Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Νέα εστία μετάδοσης σε γηροκομείο στον Εύοσμο – Δεκάδες τα κρούσματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Νέα διασπορά του κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, 22 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν διαγνωσθεί θετικά. 
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ πρόκειται για 15 ηλικιωμένους και 7 άτομα από το προσωπικό. Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ζουν συνολικά 45 ηλικιωμένοι και εργάζονται 30 υπάλληλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας να μεταβεί στο ΑΧΕΠΑ ενός των επόμενων ωρών.
Σημειώνεται πως από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι που αποτέλεσε την πρώτη εστία διασποράς του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην πόλη έχουν καταλήξει συνολικά από κορωνοϊό έξι ένοικοι.
Τρόμος από την έκρηξη κρουσμάτων – Στο τραπέζι νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας
Στο τραπέζι της σημερινής προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου θα μπουν ξανά τα τελευταία δεδομένα, ώστε να υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης και του επιδημιολογικού φορτίου.
Βασικό θέμα στην ατζέντα, εκτός από τα σχολεία, είναι το ζήτημα της τηλεργασίας για όσους επιστρέφουν από διακοπές, αλλά και της επέκτασης χρήσης της μάσκας. Χθες είχαμε ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με 269 επιπλέον κρούσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη σχεδιασμός για ορισμό πρωτοκόλλων για τους χώρους εργασίας, με στόχο να υπάρξει μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή. Ηδη, στο Δημόσιο με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από υπαλλήλους και πολίτες, ενώ επανέρχεται η δυνατότητα του τριπλού ωραρίου προσέλευσης και απασχόλησης με ισοκατανομή προσωπικού. Μέτρα λαμβάνουν και οι περιφέρειες, όπως και οι τράπεζες που προβλέπουν 7ήμερη τηλεργασία για όσους επιστρέφουν από άδεια, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που αποφασίζουν χρήση τηλεργασίας για στοχευμένο αριθμό εργαζομένων τους.
Μέτρα
Στα ζητούμενα είναι αν θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους καθώς και το είδος και το εύρος των τοπικών μέτρων που θα χρειαστεί να ληφθούν. Χθες στην ερώτηση για πιθανό lockdown στην Αττική σε περίπτωση που κάποιες περιοχές χτυπήσουν «κόκκινο», ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως πουθενά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί lockdown και απέχουμε πάρα πολύ από κάτι τέτοιο. Ωστόσο στο χειρότερο ακραίο και υποθετικό σενάριο «μια προοπτική lockdown θα αφορά όλη την Αττική», καθώς στις μητροπολιτικές περιοχές υπάρχουν μετακινήσεις πληθυσμού. Για την ώρα επίσης δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση του προστίμου των 150 ευρώ.
Κρούσματα
Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από το σύνολο των νέων κρουσμάτων, τα 220 είναι εγχώρια, με τα 25 από αυτά να συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ τα 18 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Επίσης σημειώθηκαν δύο νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τον αριθμό των συμπολιτών μας που απεβίωσαν στους 232.
Αναλυτικότερα, 49 κρούσματα είναι εισαγόμενα, 98 κρούσματα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
Επίσης, καταγράφηκαν 10 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, 6 κρούσματα στην Π.Ε, Ημαθίας, από 4 κρούσματα στις Π.Ε. Καρδίτσας και Χανίων και από 3 κρούσματα στις Π.Ε. Ηλείας, Κορινθίας και Χαλκιδικής. Επίσης, από δύο κρούσματα στις Π.Ε. Αχαΐας, Δωδεκανήσων, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας και από 1 στις Π.Ε. Εβρου, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Μεσσηνίας, Πιερίας, Φθιώτιδας και Φλώρινας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου