Police-Voice blog ➤
“Έχουμε στην κατοχή μας 4 σορούς Τούρκων στρατιωτών και 1 ενός Σύριου μισθοφόρου. Καθώς οι δικοί τους έφυγαν, αυτοί σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις μας στην Τρίπολη. Σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις μας και την άρνησή μας να θαφτούν στη Λιβύη, καλούμε την Ερυθρά Ημισέληνο ή τον Ερυθρό Σταυρό να τις πάρουν”.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που έχει στόχο να ξεμπροστιάσει, αλλά και να εξευτελίσει την Τουρκία και τον Ερντογάν.
Πολύ θράσος ο τύπος! Ο Μεβλούτ μας κατηγορεί πάλι για νεκρούς στα σύνορα
“Η ΕΕ προοριζόταν να είναι μια παγκόσμια δύναμη που θα αποτελούσε φάρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό της τάξης που βασίζεται στους διεθνείς κανόνες. Αλλά εάν δεν γίνει κάτι για τη μεταχείριση των προσφύγων από την Ελλάδα και την φρενήρη υποστήριξη που εξακολουθεί να λαμβάνει από την ΕΕ, ο ισχυρισμός αυτός θα καταρρεύσει”. Αυτά αναφέρει σε άρθρο του στους FT ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
“Έχω προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η ΕΕ δεν πρέπει να εφησυχάζει με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, συμπεριλαμβανομένης της άνοδος του εξτρεμισμού, της ξενοφοβίας, της ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού. Ζητήσαμε ένα ανανεωμένο διεθνές σύστημα για τη διαχείριση της τεράστιας μετακίνησης ανθρώπων που φεύγουν από συγκρούσεις όπως η Συρία. Προσπαθήσαμε επιμελώς να πείσουμε την ΕΕ να μας βοηθήσει να επιλύσουμε τέτοιες συγκρούσεις και να αντιμετωπίσουμε τις εύθραστες καταστάσεις που περιβάλλουν την Ευρώπη.
“Εάν δεν μπορούμε να αποτρέψουμε αυτές τις καταστροφές στην πηγή, όλοι θα υποφέρουν. Ωστόσο, το τελευταίο επεισόδιο αυτού του έπους , που ξεκίνησε με το ξέσπασμα του πολέμου της Συρίας, δείχνει ότι η ΕΕ δεν έχει προχωρήσει ούτε μια ίντσα προς μια ώριμη κατανόηση του προβλήματος ή για την παραγωγή λύσεων. Εννέα χρόνια μετά τη σύγκρουση, η επαρχία Iντλίμπ έχει γίνει μια “νέα Γάζα”, όπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν απομονωθεί. Η ζώνη αποκλιμάκωσης που δημιουργήθηκε το 2018, υπέστη μαζική στρατιωτική επίθεση από τη συριακή κυβέρνηση, υποστηριζόμενη από τη Ρωσία και το Ιράν. Από τον περασμένο Μάιο, με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ, περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
“Όταν οι Τούρκοι στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση τον Φεβρουάριο, ανταποδώσαμε με ισχύ και δείξαμε τι σημαίνει να επιτίθεται κάποιος σε μια χώρα του ΝΑΤΟ. Εντούτοις, πριν μπορέσουμε να σταματήσουμε την επίθεση στην Ιντλίμπ και να συγκεντρώσουμε τις εχθροπραξίες, 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν αρχίσει να βαδίζουν προς τα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Έχουμε ήδη φιλοξενήσει πάνω από 3,6 εκατομμύρια Σύριους και βοηθάμε άμεσα ή έμμεσα άλλα 5,5 εκ. μέσα στη Συρία. Αυτό μας κόστισε πάνω από 40 δισ. $. Μόνο πέρυσι, οι δυνάμεις ασφαλείας μας συνέλαβαν περίπου 455.000 άτομα που προσπαθούν να μεταναστεύσουν παράνομα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να προστατεύουμε μόνοι μας τα σύνορα του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης.
“Αυτός είναι ο λόγος που δηλώσαμε τον περασμένο μήνα, ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να απορροφήσει περισσότερους πρόσφυγες, είτε από τη Συρία είτε πέρα από αυτήν, και δεν θα σταματούσαμε πλέον εκείνους που θέλουν να φύγουν από την χώρα μας. Η Τουρκία δεν προοριζόταν ποτέ ως τελικός προορισμός και δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να μείνουν. Τα αγνοηθέντα αιτήματά μας προς την ΕΕ να λάβει σοβαρά υπόψη αυτό το κύμα μεταναστών και να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του 2016, έφτασαν σε σημείο βρασμού με τον τελευταίο εκτοπισμό της Ιντλίμπ.
“Αυτό που ακολούθησε είναι μια ντροπή για την ΕΕ και ένα λεκέ για την ανθρώπινη συνείδηση. Η ΕΕ και οι κοινοβουλευτικοί της δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να παρακολουθούν, καθώς οι ελληνικές δυνάμεις ψέκαζαν με δακρυγόνα και πυροβολούσαν τους ανθρώπους στα σύνορά τους. Επίσης, η Ελλάδα παρανόμως ανέστειλε τις αιτήσεις των προσφύγων. Ο ΟΗΕ ήταν κρίσιμος, η ΕΕ δεν είναι. Οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν και το ευρωπαϊκό κύρος καταστράφηκε παγκοσμίως.
“Όλα αυτά, επειδή η ΕΕ δεν κατάφερε να αναπτύξει μια πολιτική που να προβλέπει την ειρήνη, την ευημερία και την αξιοπρέπεια στο εγγύς της εξωτερικό και δεν έχει εργαστεί σοβαρά με την Τουρκία για να το επιτύχει αυτό. Πολλές χώρες της κοινής γειτονιάς μας βρίσκονται σε κατάσταση πυρκαγιάς και αυτό προκαλεί μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες εξόδους και οικονομικές και περιβαλλοντικές καταστροφές από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα στις χώρες προέλευσης με ευσεβείς πόθους και με πατρονάρισμα της μοναδικής χώρας-της Τουρκίας, που αναλαμβάνει ουσιαστική δράση.
“Το κτίσιμο φρουρίων δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να τρέχουν για τη ζωή τους. Η αλληλεγγύη με ένα παρανομούντα μέλος της ΕΕ, την Ελλάδα, δεν μπορεί επίσης να είναι υγιής πολιτική. Η ΕΕ και η Τουρκία πρέπει να βρουν κοινό έδαφος για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Εάν η ΕΕ προσπαθεί πραγματικά να είναι μια γεωπολιτική ένωση, έτσι θα μπορούσε να γίνει.
“Κατά το έτος του Μπρέξιτ, η αποξένωση της μοναδικής μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας που εξακολουθεί να φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ – όταν μάλιστα εκείνη προχωρά τη συζήτηση ως υπεύθυνος παίκτης – είναι η μεγαλύτερη τρέλα της πολιτικής εδώ και γενιές. Η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ πρέπει να συνεργαστούν για να σταθεροποιήσουν την κοινή μας γειτονιά, ενώ η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει επίσης τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας”, καταλήγει ο απίστευτα θρασύς Τσαβούσογλου.
ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ
ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΩΣ ΜΟΥ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ;ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;
ΑπάντησηΔιαγραφή