Police-Voice blog ➤
Oι κρυφές δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου δείχνουν ολική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος ένα δημοσκοπικό φαινόμενο με αυξητική τάση.
Ειδικά η πτώση των ποσοστών του στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Μακεδονία, δείχνει τάσεις επαναφοράς του στα ποσοστά των εκλογών του 2012!
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν δύο βασικά ευρήματα. Πρώτον ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί σε διψήφιο νούμερο και μάλιστα με τάσεις ανόδου, και δεύτερον ότι το κυβερνών κόμμα δίνει μάχη επιβίωσης πλέον, στις περιφέρειες πάνω από την Λάρισα, στη Βόρεια Ελλάδα.
Εκεί δηλαδή που οι κανονικοί Μακεδόνες νιώθουν να απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη από την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ενδείξεις που δίνουν οι έρευνες, δείχνουν μια εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα, σε σημείο που να πλησιάζει τα ποσοστά του πρό κρίσης όταν το κόμμα ήταν απλώς ένας πολιτικός σχηματισμός που λάμβανε το 3% του εκλογικού σώματος και οριακά έμπαινε στην Βουλή.
Το κλίμα στην Βόρειο Ελλάδα αποτυπώνει και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται 5η στην σειρά, πίσω και από τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ.
Οι πρώτοι 3 προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος έρχεται ο επίσημος υποψήφιος Νίκος Ταχιάος (13,4%), ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός («αντάρτης» της ΝΔ) με 12,5% και έπεται ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%. Τέταρτος είναι ο Σπύρος Βούγιας (υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ) με 9,8% και μόλις πέμπτη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ (αν και μέχρι πρότινος υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2%.
Είναι και το κλίμα στην κοινωνία όπου το να δηλώνει κάποιος ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής αποτελεί πλέον δοκιμασία.
Η ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου προ ημερών στην Κατερίνη όχι μόνο συνοδεύθηκε από επεισόδια διαδηλωτών, αλλά και η προσέλευση του κόσμου, παρά την κινητοποίηση, παρά την παρουσία όλων των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, συν τις ενισχύσεις από την Αθήνα, ήταν πολύ μικρότερη του αναμενόμενου.
Περισσότεροι βρίσκονταν έξω από την αίθουσα και διαδήλωναν, φωνάζοντας «προδότη», και λιγότεροι ήταν μέσα στην αίθουσα ενώ και στην αίθουσα μέσα υπήρξαν άτομα που τον αποδοκίμασαν χαρακτηριστικά
Τα ίδια και στην ομιλία που ακολούθησε του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Καβάλα.
Η δε εικόνα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπό μόνιμη προστασία των ΜΑΤ έχει καταστρέψει εντελώς την εικόνα τους ακόμα και στο φανατικό αριστερό ακροατήριο
Στην Βόρεια Ελλάδα η καθίζηση είναι τόσο μεγάλη που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επικαλέστηκε την μακεδονική του καταγωγή για να «σερβίρει» την Συμφωνία των Πρεσπών.
Σε ομιλία του στην Καβάλα, ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «ομολογώ ότι με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι. Όπως η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δεν βοηθάει τη χώρα μας, δημιουργεί φόβους και εντάσεις μέχρι και πολέμους».
Μετά όμως προχώρησε σε ένα μεγάλο εθνικό ατόπημα: «Η ρήση “η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική”, δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία. Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω», είπε.
Σε δύσκολη θέση πρέπει να βρίσκεται και ο βουλευτής Αλέκος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είπε το αμίμητο για να σώσει τα προσχήματα: «Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες αυτοί είναι «Σεβερνάδες»», εννοώντας βορειο-Μακεδόνες από τον σλαβικό όρο «Σεβέρνα Ματσεντόνια»
Είναι πολύ πιθανό οι εκλογές να γίνουν πριν τις ευρωεκλογές και πριν τις αυτοδιοικητικές
Το ξαφνικό σπάσιμο των δήμων που φέρνει με τροπολογία ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ή οι πληροφορίες περί λίστας στις ευρωεκλογές δείχνουν μεγάλη πιθανότητα για επίσπευση.
Μια τυχόν μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές- με την Νέα Δημοκρατία να δίνει στην μάχη για την Ευρωβουλή χαρακτήρα εθνικής αναμέτρησης θα δημιουργήσει μια τέτοια παράσταση νίκης για την αξιωματική αντιπολίτευση που μέχρι το Φθινώπορο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εξαερωθεί από τον εκλογικό κατήφορο.
Είναι γνωστό ότι στο τέλος όλοι ψηφίζουν το νικητή
Πόσον μάλλον που και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές δεν τραβάνε και θεωρείται δεδομένο, οτι το κυβερνών κόμμα θα χάσει και τους 3 μεγάλους Δήμους, ενώ η στόχευση της Πειραιώς είναι να κερδίσει και τις 13 Περιφέρειες.
Από την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεχτεί ότι η «καρέκλα είναι γλυκιά» και μπορεί τελικά να αξιολογήσουν ότι μερικοί παραπάνω είναι πιο σημαντικοί από το να προχωρήσει η χώρα μπροστά.
Εντός των επόμενων είκοσι ημερών θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας αν θα οδεύσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, ίσως και Απρίλιο, όπως του εισηγούνται οι περισσότεροι δημοσκόποι ή θα πάει σε εκλογές κανονικά στο τέλος της τετραετίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, όπως επιζητούν τα περισσότερα στελέχη του κόμματος και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Το διακύβευμα δεν είναι η νίκη, αλλά η διαχείριση του μεγέθους της ήττας.
Γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, γνωρίζει ότι η διαφορά θα είναι μεγάλη (άνω των 4 μονάδων αναφέρουν αόριστα πηγές του Μαξίμου), θέλει να αποφύγει την συντριβή, όπως αυτή που υπέστη η ΝΔ στις εκλογές του 2009 και του 2015, η οποία συντριβή άλλαξε και τον πολιτικό χάρτη της χώρας, αλλά και την μοιρα της προς το χειρότερο
Πηγή ➤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου