Διάφορες Αναρτήσεις

  • Νοσηλεύτρια με πλαστό απολυτήριο Λυκείου: Της ζητούν να επιστρέψει μισθούς 17 ετών!
    Νοσηλεύτρια με πλαστό απολυτήριο Λυκείου: Της ζητούν να επιστρέψει μισθούς 17 ετών!

  • Στο ναδίρ οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ μετά τα επεισόδια στην Ιερουσαλήμ – Πώς επωφελείται η Ελλάδα
    Στο ναδίρ οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ μετά τα επεισόδια στην Ιερουσαλήμ – Πώς επωφελείται η Ελλάδα

  • ΕΚΤΑΚΤΟ ! Alert! Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 στις Σποράδες - Σώος ο πιλότος μας !
    ΕΚΤΑΚΤΟ ! Alert! Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 στις Σποράδες - Σώος ο πιλότος μας !

  • Gov.gr: Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας ταυτότητας αντίγραφο από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων  ανανέωση άδειας οδήγησης και άλλες υπηρεσίες
    Gov.gr: Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας ταυτότητας αντίγραφο από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων ανανέωση άδειας οδήγησης και άλλες υπηρεσίες

  • ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ! ! ΠΡΟΣΟΧΗ:Διαβάστε όσοι έχετε Ι.Χ. – Σημαντικές πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ!
    ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ! ! ΠΡΟΣΟΧΗ:Διαβάστε όσοι έχετε Ι.Χ. – Σημαντικές πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ!

  • Εξιχνιάστηκε η υπόθεση βανδαλισμών σε προτομές στην πόλη της Μυτιλήνης
    Εξιχνιάστηκε η υπόθεση βανδαλισμών σε προτομές στην πόλη της Μυτιλήνης

  • "Εσκασε" tablet στα χέρια 8χρονου στην Πάτρα - φωτό

  • Έπιασαν επ αυτοφώρω 69χρονο με κατεβασμένο το παντελόνι να ασελγεί ανήλικη
    Έπιασαν επ αυτοφώρω 69χρονο με κατεβασμένο το παντελόνι να ασελγεί ανήλικη

  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ 420 Κούρδοι στο hotspot Νέας Καβάλας! Ζητούν να φύγουν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων!
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ 420 Κούρδοι στο hotspot Νέας Καβάλας! Ζητούν να φύγουν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων!

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ! «ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» – TΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΟΦΟΥΣ» ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ! «ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» – TΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ


Police-Voice blog ➤
Είκοσι χρόνια από την εισαγωγή του ευρώ ο «σοφός» της γερμανικής οικονομίας Μπόφινγκερ κάνει λόγο για «όχι ολοκληρωμένο success story» και επισημαίνει ότι έγιναν λάθη σε βάρος ασθενέστερων οικονομικά χωρών, όπως η Ελλάδα.
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται την Πρωτοχρονιά από τη γέννηση της Ευρωζώνης το 1999. Αφορμή για έναν απολογισμό με τον Πέτερ Μπόφινγκερ έναν από τους πέντε «σοφούς» της γερμανικής οικονομίας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση του Βερολίνου.
Σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό DLF o γερμανός οικονομολόγος αναφερόμενος στο ευρώ κάνει λόγο για μια «όχι και τόσο ολοκληρωμένη ιστορία επιτυχίας». Παράλληλα επισημαίνει ότι έγιναν λάθη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας: «Στην οικονομική κρίση του 2008 έγιναν πολλά λάθη. Ένα από αυτά ήταν ότι η ΕΚΤ συνειδητοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση πόσο βαθιά ήταν η κρίση. Με αποτέλεσμα να αντιδράσει καθυστερημένα και υποτονικά. Ένα άλλο λάθος ήταν η εφαρμογή πολιτική λιτότητας στην Ευρωζώνη με συνέπεια να υπάρχουν χώρες-μέλη που βρίσκονται σήμερα σε πολύ δεινή θέση».
Ο «σοφός» της γερμανικής οικονομίας θεωρεί ότι η ΕΚΤ ξεκίνησε μόλις το 2015 το πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων. Ενώ σε αντίθεση άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως η αμερικανική ή η ιαπωνική είχαν θέσει σε εφαρμογή αντίστοιχα προγράμματα ήδη από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 ή το 2009.
Η Γερμανία συγκράτησε τους μισθούς εις βάρος των άλλων χωρών
Κατά την άποψη του Πέτερ Μπόφινγκερ μπορούν στην Ευρωζώνη να συνυπάρξουν χώρες με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, αρκεί να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις: «Συχνά επικρατεί η άποψη ότι χώρες με διαφορετική ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μια νομισματική ένωση. Το καθοριστικό στοιχείο είναι ωστόσο ότι οι μισθοί χωρών με διαφορετική ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν αυτή την ανισότητα.
Το ίδιο ισχύει και για την παραγωγικότητα. Στα λάθη της νομισματικής ένωσης συγκαταλέγεται ότι η Γερμανία, παρά την υψηλή ανταγωνιστικότητα στη δεκαετία του 2000 κράτησε τους μισθούς χαμηλά σαν να είχε πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Ως αποτέλεσμα προκάλεσε ανισότητες στον ανταγωνισμό εντός Ευρωζώνης που ήταν προς όφελος της, αλλά εις βάρος των άλλων χωρών».
Ο «σοφός» της γερμανικής οικονομίας προβλέπει ότι το 2019 δεν θα είναι εύκολη χρονιά παρά το θετικό γεγονός ότι η Ιταλία εγκαταλείπει το δρόμο της σύγκρουσης με την Κομισιόν και επιλέγει τον συμβιβασμό. Κατά την εκτίμηση του Πέτερ Μπόφινγκερ ωστόσο η Γερμανία θα πρέπει να διερωτηθεί τι μπορεί να κάνει για να αυξηθούν οι επενδύσεις στην ζώνη του ευρώ, αλλά και να διευρυνθούν τα περιθώρια επενδύσεων στο μέλλον της νομισματικής ένωσης, έτσι ώστε, όπως τονίζει, «να διασφαλιστεί η ευημερία στην Ευρωζώνη».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου