Διάφορες Αναρτήσεις

  • Η ΜΚΟ των Σιωνιστων …που απαγορεύτηκε στη Ρωσία, στην Ελλάδα κάνει ότι θέλει!
    Η ΜΚΟ των Σιωνιστων …που απαγορεύτηκε στη Ρωσία, στην Ελλάδα κάνει ότι θέλει!

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί – Σε ποιες περιοχές έχει σημάνει ....
    Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί – Σε ποιες περιοχές έχει σημάνει ....

  • ΤΡΟΜΟΣ στον Βόλο!48χρονος πυροβολούσε με αεροβόλο τα τζάμια των γειτόνων του!
    ΤΡΟΜΟΣ στον Βόλο!48χρονος πυροβολούσε με αεροβόλο τα τζάμια των γειτόνων του!

  • Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας – Συνελήφθησαν 47 άτομα !
    Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας – Συνελήφθησαν 47 άτομα !

  • ΣΟΚ !!! Οι κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο Προειδοποίουν τους πολιτες τους να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση καταστροφών: Συμπεριλαμβάνεται και η Αμερική! (ΒΙΝΤΕΟ)
    ΣΟΚ !!! Οι κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο Προειδοποίουν τους πολιτες τους να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση καταστροφών: Συμπεριλαμβάνεται και η Αμερική! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Τα τρία αδέρφια ηλικίας 12, 14 και 16 ετών   βρήκαν πορτοφόλι με 730 ευρώ και το παρέδωσαν στην αστυνομία.....
    Τα τρία αδέρφια ηλικίας 12, 14 και 16 ετών βρήκαν πορτοφόλι με 730 ευρώ και το παρέδωσαν στην αστυνομία.....

  • ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ...ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ..   Στο τραπέζι η κατάργηση της «Ομάδας Δέλτα» λόγω άσκοπης βίας
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ...ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.. Στο τραπέζι η κατάργηση της «Ομάδας Δέλτα» λόγω άσκοπης βίας

  • Βρήκε τραγικό θάνατο Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι της!
    Βρήκε τραγικό θάνατο Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι της!

  • Συνελήφθη τζ ιχα ντιστής σε δομή – Βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2018 – Οι κατηγορίες σε βάρος του
    Συνελήφθη τζ ιχα ντιστής σε δομή – Βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2018 – Οι κατηγορίες σε βάρος του

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Μακρόν: Πρώτα σεβασμός, μετά διάλογος - Ερντογάν: Μην υποστηρίζεις τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας



Police-Voice blog ➤


https://www.police-voice.com/

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και καλώντας την να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο - Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία του Γάλλου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του - «Γκρίνια» Ερντογάν για την γαλλική στήριξη στην Ελλάδα
«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Τουρκία, αλλά περιμένουμε από αυτή το σεβασμό της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, το Διεθνές Δίκαιο, καθώς και να παράσχει διευκρινίσεις για τις; ενέργειές στη Λιβύη και τη Συρία», τόνισε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι προσβολές είναι ατελέσφορες. Όλες αυτά τα λόγια, όλες αυτές οι πράξεις δεν έχουν θέση στις σχέσεις μεταξύ υπεύθυνων κρατών. Χρειάζεται υπευθυνότητα. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, για την ουσιαστική οικοδόμηση μιας Pax Mediterranea, αλλά όχι με εκφοβισμό και το δίκαιο του ισχυρού. Χρειαζόμαστε σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και συνεργασία», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Οι αρχές αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ερντογάν σε Μακρόν: Μην υποστηρίζεις ελληνικές μαξιμαλιστικές θέσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ομόλογός του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησαν τηλεφωνικά το βράδυ της Τρίτης.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, συζήτησαν για τις αιτίες της έντασης που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ ο Ερντογάν ζήτησε το σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, έθεσαν επί τάπητος τις ταραγμένες σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Γάλλο ομόλογό του πως η χώρα του δεν έχει βλέψεις και δεν παραβιάζει δικαιώματα άλλων χωρών και υπογράμμισε το βάρος που ρίχνει η Τουρκία στον διάλογο και τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με το ΕΗΑ News, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι το πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλεται στην άγνοια σχετικά με τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα η Γαλλία να υποστηρίζει μαξιμαλιστικές, όπως τις χαρακτήρισε, ελληνικές θέσεις, που αυξάνουν τις εντάσεις.

Ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ

Το γαλλικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί ένας διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και πως ο Μακρόν ζήτησε μια παρόμοια προσέγγιση με την Κύπρο.

Πρόσθεσε πως ο Γάλλος και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφή.

Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την επικοινωνία των δύο ηγετών υπογραμμίζεται πως ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη χρησιμοποίησης διπλωματικών ευκαιριών για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την επίτευξη βιώσιμων διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι η Άγκυρα αναμένει μια συνετή και εποικοδομητική προσέγγιση από το Παρίσι.




Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου