Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Μόλις 6 νέα κρούσματα, 2.716 συνολικά και κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα ΒΙΝΤΕΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο κ. Χατζηγεωργίου που αντικατέστησε προσωρινά τον Σωτήρη Τσιόδρα ανακοίνωσε ότι πάνω από 4.100.000 κρούσματα, 1,5 εκατ. έχουν αναρρώσει, πάνω από 280.000 θάνατοι.

Στη συνέχεια είπε ότι 6 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα και 2.716 συνολικά. 30 είναι οι  διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία 67 έτη. 96,7%  εξ αυτών είχαν  υποκείμενο νόσημα ή ηλικίας 70 ετών και άνω.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος σήμερα και το σύνολο θανάτων παραμένει στους 151.
Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων έδωσε οδηγίες στους γονείς για το πως θα τους συμπεριφερθούν και αναφερόμενος στα παιδιά επεσήμανε ότι δεν είναι μόνα τους, να προστατεύουν τους εαυτούς και τους άλλους, να μην μοιράζονται αντικείμενα, φαγητά και ποτά, να μην στιγματίζουν τα παιδιά που αρρώστησαν και μην κοροϊδεύετε τα παιδιά που φορούν μάσκα. «Γίνετε καθοδηγητές, μοιραστείτε ό,τι έχετε μάθει σχετικά με την πρόληψη και την υγιεινή» τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του κ. Χαρδαλιάς μίλησε για τα καταστήματα που ανοίγουν την Δευτέρα και τους όρους λειτουργίας τους.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.
Στις δηλώσεις/βεβαιώσεις υποχρεωτικά θα αναφέρονται:
α) Τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου/ εργαζομένου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).
β) Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί αυτό στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως Ε3 πρόσληψης, Ε4 συμπληρωματικός πίνακας ωραρίου, Ε8 υπερωρίες, Ε9 πρόσληψη ορισμένου χρόνου).
γ) Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.
δ) Ο ΑΦΜ της επιχείρησης.
ε) Ο τόπος- νησί εργασίας.
Οι εν λόγω δηλώσεις/βεβαιώσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης του εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο. Ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς μαζί του για να τις επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει ούτε ιδεολογικές, ούτε πολιτικές διακρίσεις. Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς και δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει η αστυνομία. Η άρση των μέτρων είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αναπόσπαστο κομμάτι οι κανόνες που θα μας κρατήσουν υγιείς- πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου