Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΚΡΙΜΑ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.

ΚΡΙΜΑ  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


Police-Voice blog ➤
Πριν από λίγο στο δελτίο που εκφωνούσε, προλόγισε το θέμα του σημερινού συλλαλητηρίου λέγοντας ότι η Έλληνες διαμαρτύρονται καθώς η Μακεδονία (εννοεί τα Σκόπια) θα μετονομαστούν σε Βόρεια Μακεδονία.

Αυτό κατάλαβαν οι Γερμαναράδες;

Αξιός ο μισθός σου κοπελιά!

Για την ποιότητα σου έχουμε γράψει πολλές φορές στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Να σε χαιρονται οι συγγενείς σου και η Μέρκελ που σε χαρτζιλικώνει.

Ποια είναι η Λίντα Ζερβάκη
Με καταγωγή από την Κρήτη, η Λίντα Ζερβάκη είναι η πρώτη αλλοδαπή κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων των 8, στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας. Η 35χρονη ελληνικής καταγωγής έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές Απριλίου του 2012 στο δελτίο «Tagesthemen», το οποίο θεωρείται σκαλοπάτι για το πιο παλιό και πλέον αναγνωρισμένο δελτίο ειδήσεων της Γερμανίας.

Οι γονείς της βρέθηκαν μετανάστες στη Γερμανία στη δεκαετία του εξήντα. Είχαν ένα περίπτερο που δούλευε μαζί με τα αδέρφια της. Μάλιστα, όπως δηλώνει η ίδια στο ellines.com, ακόμη και μετά το σχολείο όταν άρχισε να δουλεύει σε μια διαφημιστική εταιρεία ως συντάκτρια κειμένων, κάθε Κυριακή δούλευε στο περίπτερο εναλλάξ με τον αδερφό της μέχρι που έγινε 28 χρονων.


Ξεκίνησε στο ραδιόφωνο προκειμένου να μπει στο νόημα των ειδήσεων, ενώ λίγο καιρό αργότερα ήρθε και η τηλεόραση. Ωστόσο η ίδια παραδέχεται, πως αν κάποιος της έλεγε πριν από δέκα χρόνια, ότι κάποια μέρα θα εργαστεί στη σημαντικότερη ειδησεογραφικη εκπομπή της Γερμανίας, δεν θα το πίστευε.

Αλήθεια την σημερινή συγκέντρωση των Ελλήνων στο Μόναχο και άλλες μεγάλες πόλεις γιατί δεν την έδειξε το θρυλικό κεντρικό δελτίο του «das erste»;

Δεν πειράζει. Οι Έλληνες της Γερμανίας ξέρουν 


Τι λένε τα γερμανικά ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

Το Spiegel Online σε εκτενές ρεπορτάζ για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα γράφει πως «δεκάδες χιλιάδες εθνικιστές διαδήλωσαν στην Αθήνα εναντίον της προγραμματισμένης επικύρωσης της αλλαγής του ονόματος της Μακεδονίας σε Βόρεια Μακεδονία. Κάποιοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο προαύλιο της Βουλής».
«Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως ‘Προδότες-Πολιτικοί’. Έριξαν πέτρες άλλα αντικείμενα και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς, σύμφωνα με ΜΜΕ ενώ ψιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές– μεταξύ των οποίων και οικογένειες – αναγκάστηκαν να διαφύγουν πανικόβλητοι», γράφει το Spiegel περιγράφοντας έτσι την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας στο συλλαλητήριο.
Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα το συλλαλητήριο κατά της μετονομασίας της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησε μετά το κάλεσμα «δεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων» ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα. Το Spiegel καταλήγει λέγοντας: «Ακριβώς επειδή μια επαρχία της βόρειας Ελλάδας ονομάζεται σήμερα Μακεδονία (και στα αρχαία ελληνικά Μακεδονία), το 70% των Ελλήνων σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών . Φοβούνται ότι μελλοντικά η γειτονική χώρα θα μπορούσε να εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις για την περιοχή της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα. Πιστεύουν επίσης ότι το γειτονικό κράτος, εάν διατηρήσει τη λέξη Μακεδονία στο όνομά του, καπηλεύεται την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά»
Ρεπορτάζ στο συλλαλητήριο στην Αθήνα φιλοξένησε και η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης ARD. «Το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας αγγίζει πολλούς Έλληνες στην καρδιά. Κυρίως στην ομώνυμη ελληνική επαρχία η Συμφωνία αυτή δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή. Χιλιάδες διαδηλώνουν στην Αθήνα», γράφει η ιστοσελίδα μεταφέροντας τη γνώμη απλών διαδηλωτών και το κλίμα του συλλαλητηρίου. «Στους επίσημους ελληνικούς χάρτες η χώρα αποκαλείται FYROM (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας)»σημειώνει η ιστοσελίδα .
«Αναγνωρίζουν μια χώρα που δεν υπάρχει. Μια εθνικότητα, που επίσης δεν υπάρχει. Και μια γλώσσα που είναι εξίσου ανύπαρκτη. Όλα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» αναφέρει διαδηλωτής στον Γερμανό ρεπόρτερ ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως «η οργή των αντιπάλων της συμφωνίας είναι μεγάλη».
«Μόνο μια Μακεδονία υπάρχει. Δεν πρέπει να συμβεί όλο αυτό που γίνεται. Δεν θέλουμε να το επιτρέψουμε» αναφέρει ένας αγρότης που ήρθε για το συλλαλητήριο στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενεί και την αντίθετη άποψη, των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα έπρεπε σε ορισμένα σημεία να κάνει κάποιες υποχωρήσεις. Για παράδειγμα, αναγνωρίζουμε τώρα ότι στη γειτονική χώρα υπάρχει μια μακεδονική γλώσσα. Αλλά από την άλλη πλευρά, έλεγαν παλιά στη γειτονική χώρα ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τώρα πια λένε ότι είναι Σλάβοι. Οπότε τώρα είναι δίκαιο να μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στο όνομα του κράτους τους» αναφέρει στον ρεπόρτερ εργάτης που υποστηρίζει την κυβέρνηση.
Το ρεπορτάζ επίσης σημειώνει: «Φιλήσυχοι άνθρωποι, εργάτες ή αγρότες σκέφτονται και ζουν στην πραγματικότητα στη βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με το μότο «υπάρχουμε αλλά και συνυπάρχουμε». Όμως στο πεδίο του Μακεδονικού δεν υπάρχει κατανόηση για την άλλη πλευρά. Ακόμη κι αν σε λίγες μέρες στην ελληνική βουλή η πλειοψηφία θα ψηφίσει υπέρ του ονόματος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, οι αντίπαλοι του ονόματος αυτού πιθανότατα δεν θα αποκαλέσουν ποτέ αυτή τη χώρα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας με αυτό το όνομα».
Η εφημερίδα Tagesspiegel αφού αναφέρεται στο συλλαλητήριο στη συνέχεια κάνει λόγο για τη στάση της αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απορρίπτουν τον συμβιβασμό που προήλθε από τη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεν έκαναν τα ίδια επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο. Ενθάρρυναν ωστόσο πολύ περισσότερο τους υποστηρικτές τους να συμμετάσχουν σε αυτά. Κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν παρόντες, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα συλλαλητήριο για τη δημοκρατία, την Ελλάδα, το δίκαιο».
Πηγή: Dw
 Πηγή ➤

1 σχόλιο: