Διάφορες Αναρτήσεις

  • Σκοτώθηκε 23χρονος σε τροχαίο με μηχανή – Τον βρήκε διερχόμενος οδηγός...
    Σκοτώθηκε 23χρονος σε τροχαίο με μηχανή – Τον βρήκε διερχόμενος οδηγός...

  • Απίστευτη κλοπή πετρελαίου και συλλήψεις στον Αλμυρό Μαγνησίας
    Απίστευτη κλοπή πετρελαίου και συλλήψεις στον Αλμυρό Μαγνησίας

  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ..Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ΑΤΜ!
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ..Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ΑΤΜ!

  • Προσοχή! Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 26 Μαρτίου
    Προσοχή! Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 26 Μαρτίου

  • Σεισμός στη Σάμο: Θρήνος για τα δύο νεκρά παι διά – Ανησυχία από τους συνεχείς μετασεισμούς
    Σεισμός στη Σάμο: Θρήνος για τα δύο νεκρά παι διά – Ανησυχία από τους συνεχείς μετασεισμούς

  • «Πνιγμένη» στον καπνό από τη φωτιά η Αττική - Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο»
    «Πνιγμένη» στον καπνό από τη φωτιά η Αττική - Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο»

  • Έβρος: Πέρασαν ανενόχλητοι τα «σύνορα» και κάνουν ηλιοθεραπεία
    Έβρος: Πέρασαν ανενόχλητοι τα «σύνορα» και κάνουν ηλιοθεραπεία

  • Αυτό είναι το οπλοστάσιο του περίφημου επιθετικού ελικοπτέρου Apache AH-64 - Εντυπωσιακή ΦΩΤΟ
    Αυτό είναι το οπλοστάσιο του περίφημου επιθετικού ελικοπτέρου Apache AH-64 - Εντυπωσιακή ΦΩΤΟ

  • Εξιχνίασαν την υπόθεση του μητροπολίτη Νύσσης που βρέθηκε νεκρός στον Άγιο Παντελεήμονα! Tον έπνιξαν τρεις ΑΦΓΑΝΟΙ! (ΦΩΤΟ)
    Εξιχνίασαν την υπόθεση του μητροπολίτη Νύσσης που βρέθηκε νεκρός στον Άγιο Παντελεήμονα! Tον έπνιξαν τρεις ΑΦΓΑΝΟΙ! (ΦΩΤΟ)

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Τουρκία: Εκνευρισμός για την άσκηση «Μέδουσα 2020» που ξεκίνησε στην Αίγυπτο με τη συμμετοχή δυνάμεων από πέντε χώρες.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση συμμετέχουν -πέρα από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, και την Κύπρο- η Γαλλία αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Εκνευρισμό προκαλεί στην Τουρκία, η μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Μέδουσα 2020» που ξεκίνησε σήμερα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, και εντός του FIR Καΐρου, με τη συμμετοχή δυνάμεων από πέντε χώρες. Στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση που θα διαρκέσει έως τις 6/12/2020, συμμετέχουν -πέρα από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, και την Κύπρο- η Γαλλία αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων των πέντε χωρών.

«Συνασπισμός κατά της Τουρκίας»

Με δηλώσεις της η εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ταγματάρχης Πιναρά Κάρα, κατηγόρησε τις πέντε χώρες πως κλιμακώνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε βάρος της Τουρκίας. «Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτος που έχουν ενωθεί στην αντίθεσή τους ενάντια στην Τουρκία, από τον Αύγουστο και μετά κλιμακώνουν την ένταση στη Μεσόγειο κάνοντας αλλεπάλληλες ασκήσεις, ενώ τώρα πρόσθεσαν ακόμη μία» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως: «Η Τουρκία πάντοτε υποστηρίζει την επίλυση των θεμάτων μέσω της ειρήνης του διαλόγου της καλής γειτονίας και εντός του συμμαχικού πνεύματος. Η εν λόγω άσκηση κατέδειξε πάλι τα μέρη που επιθυμούν ένταση και αποφεύγουν την ειρήνη και το διάλογο».

«Μας παρενοχλούν σε θάλασσα και αέρα»

Η ταγματάρχης Καρά επανέλαβε πώς οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, στρέφοντας τα πυρά της κατά της Ελλάδας, που κατηγόρησε για… «παράνομες» NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο και παρενοχλήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, σε μία ακόμη προσπάθεια να εμφανιστεί η Τουρκία ως η «αδικημένη» χώρα στην περιοχή.

Δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Η Ελλάδα στην περιοχή συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση, τις προκλητικές παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και αντί του διαλόγου, επιλέγει να πηγαίνεις σε τρίτες πλευρές, συνεχίζοντας έτσι μία αδιάλλακτη στάση. H Ελλάδα με τις τρεις NAVTEX που ανακοίνωσε στις 23 Νοεμβρίου, και περιλαμβάνουν νησιά με αποστρατικοποιημενα status, δύο από τις οποίες αλληλεπικαλύπτονται με τα πεδία βολής και εκπαίδευσης που είχαμε ανακοινώσει προηγουμένως εμείς, συνεχίζει την προκλητική της στάση. Ως αντίποινα στις κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου Νavtex που κήρυξε η Ελλάδα, δημοσιεύτηκαν δικές μας NAVTEX. Επίσης από την Ελλάδα παρενοχλήθηκαν τα αεροσκάφη Naval Patrol τα οποία χρησιμεύουν ως βοηθητική υποστήριξη στην επιχείρηση Ναυτικής Φρουράς του ΝΑΤΟ, όπως και άλλα τουρκικά αεροσκάφη που στα πλαίσια των καθηκόντων τους στο NEXUS ACE του ΝΑΤΟ, παρενοχλήθηκαν ενώ βρισκόταν στο διεθνή εναέριο χώρο. Στις παρενοχλήσεις που έγιναν δόθηκε η απάντηση με τον κατάλληλο τρόπο».
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου