Police-Voice blog ➤
67 Διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ, 5500 αστυνομικοί συνολικά, ελικόπτερα, drones, πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές.
Όλα αυτά για τη φετινή ΔΕΘ.
Σε «μακεδονικό» κλοιό βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ και τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί υπό το βλέμμα χιλιάδων αστυνομικών και Αμερικανών πρακτόρων.
Το δημοψήφισμα στα Σκόπια σε 20 ημέρες ήταν η αφορμή προκειμένου να αποκαλυφθεί η ξεκάθαρη στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών από Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Αλλά με μια μεγάλη διαφοροποίηση: Όλοι μιλούν για «Μακεδονία», αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η συμφωνία κάνει λόγο για «Βόρεια».
Οσο κι αν ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε χθες να απαντήσει λέγοντας ότι συμπεριφέρονται ως «μωρές παρθένες» διότι εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται το όνομα «Μακεδονία», η ουσία παραμένει και τα ερωτήματα πληθαίνουν.
Αν έχει δίκιο ο Νίκος Κοτζιάς και δεν θα έπρεπε να ενοχλεί κανέναν ότι έχει αφαιρεθεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός, τότε προς τι οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις;
Γιατί έπρεπε να πάμε σε μια συμφωνία στις Πρέσπες με άλλο όνομα (Βόρεια Μακεδονία) όταν οι δύο συμβαλλόμενες πλευρές γνώριζαν ότι θα επικρατούσε άλλο (Μακεδονία χωρίς προσδιορισμό);
Η απάντηση ενδεχομένως να ακούει στη φράση «πολιτική απάτη και προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα».
Οι Πρέσπες ήταν το άλλοθι για να περάσει ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους η απόφαση των ξένων, Αμερικανών και Ευρωπαίων.
Και η ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε παρελκυστική πολιτική σε ένα εθνικό θέμα για το οποίο θα έπρεπε να είναι όλα ξεκάθαρα.
Η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος ήθελε βιώσιμη λύση με τα Σκόπια. Όχι όμως μια λύση που κρύβει πίσω της μια συμφωνία την οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός; Τουλάχιστον όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Ετσι, δεν πρέπει να προκαλεί απορία το μπαράζ των απειλών, προειδοποιήσεων και μηνυμάτων που στέλνουν οι ξένοι σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ προκειμένου να ολοκληρωθεί η κύρωση της συμφωνίας.
Η αρχή έγινε με τον Μ. Νίμιτς που είπε ότι καλό είναι να περάσει τώρα η συμφωνία γιατί μπορεί να αλλάξουν οι κυβερνήσεις και ποιος ξέρει τι θα συμβεί.
Συνεχίστηκε με την επίσκεψη Στόλτενμπεργκ αλλά και την επιστολή Τραμπ σε… άπταιστα μακεδονικά ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και σήμερα με την Αγκ. Μέρκελ που μεταβαίνει στα Σκόπια.
Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στον Σκάι. Όπως είπε:
«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί και στις δύο χώρες γιατί είναι ουσιώδες για τη διεθνή αξιοπιστία όταν μια χώρα υπογράφει τη συμφωνία και η άλλη πλευρά την εφαρμόζει, τότε και τα δυο συμβαλλόμενα μέρη θα εφαρμόσουν τη συμφωνία, οτιδήποτε άλλο θα υπονομεύσει σοβαρά την εθνική αξιοπιστία οποιασδήποτε χώρας».
«Πρώτα απ’ όλα είμαι απολύτως βέβαιος ότι εάν υπάρξει θετική ψήφος –‘ναι’- στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ θα την εφαρμόσουν, γιατί αυτό μού δήλωσαν σε όλες τις πολιτικές συναντήσεις που είχα στα Σκόπια.
Φυσικά αυτό είναι μια δημοκρατική διαδικασία στις δύο χώρες, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υποχρεώσει καμία χώρα να κάνει κάτι που δεν θέλει» τόνισε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. Επίσης πιστεύω ακράδαντα, επισήμανε, ότι (οι δυο χώρες) είναι δυνατόν να το κάνουν (εφαρμόσουν) σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει σχεδιαστεί, δηλαδή ότι μπορεί να συμβεί αυτό από την αρχή του επόμενου έτους».
Εχει ιδιαίτερη σημασία αυτή διότι αποκαλύπτει και το χρόνο που πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, επομένως να μην υπάρξει αναβολή. Εως το τέλος του έτους, αρχές του 2019 θα πρέπει να έχουν όλα τελειώσει, επομένως να κυρωθεί η συμφωνία και από την Ελλάδα. Πώς θα γίνει αυτό;
Με δημοψήφισμα; Τότε υπάρχει σοβαρός, και πιο πιθανός, κίνδυνος να μην ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις;
Μήπως μέσω της ψήφισής της από τη Βουλή; Κανείς δεν ξέρει αν η κυβέρνηση θα έχει την πλειοψηφία. Αλλά και να την έχει μπορεί να αντέξει το πολιτικό βάρος της ψήφισης μιας συμφωνίας που είναι πλήρως αντίθετη με τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού;
Εμμέσως ο Στόλτενμπεργκ απείλησε τις δύο χώρες:
«Αν αρχίσουμε να συζητούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, διαμήνυσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, υπονομεύουμε όλη τη συνεργασία που είχαμε και έχουμε δει ότι αυτή η συνεργασία έχει οικοδομηθεί βήμα προς βήμα και έχει αποβεί επωφελής για την Ελλάδα, για το σύνολο των Δυτικών Βαλκανίων, και τώρα είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε ένα ακόμη βήμα, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή.
Στην «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρεται στο μεταξύ με θερμά λόγια σε δήλωσή του (και) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
Αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτήματα προκαλεί και η χθεσινή τοποθέτηση του Ζόραν Ζάεφ ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει διαβεβαιώσει ότι ακόμα κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα αντιδρούν με τη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει.
Πως μπορεί να δεσμεύτηκε ο έλληνας πρωθυπουργός ότι θα περάσει η συμφωνία; Και είναι άραγε όλοι εθνικιστές που δεν συμφωνούν με τις Πρέσπες;
Η ουσία είναι ότι το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει και πάλι φωτιά με αφορμή το «Μακεδονικό» και δεν αποκλείονται πολιτικές εξελίξεις, νωρίτερα απ’ ότι κάποιοι περιμένουν.
Αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να δώσει απαντήσεις, υπό το βάρος των συλλαλητηρίων και κυρίως της αποδοκιμασίας της πολιτικής της από μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.
Πηγή ➤
Ξέρετε και ξέρουμε πολύ καλά οτι το αποψινό είναι σχεδιασμένο εδώ και χρόνια...Απόψε θα γίνει η καταστολή που έχουν σχεδιάσει κάποιοι. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που έχουν άλλα σχέδια.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ!!!! ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!!!!! ΞΕΣΙΚΩΘΗΤΕ!!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή