Police-Voice blog ➤
Το χάος στην τουρκική αεράμυνα θα φέρει ο συνδυασμός των Rafale και των F-35 τα οποία θέλει να πάρει η Ελλάδα σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.
Όπως αναφέρουν η ΠΑ η οποία έχει ήδη αποφασίσει την προμήθεια 18 μαχητικών Rafale, μπορεί να δει τη δύναμή της να ενισχύεται με 20 έως 24 F-35 (6 μεταχειρισμένα και ίσως εντός του 2021 και 18 νέα) τα οποία θεωρούνται ως τα πιο προηγμένα μαχητικά στον πλανήτη.
Σύντομα θα αποκτήσει 18 Rafale, εκ των οποίων τα 6 θα είναι νέας κατασκευής και τα 12 μεταχειρισμένα από τα αποθέματα της Αrmee de l’air.
Έτσι μοιραία ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί, πως τα μαχητικά F-35 θα συνεργαστούν και θα επιχειρήσουν από κοινού με τα γαλλικά μαχητικά 4,5 γενιάς και τι μπορεί να φέρει για την Ελλάδα ο συνδυασμός αυτός.
Υπάρχει λόγος για τον οποίο τα F-35 θεωρούνται τα πιο προηγμένα μαχητικά στον κόσμο, σε σημείο που και αυτά τα ΗΑΕ αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις με το Ισραήλ προκειμένου να τα παραλάβουν.
Τα αμερικανικά μαχητικά με τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, τους αισθητήρες τους, τις τεχνολογίες όπως συγχώνευση δεδομένων την σχεδίαση stealth την ικανότητα δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων θα δώσουν στην ΠΑ πρωτόγνωρες δυνατότητες που δεν είχε ποτέ πριν. Η ΠΑ με τα δύο νέα μαχητικά θα μπορεί να πραγματοποιεί αποστολές προσβολής στόχων εδάφους και ναυτικών προσβολών όπως και βαρβαρισμού των τουρκικών αεροπορικών βάσεων, με προηγμένα όπλα.
Επιπρόσθετα τα F-35 μπορούν να βοηθήσουν τα Rafale στο να συντρίψουν την πράγματι προηγμένη τουρκική αεράμυνα μετά την παραλαβή των S-400. Το F-35 είναι το μόνο από τους δύο τύπους που δεν θα φοβηθεί να πλησιάσει τα S-400 και να τα εξουδετερώσει.
Κυριότερα όμως αυτό που φέρνουν τα F-35 στο εναέριο πεδίο της μάχης είναι η σύγχυση που μπορούν να προκαλέσουν με την “αθόρυβη” παρουσία τους.
Έτσι τα F-35 μπορούν να αναλάβουν την «βρώμικη» δουλειά «δουλεύοντας» κοντά στους στόχους τους, ενώ τα Rafale με τον καλύτερο λόγο ώσης προς βάρος και το μεγαλύτερο οπλικό φορτίο θα μπορέσουν και να εξαπολύσουν όπλα από μεγάλες αποστάσεις αλλά και δεν θα διστάσουν να εμπλακούν σε κλειστή αερομαχία με τα τουρκικά f-16, κάτι που τα F-35 θα φροντίσουν να αποφύγουν, και έχουν τα συστήματα για να το κάνουν αυτό.
Συστήματα εξουδετέρωσης drones από το Ισραήλ θέλει το ΓΕΕΘΑ
Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ για την προμήθεια συστημάτων αντιμετώπισης και κατάρριψης drones και UAV. Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της «Καθημερινής», λέγοντας πως η συνεργασία με το Ισραήλ έχει πολύ βάθος, πέρα από τα δύο άοπλα UAV τύπου HERON, τα οποία έχουν παραδοθεί στην Π.Α. και αναλαμβάνουν μόνο αποστολές αναγνώρισης.
Αυτές αφορούν κύρια δύο συστήματα: Τα Skylock και Skylord, αλλά πρόκειται για συστήματα που έχουν ως στόχο την ηλεκτρονική εξουδετέρωση των εχθρικών drones και όχι την κατάρριψή τους. Στο σκέλος της συνεργασίας με τη Γαλλία, εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να έλθει στη Βουλή η προμήθεια των Rafale, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 αναμένονται τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα. Την ίδια στιγμή, η 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, αποκαλούμενη και ως «φωλιά» των Mirage-2000, εύλογο καθώς επιχειρούν μόνο… Mirage, αναβαθμίζεται διαρκώς και προχωρά ταχέως η υποστήριξη των γαλλικών μαχητικών.
Από το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί και με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Πηγή ➤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου