Διάφορες Αναρτήσεις

  • Δεκατέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια..Ολων των… εθνικοτήτων οι συλληφθέντες που οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα
    Δεκατέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια..Ολων των… εθνικοτήτων οι συλληφθέντες που οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα

  • ΑΓΡΙΟ ΠΕΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! «ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ» ΦΩΝΑΞΕ Η ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΣΗΚΩΤΗ ΟΙ
    ΑΓΡΙΟ ΠΕΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! «ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ» ΦΩΝΑΞΕ Η ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΣΗΚΩΤΗ ΟΙ

  • Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για Κακοκαιρία: Ελικόπτερα, κομάντος και φρεγάτες στην Θεσσαλία...
    Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για Κακοκαιρία: Ελικόπτερα, κομάντος και φρεγάτες στην Θεσσαλία...

  • Ιερέας έδιωξε πιστό από εκκλησία της Αθήνας επειδή χτύπησε το κινητό του...........
    Ιερέας έδιωξε πιστό από εκκλησία της Αθήνας επειδή χτύπησε το κινητό του...........

  • «Άγουρος» ληστής έκλεψε με την απειλή μαχαιριού μίνι μάρκετ Έκανε και μια αποτυχημένη απόπειρα....Από μικρή ηλικία στα βάσανα
    «Άγουρος» ληστής έκλεψε με την απειλή μαχαιριού μίνι μάρκετ Έκανε και μια αποτυχημένη απόπειρα....Από μικρή ηλικία στα βάσανα

  • Απέδρασε ο δολοφόνος του beach bar στην Χαλκιδική..Ο άνθρωπος που σκότωσε έναν 34χρονο και τραυμάτισε άλλους τρεις
    Απέδρασε ο δολοφόνος του beach bar στην Χαλκιδική..Ο άνθρωπος που σκότωσε έναν 34χρονο και τραυμάτισε άλλους τρεις

  • ΣΑΛΟΣ στη Κρήτη: Ψάχνουν τους ιερόσυλους … που βεβηλώνουν και καταστρέφουν ξωκλήσια
    ΣΑΛΟΣ στη Κρήτη: Ψάχνουν τους ιερόσυλους … που βεβηλώνουν και καταστρέφουν ξωκλήσια

  • Στο εδώλιο ο πατέρας που  βί α ζε  την κόρη του – «Θέλω να τιμωρηθεί,ο πατέρας μου  να πάει φυλακή, είναι επικίνδυνος».......
    Στο εδώλιο ο πατέρας που βί α ζε την κόρη του – «Θέλω να τιμωρηθεί,ο πατέρας μου να πάει φυλακή, είναι επικίνδυνος».......

  • Θεσπρωτία: Θύμα  καλοστημένης απάτης έπεσε ένας  επιχειρηματίας – Του απέσπασαν 27.000 ευρώ
    Θεσπρωτία: Θύμα καλοστημένης απάτης έπεσε ένας επιχειρηματίας – Του απέσπασαν 27.000 ευρώ

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Ελληνοτουρκικά: «Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι» γράφει η Liberation Άρθρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη από την μεγάλη γαλλική εφημερίδα

https://www.police-voice.com


Police-Voice blog ➤
Άρθρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη από την μεγάλη γαλλική εφημερίδα - «Θορυβώδης γείτονας που κάνει κύκλους με το όπλο στο χέρι» ο Ερντογάν - Ο Μακρόν «έσωσε την τιμή της Ευρώπης» - Αμείλικτα ερωτήματα για τη Γερμανία
Άρθρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι» ο ευρωβουλευτής Daniel Cohn-Bendit, Ευρωβουλευτή και ο διευθυντής της ελληνογαλλικής ορχήστρας Διονύσης Δερβιτσιώτης-Μπουρνιάς αποδομούν τα επιχειρήματα Ερντογάν, χαρακτηριζουν τη στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα ως κίνηση που «έσωσε την τιμή της Ευρώπης» και καλούν τη Γερμανία να πάρει θέση.

Οι δύο αρθρογράφοι ξεκινούν την αφήγησή τους από τον Δεκέμβριο του 2017 όταν 24 ώρες πριν την τότε επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προτείνει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης για την ελληνοτουρκική συνοριακή γραμμή με αυτό το «καινοτόμο» επιχείρημα: «Πώς θα μπορούσαν τα νησιά του Αιγαίου να είναι ελληνικά, όταν η Τουρκία είναι σε απόσταση ακοής;».

Όπως σημειώνουν «από τις 11 Αυγούστου, δεκάδες τουρκικά στρατιωτικά πλοία που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, διασχίζουν τα νερά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, άρα και ευρωπαϊκής, στο Αιγαίο Πέλαγος».

Οι δύο συντάκτες του άρθρου χαρακτηρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο ως έναν θορυβώδη γείτονα, ο οποίος, «αφού ζήτησε επίσημα να καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του διαμερίσματός σας με το πρόσχημα ότι η φωνή του ακούγεται μακριά, κάνει τώρα κύκλους, με το όπλο στο χέρι, στο πεζοδρόμιο σας, πλησιάζοντας την μπροστινή πόρτα».



Αντίθετα χαρακτηρίζουν «μετρημένα» τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό στις 12 Αυγούστου επισημαίνοντας τα τελευταία λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού: «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διεθνή νομιμότητα και τη δύναμη της διπλωματίας για την επίλυση ακόμα και των πιο σύνθετων προβλημάτων. Δεν θα είμαστε ποτέ εκείνοι που θα οξύνουν την κατάσταση. Ωστόσο, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο μια όψη της δύναμής μας. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δίκιο που δεν αφήνεται να παρασυρθεί από το παιχνίδι εξουσίας μιας Τουρκίας εμφανώς περισσότερο εναρμονισμένης με τους κώδικες του 19ου οθωμανικού αιώνα παρά με εκείνους του 21ου ευρωπαϊκού αιώνα σημειώνουν οι δύο αρθοργράφοι επισημαίνοντας, ωστόσο ότι «υπάρχουν όρια».

«Και αν ολόκληρη η Ευρώπη δεν επιβάλλει αυτά τα όρια για να εγγυηθεί την ασφάλεια ενός κράτους-μέλους, με ποια πνευματική πιρουέτα θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε λαϊκιστές όλων των ειδών που καταγγέλλουν συνεχώς την Ευρώπη ως άχρηστη; Στέλνοντας στρατιωτικές ενισχύσεις στο Αιγαίο, ο Εμανουέλ Μακρόν έσωσε την τιμή της Ευρώπης. Και η Γερμανία; Θα βοηθήσει ως μάρτυρας αυτής της εισβολής στον ευρωπαϊκό χώρο από έναν θλιβερό εκλεγμένο δικτάτορα που ήδη αναφέρεται στο νησί Καστελόριζο ως "Meis";» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου