Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΣΕ ΠΕΝΘΟΣ ΠΑΛΙ Η ΕΛ.ΑΣ ! ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ! ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ .Εμμανουήλ Σηφάκη !



Police-Voice blog ➤
Σας ενημερώνω ότι απεβίωσε ο Υπαρχηγός ε.α.Εμμανουήλ Σηφάκης. Ενας εξαίρετος συνάδελφος - φίλος αλλά και δυναμικός Αξιωματικός της Αστυν. Πόλεων. Ιδρυτής της θρυλικής ομάδας " Ζ" της Άμεσου Δράσεως. Η κηδεία του θα γίνει αύριο 6/8 και ώρα 17.00 στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου στον Διόνυσο.


Ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Φραγκ. Σηφάκης (1927 - ) είναι αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Αστυνομίας Πόλεων. Υπηρέτησε ως ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι το βαθμό του Αντιστράτηγου. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΄Αμεσης Δράσηςτην οποία εκσυγχρόνισε με τη δημιουργία Αίθουσας Επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής. Μετά την επιτυχία της ΄Αμεσης Δράσης, ο Εμμανουήλ Σηφάκης ίδρυσε και οργάνωσε την Ομάδα Ζ (μηχανοκίνητο τμήμα μοτοσικλετιστών της Ελληνικής Αστυνομίας) για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά και των κρουσμάτων εγκληματικότητας.Είναι άλλωστε γνωστή η συμβολή των μοτοσικλετιστών Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Η αρχική Ομάδα Ζ με τον ιδρυτή της τον Διευθυντή της Άμεσης Δράσης Αθηνών, Αστυν. Δ/ντή Μανώλη Φραγκ. Σηφάκη.
Ο Εμμανουήλ Φραγκ. Σηφάκης γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1927 στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης. Προέρχεται από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Λόγω της Γερμανικής Κατοχής παρακολούθησε σχολείο σε διάφορα γυμνάσια αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό του, όπως στο Γυμνάσιο Βιάννου, στο Γυμνάσιο Τζερμιάδου και τέλος στο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και το 1948 διορίστηκε δάσκαλος στην Πωγωνιανή Ηπείρου αλλά δεν απεδέχθη τον διορισμό. Το 1949 κατετάγη στην Αστυνομία Πόλεων. Συνεχίζοντας τις σπουδές του, αποφοίτησε από την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και από τη Νομική Σχολή Αθηνών ενώ παράλληλα αποφοίτησε από τη Σχολή Υπαστυνόμων. Το 1966 με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου μετέβη στο Λονδίνο (Αγγλία) όπου μετεκπαιδεύτηκε στην Εγκληματολογία στην London School of Economics (LSE). Παράλληλα, από το 1966 έως το 1968 μετεκπαιδεύτηκε στην Σκότλαντ Γιαρντ (Scotland Yard) σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας αστυνομικών υπηρεσιών, σύγχρονα συστήματα αστυνόμευσης, εισαγωγή επιστημονικών μεθόδων και μέσων διαλεύκανσης εγκλημάτων. Το 1969 η Δικτατορία απαίτησε την επιστροφή του στην Ελλάδα. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα έπεσε σε δυσμένεια από το καθεστώς λόγω των δημοκρατικών του φρονημάτων.
Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες. Εκτός των άλλων, διετέλεσε Διοικητής του Ι΄ Αστυνομικού Τμήματος Αθηνών, Διοικητής του Γ' Αστυνομικού Τμήματος Αθηνών, Διοικητής της Υποδιευθύνσεως της Αμέσου Δράσεως, Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών (1982), Καθηγητής στις Αστυνομικές Σχολές σε θέματα Ηγεσίας, Εγκληματολογίας και Οργάνωσης Αστυνομικών Υπηρεσιών. Συντάκτης του θεματολογίου Αρχείων Γενικών υποθέσεων της Αστυνομίας Πόλεων και Κανονισμών διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών. Καινοτόμισε εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης που βελτίωσαν σημαντικά για την εποχή το χρόνο ανταπόκρισης των περιπολικών σε επείγοντα περιστατικά. Κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του υπήρξε η ίδρυση της Ομάδας Ζ. Ως Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Αττικής μελέτησε και εισηγήθηκε στην τότε ηγεσία της Αστυνομίας Πόλεων την σύσταση της ομάδας δικυκλιστών της Αμέσου Δράσεως. Πράγματι, στις 17/2/1979, με απόφαση της τότε ηγεσίας της Αστυνομίας πόλεων συστάθηκε ομάδα δικυκλιστών με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ομάδα Ζ».
ΥΓ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου