Διάφορες Αναρτήσεις

  • «Ο Νίκος έγραψε το όνομά του, ζούμε ένα θαύμα» λέει o πατέρας του 29χρονου που πυ ρο βο λή θη κε «για μια προσπέραση»
    «Ο Νίκος έγραψε το όνομά του, ζούμε ένα θαύμα» λέει o πατέρας του 29χρονου που πυ ρο βο λή θη κε «για μια προσπέραση»

  • Σπαραγμός στο χωριό Λιγόρτυνος στην Κρήτη για τον μικρό Ζαχαρία – Το μοιρολόι της γιαγιάς και η βάπτιση της αδερφής του
    Σπαραγμός στο χωριό Λιγόρτυνος στην Κρήτη για τον μικρό Ζαχαρία – Το μοιρολόι της γιαγιάς και η βάπτιση της αδερφής του

  •  Στο νοσοκομείο 14 παιδιά Ακαδημίας με συμπτώματα δηλητηρίασης – Συμμετείχαν σε τουρνουά ποδοσφαίρου.....
    Στο νοσοκομείο 14 παιδιά Ακαδημίας με συμπτώματα δηλητηρίασης – Συμμετείχαν σε τουρνουά ποδοσφαίρου.....

  • Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο.....
    Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο.....

  • Η ανακοίνωση της οικογένειας του μικρού Μάριου από το Μενίδι
    Η ανακοίνωση της οικογένειας του μικρού Μάριου από το Μενίδι

  • Νέα αύξηση πάνω από 40% έδωσε ο Ερντογάν στον εαυτό του!
    Νέα αύξηση πάνω από 40% έδωσε ο Ερντογάν στον εαυτό του!

  • Το νέο «όπλο» του Ogier
    Το νέο «όπλο» του Ogier

  • ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Έτοιμος ο ΟΓΑ να δώσει το επίδομα τέκνων για το 2017. Ποιοι το δικαιούνται!
    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Έτοιμος ο ΟΓΑ να δώσει το επίδομα τέκνων για το 2017. Ποιοι το δικαιούνται!

  • Marfin: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης – Προσκομίστηκαν νέα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ
    Marfin: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης – Προσκομίστηκαν νέα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ζητούνται πίσω 27,6 εκατ. ευρώ από συνταξιούχους και στρατιωτικούς για συντάξεις-λάθος επί ΣΥΡΙΖΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στην τελευταία φάση αντιμετώπισης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών συνολικού ύψους 27.619.682 ευρώ εισέρχεται ο ΕΦΚΑ


Στην τελευταία φάση αντιμετώπισης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών συνολικού ύψους 27.619.682 ευρώ εισέρχεται ο ΕΦΚΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόκειται για ποσά τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως σε συνταξιούχους από σφάλματα στην επεξεργασία των αρχείων πληρωμής σε δύο χρονικές στιγμές, το Δεκέμβριο του 2018 και τον Μάιο του 2019. Ειδικότερα το Δεκέμβριο του 2018 πιστώθηκαν επιπλέον ποσά ύψους 19.362.673 ευρώ σε 6.410 συνταξιούχους στρατιωτικούς και το Μάιο του 2019 ποσά ύψους 8.257.009 ευρώ σε 1.567 συνταξιούχους του ΕΦΚΑ.
Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ σε πρώτη φάση εστάλησαν το καλοκαίρι επιστολές ενημέρωσης για ποσά άνω των 500 ευρώ ζητώντας την επιστροφή των σχετικών ποσών. Έχουν ήδη ανταποκριθεί 297 (263 εξόφλησαν πλήρως και 34 μερικώς) επιστρέφοντας 2.801.715 ευρώ. Για τους 1304 συνταξιούχους που δεν ανταποκρίθηκαν θα ξεκινήσει η παρακράτηση του αχρεωστήτως καταβαλλόμενου ποσού από τα τέλη Νοεμβρίου τμηματικά στο 1/3 της σύνταξης.
Αναφορικά με τους συνταξιούχους στρατιωτικούς τον Ιούλιο του 2019 στάλθηκαν 140 επιστολές για ποσά άνω των 15.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί οι 83 και έχει επιστραφεί συνολικά το ποσό των 1.429.150,21 ευρώ. Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα αποσταλεί αντίστοιχη επιστολή σε 793 που εισέπραξαν αχρεώστητα ποσά από 5.000 ευρώ και πάνω, ενώ για τους υπόλοιπους θα γίνει παρακράτηση του ποσού από τις συντάξεις του Φεβρουάριου 2020.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Ακόμα και 5 μήνες μετά βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγονες καταστάσεις, αντιμετωπίζοντας σοβαρά λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που δεν είχαν αναφερθεί, ούτε είχαν επιλυθεί. Σε συνεργασία με την διοίκηση του ΕΦΚΑ διορθώνουμε σημαντικά σφάλματα στις πληρωμές συντάξεων που έγιναν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Συγκεκριμένα, προχωρούμε σε διόρθωση μέσω τμηματικής παρακράτησης σε περίπου 8.000 συνταξιούχους, οι οποίοι χωρίς να φταίνε πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους επιπλέον σημαντικά ποσά συντάξεων. Έχουμε την υποχρέωση να τηρήσουμε τη νομιμότητα και να περιφρουρήσουμε τα χρήματα του Δημοσίου και των ασφαλισμένων γι’ αυτό και παίρνουμε μέτρα επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Ζητούμε την κατανόηση τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις για να δημιουργήσουμε ένα διαυγές, απλό, κατανοητό από όλους ασφαλιστικό σύστημα χωρίς λάθη και παραλείψεις».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου