Διάφορες Αναρτήσεις

  • Αλλοδαπός,Δραπέτης από το 1997, συνελήφθη στη Φλώρινα
    Αλλοδαπός,Δραπέτης από το 1997, συνελήφθη στη Φλώρινα

  • Θεσσαλονίκη: Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του 65χρονου που είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη αδέσποτων
    Θεσσαλονίκη: Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του 65χρονου που είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη αδέσποτων

  • ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ:Ανακαλείται σνακ λόγω αλλοίωσης (φωτό)
    ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ:Ανακαλείται σνακ λόγω αλλοίωσης (φωτό)

  • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αστυνομικοί φυλάνε ακόμα τον Χρήστο Παπουτσή, που έχει φύγει εδώ και ένα χρόνο απ’ την Ελλάδα !
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αστυνομικοί φυλάνε ακόμα τον Χρήστο Παπουτσή, που έχει φύγει εδώ και ένα χρόνο απ’ την Ελλάδα !

  •  Νέος Κόσμος: 73χρονη με κορονοϊό κατέρρευσε μέσα σε φαρμακείο Το ΕΚΑΒ,  έφτασε μετά από 3-4 ώρες και την παρέλαβε. [βίντεο]
    Νέος Κόσμος: 73χρονη με κορονοϊό κατέρρευσε μέσα σε φαρμακείο Το ΕΚΑΒ, έφτασε μετά από 3-4 ώρες και την παρέλαβε. [βίντεο]

  • "Διαμορφώστε ένα νησί σε «κοινωνική » φυλακή κύριε υπουργέ, Μπορείτε τουλάχιστον να το φανταστείτε;" Επιστολή αστυνομικών

  • ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ
    ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

  • Καιρός: Η «Αθηνά» δίνει τη θέση της στην κακοκαιρία «Μπάλλος» – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
    Καιρός: Η «Αθηνά» δίνει τη θέση της στην κακοκαιρία «Μπάλλος» – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

  • Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ! ! «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ»... ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΜΑΝΩΛΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ...
    Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ! ! «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ»... ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ...

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

«Απάντηση» Ελλάδας σε Τουρκία: Σε οκτώ μήνες σηκώνονται τα πρώτα ελληνικής κατασκευής Drones

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έστω και με καθυστέρηση και λόγω των εξελίξεων η Αθήνα επισπεύδει το ζήτημα της κατασκευής drones.
Οι επιτελείς του υπουργείου Άμυνας θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι επιβεβλημένο να τρέξει πιο γρήγορα και να ενσωματώσει τις σύγχρονες τεχνολογίες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Κι αυτό, εξηγούν, όχι μόνο επειδή η Τουρκία με τα δικά της drones οργώνει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά διότι τέτοια μέσα χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρον από τους σύγχρονους στρατούς σε ένοπλες συρράξεις και όχι μόνο για να σαρώνουν αλλά και για να προσβάλλουν στόχους.
Τα εξοπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα που είναι ικανά να ρίχνουν πυραύλους σε μεσαίες αποστάσεις, θα μεταβάλλουν πλήρως το παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο σε πολύ λίγα χρόνια.
Aλλάζουν όλα σε οχτώ μήνες
Σε οκτώ μήνες εκτιμούν επιστήμονες και ερευνητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ότι θα βρίσκονται στους αιθέρες τα πρωτότυπα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ελληνικής κατασκευής για τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις. Ο κυπριακής καταγωγής Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Στράτος Στυλιανίδης ανέφερε στο alphanews.live ότι πρόκειται για ένα έργο που άρχισε πριν από επτά περίπου χρόνια από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και για το οποίο έχουν ήδη επιδείξει έντονο ενδιαφέρον οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών.
«Το σημαντικό είναι κυρίως ότι ανοίγει αυτός ο κύκλος του σχεδιασμού και της παραγωγής μη επανδρωμένων αεροχημάτων, οι τομείς της εφαρμογής είναι πάρα πολλοί ένας από αυτούς είναι και ο τομέας της άμυνας και της ασφάλειας.»
Για σκοπούς διαχωρισμού των έργων, ο Αντιπρύτανης χρησιμοποιεί τους όρους «το μεγάλο drone» και «το μικρό drone». Όπως εξήγησε, το «μεγάλο drone» προορίζεται για χρήση σε ανθρωπιστικές αποστολές.
«Το μέγεθός του είναι τεράστιο αφού θα έχει διαστάσεις 7×4 και έχει τη δυνατότητα να μπορεί να πετάξει 8-10 ώρες και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο μέχρι 50 κιλά.»
Σύμφωνα με τον κύριο Στυλιανίδη , το μεγάλο drone θα μπορεί να μεταφέρει τρόφιμα, φαρμακευτικά είδη ακόμη και άλλα υλικά που είναι χρήσιμα σε συνθήκες διαβίωσης
«Για παράδειγμα μπορεί να μεταφέρει ένα κρεβάτι ή μία σκηνή, γιατί εκτός από τις άγονες γραμμές στα νησιά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να αντικαταστήσει τα συμβατικά μέσα όπως είναι για παράδειγμα ένα ελικόπτερο που τα κόστη είναι πολύ μεγαλύτερα.»
Το «μικρό drone» είναι σχεδιασμένο ώστε να εκτελεί οριζόντια και κάθετη προσγειο-απογείωση. Έχει μήκος δύο μέτρα και πλάτος ένα μέτρο και συγκέντρωσε μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον κατά την παρουσίαση του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Ο χρόνος πτήσης του μπορεί να ξεπεράσει λίγο τις δύο ώρες και να φέρει αισθητήρες οι οποίοι είναι χρήσιμοι σε διάφορες εφαρμογές, μπορεί να είναι χρήσιμο σε εφαρμογές χαρτογραφήσεων, παρακολούθησης, σε περιβαλλοντικές εφαρμογές, σε εφαρμογές καταγραφής, σε εφαρμογές που έχουν να κάνουν με το χώρο της αγροτοδιατροφής.»
Τα δύο drone΄s έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με δυνατότητες αξιοποίησης στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, ενώ όλα τα συστήματα θα έχουν τελειοποιηθεί και ελεγχθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
«Η χρήση στον αμυντικό τομέα μπορεί να είναι για διάφορους σκοπούς, μπορεί να είναι για σκοπούς καταγραφής, μπορεί να είναι για σκοπούς φέροντος εξοπλισμού, μπορεί να φέρουν ειδικούς αισθητήρες για κάποιες αποστολές που χρειάζονται να γίνουν. Όταν θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις τότε θα ανοίξει και το θέμα γενικότερα.»
Το πρωτοποριακό εγχείρημα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έχει την στήριξη δύο ιδιωτικών εταιρειών με έδρα την Κύπρο, που επένδυσαν τόσο στην ανάπτυξη λογισμικού για τα drone’s όσο και στον κατασκευαστικό τομέα.
«Είναι ένας τομέας που υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές και βλέπετε τη χρήση τους και στην ευρύτερη περιοχή αλλά και γενικότερα. Εδώ έχει γίνει μια προσπάθεια τόσο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε διακρατικό επίπεδο. Σε αυτό το διακρατικό επίπεδο στο οποίο επιδιώκεται αυτή η συνεργασία συμμετέχουν και δύο κυπριακές εταιρείες. Οι οποίες θα συμμετάσχουν στην κατασκευή τόσο υλισμικού τόσο και λογισμικού.»
Ο κύριος Στυλιανίδης εκτιμά ότι η συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στο συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει αφορμή για εμπλοκή της ακαδημαϊκής κοινότητας σε αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα, ενώ θα στρέψει την προσοχή ιδιωτών επενδυτών σε καινοτόμα εγχειρήματα.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου