Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΤΩΡΑ! 150 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν 150 άτομα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Nίκο Χαρδαλιά.
Ο κ. Χαρδαλιάς εξερχόμενος πριν από λίγο από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωυτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κύριο Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Εχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Ολα θα ανοίξουν στην ώρα τους».
Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκε 28χρονη έγκυος, διαμένουσα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, θετική στον κορωνοϊό και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.
Οπως ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας σε τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθησαν και οι 475 διαμένοντας στη δομή μεταναστών, όλοι οι εργαζόμενοι εκεί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου είχε μεταβεί η 28χρονη εγκυμονούσα.
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.
Η ενημέρωση εξακολουθεί να γίνεται εξ αποστάσεως στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά δύσκολη»  - Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη - Χθες εντοπίστηκε θετική σε κορωνοϊό 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία

Στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι μετέβη εσπευσμένα την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα από 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στα 470 δείγματα που ελήφθησαν την Κυριακή.


Τα δείγματα ελήφθησαν μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, η οποία παραμένει σε υγειονομική απόμονωση στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.


Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά στη δομή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.


Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά δύσκολη» καθώς στη δομή διαμένουν κυρίως Σομαλοί αλλά και μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής οι οποίοι είναι δύσκολοι στην επικοινωνία και τη συνεννόηση.


Είναι ενδεικτικό ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα επιδημιολογικα στην Ελλάδα.


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο πριν την σύσκεψη  στο δημαρχείο Ερμιόνης είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού, είμαστε εδώ, θα γίνει ό,τι πρέπει, δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς».

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου