτάσεις από μεριάς Ντάλι: «Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν», έγραφε, «δεν θα πρέπει ποτέ να απευθύνονται σε ένα ακροατήριο ως “κυρίες και κύριοι”, αλλά να προτιμούν εκφράσεις όπως: “αγαπητοί συνάδελφοι”».

Όπως επεσήμανε η επίτροπος, επιστρέφοντας ξανά στο ζήτημα της θρησκείας, θα έπρεπε να καταργηθεί η χρήση της έκφρασης «χριστιανικό όνομα», όταν θέλουμε να αναφερθούμε στο πλήρες, βαφτιστικό όνομα κάποιου. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να λέμε μόνο «ονοματεπώνυμο».

Το έγγραφο δεν τα πήγε καλά, τόσο εκτός, όσο και εντός Κομισιόν.

Ο καρδινάλιος Pietro Parolin, υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού και ένας από τους ανώτατους αξιωματούχους εντός της Αγίας Έδρας, είπε στο Vatican News : «Φυσικά, γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη οφείλει την ύπαρξη και την ταυτότητά της σε πολλές συνεισφορές και επιρροές, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε μια από τις κύριες επιρροές, αν όχι την κυριότερη,  που ήταν ο ίδιος ο Χριστιανισμός».

Ένας Ευρωπαίος επίτροπος σχολίασε, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του:  «Η Επίτροπος Ντάλι αντισταθμίζει την πλήρη έλλειψη βαρύτητάς της στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, βγάζοντας από το καπέλο της “συμπεριληπτικές κατευθυντήριες γραμμές” που αποδομούν τους πιο στοιχειώδεις κανόνες».

«Θα τρελαθούμε. Με την Ντάλι βιώνουμε τον σουρεαλισμό».

Το αποκορύφωμα ήρθε σήμερα, μέσω της αντίδρασης του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς έγραψε, αντιτιθέμενος στις οδηγίες της επιτρόπου: «Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι…ελπίζω ότι μπορούμε ακόμα να λέμε “κυρίες και κύριοι”, εντός της Κομισιόν».

Η  Επίτροπος Ντάλι έκανε πίσω. Όπως έγραψε η ίδια σήμερα στο Twitter:

«Υπήρξαν ανησυχίες σε ό,τι αφορά ορισμένα παραδείγματα που αναφέρονταν στις κατευθυντήριες γραμμές για τη χωρίς αποκλεισμούς επικοινωνία, η οποία -όπως συνηθίζεται σε τέτοιες οδηγίες- είναι μια εργασία σε εξέλιξη. Εξετάζουμε αυτές τις ανησυχίες με σκοπό να τις λάβουμε υπόψη μας στην αναθεωρημένη εκδοχή των οδηγιών», προσέθεσε.

Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς. Ο Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και στενός σύμμαχος του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έγραψε στο Twitter «Ζήτω η Ευρώπη της κοινής λογικής!», μετά την οπισθοχώρηση της Ντάλι.

eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου