Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν πείθονται οι πολίτες Εννιά στους δέκα βλέπουν συνέχιση της λιτότητας παρά το κυβερνητικό αφήγημα

Δεν πείθονται οι πολίτες Εννιά στους δέκα βλέπουν συνέχιση της λιτότητας παρά το κυβερνητικό αφήγημα


Police-Voice blog ➤

Εννιά στους δέκα βλέπουν συνέχιση της λιτότητας παρά το κυβερνητικό αφήγημα

Νέα δημοσκόπηση ανατρέπει το αφήγημα περί τέλους της λιτότητας. Ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ περισσότεροι από οκτώ στους δέκα εκτιμούν πως η λιτότητα θα συνεχιστεί μέσω υφιστάμενων συμφωνιών.

Δεν πείθονται οι πολίτες από το αφήγημα της κυβέρνησης ότι η ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου οδηγεί σε έξοδο από την εποχή της μνημονιακής λιτότητας.

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες (89%) εκτιμούν πως η λιτότητα θα συνεχιστεί μέσω των υφιστάμενων συμφωνιών, ενώ στον αντίποδα το 7% αντιτείνει ότι η 20η Αυγούστου σηματοδότησε το τέλος της εποχής λιτότητας στην χώρα μας.

Ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ περισσότεροι από οκτώ στους δέκα εκφράζουν την πεποίθηση ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί.

Η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου προβλέπει πως η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει κατά μέσο όρο πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2,2% του ΑΕΠ μεταξύ 2023 και 2060.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι η καθαρή πλειοψηφία των πολιτών είναι απαισιόδοξη για την πορεία της χώρας.

Περισσότεροι από δύο στους τρεις (67%) δηλώνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση, αν και το ποσοστό των απαισιόδοξων έχει μειωθεί κατά επτά μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Το 27% πιστεύει πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, κατηγορία όπου παρατηρείται αύξηση έξι μονάδων.

Ερωτήματα διατυπώνονται επίσης για τα γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν συναντάται με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων. Πάνω από οκτώ στους δέκα (83%) θα ήθελαν να συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 28 και 30 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την λήξη του τρίτου Μνημονίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.003 ατόμων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ από τη Θεσσαλονίκη επανέλαβε τη ρήση (προς τον πρωθυπουργό)
"Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις". Πρόσθεσε ότι «το ξεπέζεμα είναι σίγουρο πάντα στις δημοκρατίες ενώ με τη συμπεριφορά που έχει ο πρωθυπουργός όχι μόνον δεν θα τον χαιρετούν οι πεζοί αλλά θα του γυρνάνε και την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ


Πηγή: http://www.skai.gr/

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου