Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ…ΤΟΥΣ “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επιμένει να στηρίζει το παράνομο «μνημόνιο» με τη Λιβύη. Σε αυτό το πλαίσιο σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε πως η «συμφωνία» με το ετοιμόρροπο καθεστώς του Σαράτζ στην Λιβύη, ολοκληρώθηκε.
«Η Τουρκία θα συνεχίζει να τηρεί αποφασιστική στάση και να χαλάει τα παιχνίδια στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία παίρνει τη δύναμη της από την αποφασιστικότητα και το Διεθνές δίκαιο. Φαίνεται πως υπάρχει ακόμη  ενόχληση για το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών που υπογράψαμε με τη Λιβύη. Η διαδικασία όμως έχει ολοκληρωθεί. Στείλαμε και το μνημόνιο στον ΟΗΕ» δήλωσε ο Ερντογάν.
Παράλληλα, έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα χωρίς να την κατονομάζει: «Καλούμε τις χώρες να σταματήσουν να συμπεριφέρονται απάνθρωπα στους πρόσφυγες και να σταματήσουν τις απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Το τουρκικό σχέδιο
Υπενθυμίζεται ότι η αεροναυτική “επιχείρηση -άσκηση που πραγματοποίησε τη Μεγάλη Παρασκευή ανοιχτά των Λιβυκών ακτών όπως εκτιμά το Ελληνικό Επιτελείο αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι στο “παζλ” του σχεδιασμού της για την επόμενη μέρα στην περιοχή όπως την οραματίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν.
Τις τελευταίες εβδομάδες η συνεχής στήριξη της Άγκυρας στην κυβέρνηση της Τρίπολης φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Οι δυνάμεις του προέδρου Σάρατζ εκτιμάται ότι έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση στην επέλαση του LNA (Libyan National Army) και μάλιστα έχουν ανακαταλάβει θέσεις δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης.
Παρά τις απώλειες Τουρκικών μη επανδρωμένων UAV, τεθωρακισμένων οχημάτων αλλά και προσωπικού η βοήθεια των γειτόνων στον GNA κρατά όπως φαίνεται “ζωντανή” την κυβέρνηση Σάρατζ. Η Άγκυρα έχει καταφέρει σε κάθε περίπτωση να αποκτήσει βασικό λόγο στην περιοχή και να αποτελεί παράγοντα που επηρεάζει καθοριστικά τις εξελίξεις.
Η μόνιμη παρουσία ναυτικής δύναμης που έχουν οι γείτονες ανοιχτά των Τουρκικών ακτών αλλά και η μεταφορά με πλοία αλλά και αεροσκάφη cargo πολεμικού υλικού δείχνουν τις προθέσεις της Άγκυρας όχι απλά να παραμείνει στην περιοχή αλλά να έχει και λόγο την επόμενη μέρα.
Ο στόχος των γειτόνων όπως εκτιμά η Αθήνα είναι διπλός. Να στηριχτεί και να επιβιώσει αν όχι να επικρατήσει η κυβέρνηση της Τρίπολης και να σταθεροποιηθεί η Τουρκική παρουσία στην περιοχή ως προστάτιδα δύναμη με τη δημιουργία στρατιωτικής αεροναυτικής βάσης στη Λιβύη.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου