Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Δολοφονία Τοπαλούδη: Μένει η εισαγγελέας και συνεχίζεται η δίκη – Τι είχε προηγηθεί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Την εντολή να μείνει στην δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη πήρε από τον προϊστάμενό της η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα.
Η εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση. Η εισαγγελέας είπε ότι η εντολή του προϊσταμένου της ήταν να παραμείνει στη θέση της
Το δικαστήριο επανήλθε στην Έδρα μετά την ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης που προκλήθηκε από την παρέμβαση συμβούλου του ΔΣΑ, με την πρόεδρο να ζητά από τους δικηγόρους να παραμείνουν με τις τοποθετήσεις τους μόνο στα ζητήματα της δίκης.
Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη σήμερα στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη με την εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει ότι προτίθεται να δηλώσει αποχή από τη δίκη.
Ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος (σε συνέχεια της ανακοίνωσης διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός) ζήτησε τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί στο δικαστήριο, εκ μέρους, όπως είπε, όλων των δικηγόρων για τις “αποστροφές της εισαγγελέως” σχετικά με τον ρόλο των συνηγόρων υπεράσπισης στην ανεύρεση της αλήθειας.
Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.
Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.
Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.
Στη συνέχεια, σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο όπου κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν όπως και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την παρουσία και τις διαμαρτυρίες του κ. Κλεφτοδήμου.
Δικηγορικοί σύλλογοι ζητούν την πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως
Την αντίδραση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προκάλεσε η αναφορά της εισαγγελέως στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη για τους συνηγόρους υπεράσπισης της υπόθεσης και η αναφορά της πως πήγαν να συσκοτίσουν την υπόθεση.
Η Ολομέλεια των  Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων με δήλωση – καταγγελία ζητούν να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της εισαγγελέως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ηλεκτρισμένη είναι από το πρωί η ατμόσφαιρα στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη με την εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει ότι προτίθεται να δηλώσει αποχή από τη δίκη. Η δίκη διακόπηκε για λίγο και στην συνέχεια η ειαγγελέας επέστρεψε και ανέφερε ότι μετά από επικοινωνία με τον προϊστάμενό της όπου του εξέφρασε την επιθυμία της για αποχή, πήρε την εντολή να μείνει.
Έτσι η διαδικασία συνεχίζεται. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, ίσως να εκδοθεί και σήμερα η απόφαση.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου