Διάφορες Αναρτήσεις

  • Αντιστάθηκε ο δράστης πέντε διαρρήξεων   Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε ένα μέρος των κλοπιμαίων, ενώ κατασχέθηκαν και....
    Αντιστάθηκε ο δράστης πέντε διαρρήξεων Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε ένα μέρος των κλοπιμαίων, ενώ κατασχέθηκαν και....

  • «Λαβράκι» αστυνομικών στο Σαραντάπηχο Τι ανακάλυψαν σε κτηνοτροφική εγκατάσταση.....Φωτο...
    «Λαβράκι» αστυνομικών στο Σαραντάπηχο Τι ανακάλυψαν σε κτηνοτροφική εγκατάσταση.....Φωτο...

  • ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ! ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ: «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ»
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ! ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ: «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ»

  • Απετράπη απόδραση: 12 κρατούμενοι των φυλακών «Αγ. Στεφάνου» ετοίμαζαν να διαφύγουν  Σχεδίαζαν απαγωγή και ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου
    Απετράπη απόδραση: 12 κρατούμενοι των φυλακών «Αγ. Στεφάνου» ετοίμαζαν να διαφύγουν Σχεδίαζαν απαγωγή και ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου

  • Θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης: Νέος εξοπλισμός στις αίθουσες για να μην κάνουν σκονάκια οι υποψήφιοι   Ο... Big Brother στις..
    Θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης: Νέος εξοπλισμός στις αίθουσες για να μην κάνουν σκονάκια οι υποψήφιοι Ο... Big Brother στις..

  • ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ:Παρατυπος επενδυτης ! !  απο το Μπαγκλαντες ! ! το τέρας ασέλγησε και αποπλάνησε 3 κοριτσάκια στη Λιοσίων ! ! συνεληφθη και μεταφερθηκε στη ΓΑΔΑ και τον ανακρίνουν. ! !
    ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ:Παρατυπος επενδυτης ! ! απο το Μπαγκλαντες ! ! το τέρας ασέλγησε και αποπλάνησε 3 κοριτσάκια στη Λιοσίων ! ! συνεληφθη και μεταφερθηκε στη ΓΑΔΑ και τον ανακρίνουν. ! !

  • Ρομά κάνουν επίδειξη δύναμης σηκώνοντας όπλα και πυροβολώντας στον αέρα
    Ρομά κάνουν επίδειξη δύναμης σηκώνοντας όπλα και πυροβολώντας στον αέρα

  • ΑΙΣΧΟΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ – ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΑΙΣΧΟΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ – ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ Βρέθηκε νεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα - ΤΩΡΑ
    ΕΚΤΑΚΤΟ Βρέθηκε νεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα - ΤΩΡΑ

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Πολωνία: Φόβοι για ένοπλη κλιμάκωση της κρίσης στα σύνορα με τη Λευκορωσία #istandwithpoland

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Πολωνία έχει προειδοποιήσει για πιθανή ένοπλο κλιμάκωση στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, φοβούμενη ότι η γειτονική της χώρα μπορεί να προσπαθήσει να προκαλέσει επεισόδιο με τους εκατοντάδες μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στην ΕΕ.

Επιπλέον στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς απελπισμένα πλήθη προσπάθησαν να κόψουν έναν φράχτη με συρματοπλέγματα στα σύνορα. Η Πολωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ λένε ότι η Λευκορωσία έχει «ενορχηστρώσει» την όλη κατάσταση, έναν ισχυρισμό που αρνήθηκε ο αμφιλεγόμενος  ηγέτης της, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Τα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία έχουν δει μια αύξηση στον αριθμό των ατόμων που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στις χώρες τους από τη Λευκορωσία τους τελευταίους μήνες. Πολλοί από τους μετανάστες προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στα σύνορα έχουν πέσει κάτω από το μηδέν και αρκετοί μετανάστες έχουν ήδη πεθάνει τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ακτιβιστές λένε ότι οι μετανάστες – πολλοί από τους οποίους είναι νέοι άνδρες αλλά και γυναίκες και παιδιά – «χρησιμοποιούνται ως πιόνια σε ένα πολιτικό παιχνίδι μεταξύ της Λευκορωσίας και των γειτόνων της».

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιότρ Μύλλερ είπε ότι έως και 4.000 μετανάστες συγκεντρώθηκαν κοντά στα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας και είπε στους δημοσιογράφους ότι κάποια στιγμή η Πολωνία περιμένει «μια κλιμάκωση… η οποία θα είναι ένοπλης φύσης».

Η πολωνική τηλεόραση ανέφερε ότι πολλοί από τους μετανάστες συνοδεύονταν από ένοπλους με παραλλαγή.

 

Ο επικεφαλής του τμήματος εθνικής ασφάλειας της Πολωνίας, Στανισλάβ Ζαρίν, δήλωσε ότι οι μετανάστες ήταν υπό τον έλεγχο των ενόπλων μονάδων της Λευκορωσίας. «Η Λευκορωσία θέλει να προκαλέσει ένα μεγάλο επεισόδιο, κατά προτίμηση με πυροβολισμούς και θύματα», δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Πιότρ Βαβρζίκ.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας απέρριψε τις πολωνικές δηλώσεις ως αβάσιμες και κατηγόρησε τη Βαρσοβία για παραβίαση συμφωνιών, όταν μετέφερε χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα.

Η ΕΕ υποστήριξε ότι ο Λευκορώσος ηγέτης προκαλεί την εισροή σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επεβλήθησαν στη χώρα του από την Ευρώπη. Οι οικονομικές κυρώσεις εφαρμόστηκαν μετά την καταστολή των διαδηλώσεων στην Λευκορωσία πέρσι, έπειτα από το αμφίβολο εκλογικό αποτέλεσμα που ήθελε τον Λουκασένκο να γίνεται Πρόεδρος για μια ακόμη φορά. Ένα ακόμη καθοριστικό συμβάν για την επιβολή των κυρώσεων υπήρξε η σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου που επέβαινε σε πτήση της Ryanair, με το αεροσκάφος να πραγματοποιεί υποχρεωτική προσγείωση στο Μινσκ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η ΕΕ θα εξετάσει την επέκταση των κυρώσεων ώστε να συμπεριλάβουν «αεροπορικές εταιρείες τρίτων χωρών» που εμπλέκονται στη μεταφορά μεταναστών στη Λευκορωσία. Ο Λουκασένκο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει η κυβέρνησή του δεν θα σταματά πλέον τα πλήθη, κατηγορώντας τους συνοριοφύλακες στα γειτονικά κράτη της ΕΕ ότι είναι βίαιοι προς τους μετανάστες.

ΠΗΓΗ: BBC 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου