Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ! ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΒΟΥΤΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ – ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ «ΕΦΙΑΛΤΗ» ΤΟΝ ΔΑΝΕΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ! ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΒΟΥΤΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ


Police-Voice blog ➤
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος, ανακαλεί την απόφασή του να ορίσει τον Σπύρο Δανέλλη ως μέλος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Ο κ.Βούτσης κάνει πίσω μετά την οξύτατη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για συνταγματική εκτροπή. Ετσι, η θέση στην Επιτροπή που θα συζυτήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα κληρωθεί κατόπιν κλήρωσης, μεταξύ των κυρίων Δανέλλη, Ψαριανού και Μαυρωτά.
Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό, μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας θα γινόταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και με την κίνηση αυτή επιδιώκεται να αποκτήσει η κυβέρνηση πλειοψηφία στην Επιτροπή ώστε να έχει θετική εισήγηση η Συμφωνία των Πρεσπών για να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η απόφαση του κ. Βούτση αιφνιδιάζει την Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο ανασύνθεσης της επιτροπής Εξωτερικών λόγω της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού και της αύξησης των ανεξάρτητων βουλευτών.
Υπενθυμίζεται πως εως τώρα οι τοποθετήσεις ανεξάρτητων βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές πραγματοποιούνταν μετά από συνεννόηση των μελών της «δεξαμενής» των ανεξάρτητων ή μετά από κλήρωση. Η ενέργεια του κ. Βούτση να παρακάμψει την πάγια τακτική  – χωρίς ωστόσο να καταπατήσει τον Κανονισμό – φανερώνει και το άγχος της κυβέρνησης να «συρράψει» νέες πλειοψηφίες ενόψει της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Επίσης, με δεύτερη απόφαση αντικαθίσταται ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ και το κόμμα θα εκπροσωπείται στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας απο τον κ. Πάνο Καμμένο. Ο Σπυρίδωνας Δανέλλης, δήλωσε ότι ο ίδιος από τη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής του, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής και ότι επιθυμούσε να παραμείνει μέλος στις δύο επιτροπές που συμμετείχε προηγουμένως.
Για τη μία έλαβε αμέσως απάντηση και τώρα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια ανακοινώνεται ότι θα είναι και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.Σύμφωνα με την τελευταία της σύνθεση, η επιτροπή διαθέτει συνολικά 55 βουλευτές εκ των οποίων οι 27 στον ΣΥΡΙΖΑ, 14 ΝΔ, 4 ΔΗΣΥ, από 3 ΧΑ και ΚΚΕ από 1 Ενωση Κεντρώων Ποτάμι και ΑΝΕΛ και ο κ. Δημήτρης Καμμένος από τους ανεξάρτητους.
Αυτό σημαίνει πως ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι διαμόρφωναν πλειοψηφία προκειμένου η Συμφωνία να λάβει την θετική εισήγηση από την επιτροπή. Άλλωστε, το Ποτάμι θα προχωρούσε σε αντικατάσταση του Γρηγόρη Ψαριανού που το εκπροσωπούσε στην επιτροπή και διαφωνεί με την Συμφωνία και θα τοποθετήσει τον Γιωργο Μαυρωτά που προσανατολίζεται να ψηφίσει «υπερ».
Το ίδιο θα πράξει και η ΔΗΣΥ, αντικαθιστώντας τον Θανάση Θεοχαρόπουλο με τον Κώστα Σκανδαλίδη. Όμως, με τη σημερινή αποχώρηση του Γ. Αμυρά από το Ποτάμικαι του Γρ. Ψαριανού, το Ποτάμι παύει να είναι ΚΟ, να έχει εκπροσώπηση σε επιτροπές και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία τουλάχιστον στην επιτροπή.
Ακόμα όμως και στο σενάριο που η Συμφωνία καταψηφιστεί από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής, αυτό δεν σημαίνει ότι ανακόπτεται η πορεία της προς την Ολομέλεια που άλλωστε είναι το κυρίαρχο νομοθετικό όργανο.
Το νομοσχέδιο θα τεθεί στην κρίση του συνόλου της εθνικής αντιπροσωπείας, ωστόσο είναι βέβαιο πως η αρνητική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής θα βαρύνει ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα.

Πότε ολοκληρώνεται η προδοσία
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει η πρόταση να κατατεθεί πρόταση μομφής από τη ΝΔ.
Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι διαδικασίες ψήφισής της συζητήθηκαν εκτενώς στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, αποφασίστηκε ότι την Δευτέρα και την Τρίτη θα περάσει από επιτροπής και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι θα ψηφιστεί πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου