Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΣΚΙΑΧΤΗΚΑΜΕ ! ! Νέο παραλήρημα και απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Θα έρθει αντιμέτωπη με το στόλο μας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σκληρές δηλώσεις από τον Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας για την έκδοση Navtex για αεροναυτικές ασκήσεις στην Aνατολική Μεσόγειο.
Ο Tούρκος πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του «Ορουτς Ρέις» και ανέφερε πως «είχαμε παρατείνει τη Navtex για το “Ορουτς Ρέις” μέχρι τις 27 Αυγούστου. Τώρα εδώ να βάλω μια τελεία ή ένα κόμμα. Βάζω ένα κόμμα κι αυτό έχει συνέχεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Ερντογάν υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει Navtex στην περιοχή. Αυτή είναι μια κακομαθημένη κίνηση της Ελλάδας.
H Eλλάδα με τη στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας, του Διεθνούς Δικαίου, έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος από το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της. Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί».
Ο Τούρκος πρόεδρος στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε πως «όπως ξέρουμε εμείς, πρέπει να ξέρουν και οι Ελληνες γείτονές μας πως όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τουρκικό στόλο θα την αφήσουν μόνη σε ενδεχόμενο δυσκολίας.
Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τη δράση του “Ορουτς Ρέις” ούτε από τη δράση του ναυτικού μας, που το συνοδεύει. Αντιθέτως, θα κινηθεἰ πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματά της στην περιοχή. Αυτοί που πρέπει να σκεφτούν το τι θα συμβεί και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά μας στις περιοχές στις οποίες έχουμε κηρύξει Navtex».
Ο Ερντογάν κατηγόρησε και την Ε.Ε. και υποστήριξε πως δεν έχει συμπεριφερθεί ποτέ με ειλικρίνεια. Κατηγόρησε και την Ελλάδα και τη Γαλλία, αλλά και τη Γερμανία. «Υποστηρίζουν τους τρομοκράτες εναντίον μας. Από την Ελλάδα έρχονται τα μέλη της FETO και του PKK στη Γερμανία, τους δίνουν άδειες παραμονής. Αλλοι πηγαίνουν στη Γαλλία. Αυτή είναι η φιλία. Αυτή η διπρόσωπη στάση της Ε.Ε. είναι και το τέλος της. Κανένας πια δεν βλέπει την Ενωση αυτή ως ένωση αξιών», ισχυρίστηκε.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στη Navtex της Ελλάδας, που σε κάποια σημεία ταυτίζεται με την περιοχή της Ναvtex που έχει εκδώσει η Τουρκία για το «Ορουτς Ρέις». Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας δήλωσε πως «αυτό το βήμα της Ελλάδας δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας, στους κανόνες ναυσιπλοΐας, προκαλεί κινδύνους για τις ασφαλείς διελεύσεις πλοίων και αυξάνει την ένταση στην περιοχή».
Τις δηλώσεις αυτές ο Ακάρ τις έκανε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Γιασάρ Γκιουλέρ, του διοικητή του Στρατού, Ουμίτ Ντουντάρ, του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Χασάν Κιουτσούκακγιουζ και του διοικητή του Ναυτικού, Αντνάν Οζμπάλ.
Ναυτική βάση
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η τουρκική εφημερίδα «Υeni Safak» αναφέρει πως η Αγκυρα σχεδιάζει να χτίσει ναυτική βάση στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα κατεχόμενα εδάφη στην Αμμόχωστο.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη Λιβύη, οι ανάγκες για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η αυξημένη κινητικότητα στην περιοχή, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει την Τουρκία σε νέες αναζητήσεις. Η βάση θα δώσει ένα σαφές μήνυμα στις χώρες που στρέφονται κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Ο Μάας στην Αγκυρα
Στην Αγκυρα περιμένουν τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, όπου σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Θα έχει προηγηθεί η επίσκεψη του Μάας στην Αθήνα. Στην Αγκυρα αναφέρουν πως η Τουρκία δεν είναι αρνητική για την έναρξη διαβουλεύσεων με την Ελλάδα, όμως ζητούν δεσμεύσεις και εγγυήσεις σε περίπτωση έναρξης επαφών τις επόμενες εβδομάδες.
Χθες το απόγευμα, νέα Navtex για ασκήσεις νότια της Κρήτης εξέδωσε η Αγκυρα. Η Navtex με αριθμό 1069/20 έχει ισχύ από τις 5 σήμερα τα ξημερώματα έως τις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας. Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση στις θαλάσσιες ασκήσεις θα συμμετάσχουν και «συμμαχικές μονάδες».
Η περιοχή για την οποία εκδόθηκε η νέα Navtex περιλαμβάνει τμήμα της «οριοθέτησης» που προβλέπει το «τουρκολιβυκό μνημόνιο».
Από την έντυπη έκδοση 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου