Διάφορες Αναρτήσεις

  • Κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ στον Πειραιά.... Το... βαπόρι από τη Μαλαισία μετέφερε 20.000.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα!
    Κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ στον Πειραιά.... Το... βαπόρι από τη Μαλαισία μετέφερε 20.000.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα!

  • ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ! «ΧΡΥΣΟΣ»& ΠΑΛΙ ο Λευτέρης Πετρούνιας – Θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Ο Δημήτρης Τσιάμης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο
    ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ! «ΧΡΥΣΟΣ»& ΠΑΛΙ ο Λευτέρης Πετρούνιας – Θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ο Δημήτρης Τσιάμης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

  • " Θα μας διχάσουν ακόμα περισσότερο ", του Κων. Αγγελή

  • Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη   Βρέθηκε σορός άνδρα δεμένου χειροπόδαρα - Πρόκειται για 49χρονο που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο;....
    Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη Βρέθηκε σορός άνδρα δεμένου χειροπόδαρα - Πρόκειται για 49χρονο που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο;....

  • Τρεις τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου στην Τρίπολη...
    Τρεις τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου στην Τρίπολη...

  • ΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Πρωτοφανή επίθεση κατά της εκκλησίας ! μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων !
    ΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Πρωτοφανή επίθεση κατά της εκκλησίας ! μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων !

  • "Ακίνητη" ...Άμεση Δράση, Άρθρο του Κων. Σίμου

  • Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 1-12-2013... χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
    Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 1-12-2013... χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

  • Βρέφος ηλικίας τεσσάρων μηνών διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία»! Συνελήφθη ο 20χρονος πατέρας του υπήκοος Αλβανίας,
    Βρέφος ηλικίας τεσσάρων μηνών διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία»! Συνελήφθη ο 20χρονος πατέρας του υπήκοος Αλβανίας,

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ 05.30 ΤΗΣ 20ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1974»! Η ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤“ΈΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ! ΗΧΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΣ! ΎΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ!! 

46 έχουν περάσει από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και οι μνήμες είναι ακόμα νωπές για τους ήρωες που υπερασπίστηκαν με σθένος τα εδάφη της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, σε έναν πόλεμο άνισο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του. Έλληνες στρατιώτες κατάφεραν, όχι μόνο να κρατήσουν σαν λέοντες τις γραμμές τους αλλά χάριν στην ανδρεία τους, οι τουρκικές επιχειρήσεις σταμάτησαν τις δραστηριότητες τους μετρώντας χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες.
Για την ιστορία, η Τουρκική εισβολή έγινε σε δύο φάσεις, με τον -ΑΤΤΙΛΑ 1- στις 20 Ιουλίου 1974 και με τον -ΑΤΤΙΛΑ 2- στις 14 Αυγούστου 1974. Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις “κέρδισαν” περίπου το 37% του νησιού αφήνοντας στην Ελληνική στρατιωτική πλευρά 46 νεκρούς και 59 αγνοούμενους της ΕΛΔΥΚ, 29 νεκρούς καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και 4 αεροπόρους της επιχείρησης «ΝΙΚΗ».
Το 361 Τάγμα Πεζικού είναι από τα Τάγματα που ρίχτηκαν από την πρώτη μέρα στις μυλόπετρες του πολέμου, τον μαύρο Ιούλιο του 1974.
Βρέθηκε να πολεμά έναντι υπέρτερου και επαρκέστερα εξοπλισμένου εχθρού σε γενικές συνθήκες εγκληματικής ανεπάρκειας και προδοτικής απραξίας που μείωναν σημαντικά την επιχειρησιακή του ικανότητα.
Βρέθηκε στην καρδιά των επιχειρήσεων με αποστολή την «περίσχεση» από ανατολικά του θύλακα Λευκωσίας – Αγύρτας.
Αμύνθηκε επί των θέσεών του την πρώτη μέρα, ενώ το βράδυ κατάφερε να προωθήσει μέρος του 3ου Λόχου και να καταλάβει το ύψωμα Σιαμπάν.



Από την Κυριακή 21 Ιουλίου δέχτηκε τις επιθέσεις των Τούρκων και ξεκίνησε να μετρά νεκρούς και αγνοούμενους.
Στις 21 Ιουλίου δέχτηκε επίθεση ο 2ος Λόχος επί της Αλωνάγρας (Άσπρη Μούττη), στις 22 Ιουλίου (αμέσως μετά την κήρυξη της εκεχειρίας) ο 1ος Λόχος στην περιοχή του Δικώμου και στις 23 (πάλι εν καιρώ υποτιθέμενης εκεχειρίας) τα φυλάκια του 3ου Λόχου που έφταναν μέχρι τη Μια Μηλιά.
Την ίδια μέρα, με βάση διαταγή της ΙΙΙ Ανωτέρας Τακτικής Διοίκησης και υπό περίεργες περιστάσεις, το Τάγμα, πλην των φυλακίων του 3ου Λόχου, εγκατέλειψε την έδρα του στο Συγχαρί και κατέληξε, ξημερώματα της επόμενης μέρας, στην Αγλαντζιά.
Την επόμενη μέρα, 24 Ιουλίου, μια ομάδα 17 ατόμων, συγκρούστηκε στην περιοχή Κουτσοβέντη με υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις και κατάφερε να σταματήσει την προέλασή τους.
Το δράμα για το 361 ΤΠ κορυφώθηκε στις 14 Αυγούστου, όταν κατόπιν διαταγής εσπευσμένης οπισθοχώρησης από το 9ο Τακτικό Συγκρότημα, εγκαταλείφθηκαν στο πεδίο της μάχης δύο μάχιμοι Λόχοι.
Συνολικές απώλειες για το Τάγμα σε μια πολυήμερη προσπάθεια προάσπισης της προδομένης πατρίδας, 55 πεσόντες και 32 αγνοούμενοι ενώ 45 άτομα συνελήφθησαν αιχμάλωτοι και 42 τραυματίστηκαν.
Στο παρόν άρθρο θα γίνει μια ανασκόπηση της δράσης του 2ου Λόχου του Τάγματος.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου