Διάφορες Αναρτήσεις

  • ΜΕΓΑΛΗ «Κωλοτούμπα» Μαξίμου: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια, λένε τώρα με διαρροή!
    ΜΕΓΑΛΗ «Κωλοτούμπα» Μαξίμου: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια, λένε τώρα με διαρροή!

  • AΓΡΙΟ ΞΥΛΟ Ρώσου αστυνομικού με αμερικανό διπλωμάτη μπροστά από την πρεσβεία – ΒΙΝΤΕΟ
    AΓΡΙΟ ΞΥΛΟ Ρώσου αστυνομικού με αμερικανό διπλωμάτη μπροστά από την πρεσβεία – ΒΙΝΤΕΟ

  • ΣΟΚ στην Πάτρα: Αλλοδαπός οπλισμένος με μαχαίρια εισέβαλλε σε Εκκλησία όπου γινόταν γάμος!
    ΣΟΚ στην Πάτρα: Αλλοδαπός οπλισμένος με μαχαίρια εισέβαλλε σε Εκκλησία όπου γινόταν γάμος!

  • ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ RIP Πέθανε ο Κωστής Στεφανόπουλος – Έφυγε ο Κωστής της καρδιάς μας και της Αχαΐας! Κηδεύεται τη Τρίτη στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)
    ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ RIP Πέθανε ο Κωστής Στεφανόπουλος – Έφυγε ο Κωστής της καρδιάς μας και της Αχαΐας! Κηδεύεται τη Τρίτη στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

  • ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
    ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

  • Νέες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη και προσαγωγές
    Νέες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη και προσαγωγές

  • Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο φονιά - Σκότωσε ένα ζευγάρι και δύο παιδιά Οι δικαστές τον έκριναν ομόφωνα ένοχο - «Κόλαφος» η αγόρευση...
    Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο φονιά - Σκότωσε ένα ζευγάρι και δύο παιδιά Οι δικαστές τον έκριναν ομόφωνα ένοχο - «Κόλαφος» η αγόρευση...

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Να μας απαντήσουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ΑΜΕΣΑ στις καταγγελίες! «Κυβερνώντες έδωσαν εντολή να εξασθενήσουν το σήμα 3G και 4G για να…»
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Να μας απαντήσουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ΑΜΕΣΑ στις καταγγελίες! «Κυβερνώντες έδωσαν εντολή να εξασθενήσουν το σήμα 3G και 4G για να…»

  • Γρεβενά: Αβάστακτος πόνος στο τελευταίο «αντίο» στον 6χρονο Θωμά - Χάρισε ζωή σε επτά ανθρώπους Επιθυμία των γονιών του αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα για απινιδωτές στα σχολεία
    Γρεβενά: Αβάστακτος πόνος στο τελευταίο «αντίο» στον 6χρονο Θωμά - Χάρισε ζωή σε επτά ανθρώπους Επιθυμία των γονιών του αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα για απινιδωτές στα σχολεία

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΚΛΑΜΑ! Ο Τσίπρας ίδρυσε πανεπιστήμιο που υπάρχει ήδη -Παραίτηση-χαστούκι από τον πρόεδρό του

ΚΛΑΜΑ! Ο Τσίπρας ίδρυσε πανεπιστήμιο που υπάρχει ήδη -Παραίτηση-χαστούκι από τον πρόεδρό του


Police-Voice blog ➤
Την ίδρυση ενός νέου, Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας ανακοίνωσε ξαφνικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, λίγο πρίν «επιθεωρήσει» το Μετρό, το οποίο θα ολοκληρωθεί τελικά το …2020.
Εκλογές έρχονται, η συμφωνία των Πρεσπών έχει ρίξει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα «στα τάρταρα» και κάθε υπόσχεση με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη- όπως η επιθεώρηση του «μετρό μουσαμά»- είναι κρίσιμη πολιτικά.
Μόνο που δεν είχαν καν περάσει μερικές ώρες από τις ανακοινώσεις Τσίπρα…. και μια παραίτηση έκανε πάταγο, και όπως σημειώνουν Ελληνες πανεπιστημιακοί, έκανε το μεγάλο εγχείρημα να μοιάζει με αυτό που πραγματικά είναι. Μια προεκλογική ρουκέτα.
Ιδρύθηκε Πανεπιστήμιο που ήδη υπάρχει…

Κατ αρχήν γιατί το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (International Hellenic University, IHU) υπάρχει ήδη. Είναι δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 2005. Είναι το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο στο οποίο όλα τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Εχει 68 μέλη προσωπικό, ενώ τα χρόνια της λειτουργίας του κάλεσε 174 καθηγητές από το εξωτερικό να διδάξουν. Οι ερευνητές που έχουν συνεργαστεί με διδάσκοντες του Διεθνούς Πανεπιστημίου είναι από την Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Φινλανδία, την Γερμανία και την Γαλλία. Το ίδρυμα αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του με ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ σήμερα χρηματοδοτείται κατά 78,% από δίδακτρα και χορηγίες, ενώ συμβολή έχει και ο κρατικός προϋπολογισμός. Ενδεικτικά, έχει συνεργασίες με ιδρύματα, όπως το Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, για χρηματοδότηση της διδασκαλίας και της έρευνάς του.
Τα βρόντηξε ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος
Και η παραίτηση ήταν αυτή του Κώστα Γραμμένου, του Ελληνα πανεπιστημιακού που ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του. Του εμβληματικού καθηγητή του City University που το 1994 η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε τον τίτλο του «Officer» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την «προσφορά του στη διδασκαλία και την προώθηση των ελληνοβρετανικών σχέσεων». Του καθηγητή που το 1998 ανακηρύχθηκε Προσωπικότητα του Θαλάσσιου Εμπορίου, ενώ το 1999 τιμήθηκε με τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο στην Βρετανία, αυτό του «δόκτορα των επιστημών». Το 2009 του απονεμήθηκε και πάλι από τη βασίλισσα Ελισάβετ ο τίτλος του «Commander» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις «υπηρεσίες του στη διδασκαλία και την έρευνα», ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της βρετανικής ναυτιλιακής εφημερίδας Lloyds List με τις 100 προσωπικότητες που άσκησαν στη διάρκεια του 2011 τη μεγαλύτερη επιρροή στις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο Κώστας Γραμμένος παραιτήθηκε γιατί διαφωνεί με τα σχέδια Γαβρόγλου- Τσίπρα για το νέο, Διεθνές Πεπιστήμιο.
Τι είναι το νέο στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Αυτό που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, και είναι το «νέο» στο Πανεπιστήμιο, είναι η συνένωση του ήδη υπάρχοντος Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ποιό είναι το νόημα, ποιά εκπαιδευτική ανάγκη εξυπηρετεί η συνένωση ενός ξενόγλωσσου, διεθνούς πανεπιστημίου με 3 περιφερειακά ΤΕΙ, διερωτώνται έμπειροι πανεπιστημιακοί. Υπάρχει κάποια αξιολόγηση των 3 ΤΕΙ, στο ένα εκ των οποίων πρόσφατα ξέσπασε σκάνδαλο με διδάσκοντα που χρηματιζόταν από φοιτητές του για να τους «περνάει» στις εξετάσεις; Μήπως, ρωτούν οι ίδιοι καθηγητές, η μόνη απάντηση για το νόημα και την στόχευση των υποσχέσεων Τσίπρα, είναι απλά και μόνο η «τεχνητή, fake αναβάθμιση» των σπουδών στα περιφερειακά ΤΕΙ που μετατρέπονται αυτομάτως και χωρίς τις ανάλογες υποδομές, σε δήθεν πανεπιστημιακές σχολές;
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου