Police-Voice blog ➤
Υπολειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες το κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή καθώς τα 13 από τα 15 μέλη του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την προηγούμενη Δευτέρα!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Αστυνομικοί της Κομοτηνής υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, επειδή συνάδελφοι τους από την Αθήνα ήρθαν για αιφνιδιαστικό έλεγχο, χωρίς να τους εξηγήσουν το λόγο, κάτι το οποίο θεωρήθηκε υποτιμητικό, από τα τοπικά στελέχη της ΕΥΠ με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη της παραίτησης.
Υπογραμμίζουν δε, -πάντοτε με ασφαλείς πληροφορίες-, το γεγονός, πως δεν βρέθηκε κάτι εναντίον τους.
Συνεπώς το τμήμα της Κομοτηνής έμεινε με μόλις δυο άτομα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ουσιαστικά να μην λειτουργεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών του Νομού Ροδόπης, που πρόσφατα είχε και εκλογές, προς το παρόν, δεν έκανε καμία καταγγελία παρά το γεγονός ότι 13 μέλη της ένωσής του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από μια τόσο σημαντική υπηρεσία.
Για το θέμα ο συνάδελφος ο Νίκος Αρβανίτης από το komotinipress.gr γράφει:
Αναζητείται ο ευφάνταστος σκηνοθέτης που ανέδειξε την Κομοτηνή ως το κεντρικό σκηνικό μιας ταινίας κατασκοπείας και πολιτικού θρίλερ : από το σχέδιο υπονόμευσης του διοικητή της ΕΥΠ με την ταυτόχρονη αμφισβήτηση του σχεδίου ΠΥΘΙΑ (τις μέρες που ο κ Κώστας Καραμανλής έκανε τουρισμό στην Θράκη)μέχρι το «λουκέτο» στο τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΠ, και μάλιστα σε στιγμές έντασης με τις δομές της γείτονος.
Πιο συγκεκριμένα:
Έντονη ανησυχία προκάλεσε το τελευταίο διήμερο στην κοινή γνώμη της Κομοτηνής μία «αθηνοκεντρική» είδηση που κατ’αρχάς έκανε λόγο για «διορθωτικές κινήσεις» που οδήγησαν σε σε αντικατάσταση στελέχους της ΕΥΠ που είχε στον τομέα ευθύνης του την περιοχή μας, κάτι που επιβεβαιώθηκε από διαδικτυακή ενημερωτική σελίδα της Ξάνθης η οποία έκανε λόγο για «ξήλωμα του κλιμακίου της ΕΥΠ» στην Κομοτηνή.
Σήμερα το πρωΐ , ενημερωτική ιστοσελίδα της Κομοτηνής έγινε πιο συγκεκριμένη δίνοντας όμως μία άλλη διάσταση στην ειδησεογραφία, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένα «ξήλωμα» αλλά αντιθέτως υπεβλήθησαν αυθημερόν 13 παραιτήσεις αστυνομικών – επιχειρησιακών στελεχών της Μονάδας για λόγους ευθιξίας και τιμής ως συνέπεια της παύσης δύο στελεχών της υπηρεσίας.
Χρονικά, οι παραπάνω εξελίξεις συμπίπτουν με (ακόμη) μία επίδειξη της διαφοροποίησης κάποιων τουρκοφρόνων μουσουλμάνων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στους επικεφαλής των συνδυασμών τους για την υιοθέτηση ψηφίσματος υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Αιχμαλώτων Ελλήνων Στρατιωτικών.
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά στον άγνωστο ρόλο των ΑΝ.ΕΛ. στην όλη υπόθεση καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ανάμειξη του κ. Παν. Σγουρίδη, αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ. και προβεβλημένου στελέχους στην περιοχή.
Αποτελεί κοινή θέση των ειδικών αναλυτών ασφαλείας ότι οι εποχές που έρχονται θα είναι δύσκολες, καθώς η χρόνια οικονομική ανεπάρκεια της Ελλάδας θα επιβαρυνθεί περαιτέρω από μια γενικότερη κοινωνικοπολιτική αστάθεια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η ελληνική πολιτεία καλείται να προωθήσει τους θεσμούς ασφάλειας του κράτους, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ώστε να συνδράμουν αποφασιστικά στην προστασία της ακεραιότητας της πολιτικής μας ζωής. Η τελευταία ενδέχεται να απειληθεί όσο ποτέ άλλοτε στα χρόνια που έρχονται.
Αποτελεί ,επίσης, κοινή διαπίστωση όσων ασχολούνται με θέματα εθνικής ασφαλείας για την ανάγκη συντονισμού και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών (ΕΥΠ, ΓΕΕΘΑ, Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατική, υπουργείο Εξωτερικών, Λιμενικό Σώμα), καθώς και την άνευ όρων αξιοκρατία στη στελέχωση και οργάνωση των υπηρεσιών.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών στην Ελλάδα δεν έχουν, πλέον, αρνητική εικόνα στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης που συνέδεε τις υπηρεσίες πληροφοριών με τον «χαφιεδισμό». Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO είχε πραγματοποιήσει από τις 10 έως της 14 Απριλίου του 2006, δημοσκόπηση για την ΕΥΠ, για λογαριασμό του περιοδικού «FANTOMAS».Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο τεύχος 2, Μάιος 2006. Ο Πρόεδρος της ALCOκ. Κώστας Παναγόπουλος, ανέφερε τότε ότι το 69,3% αποδέχεται την χρησιμότητα της ΕΥΠ ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Παράλληλα το 72,7% πιστεύει ότι η ΕΥΠ ελέγχεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.. Το 46,9% δήλωσε πως εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά της, και το 47% δηλώνει πως δεν την εμπιστεύεται απόλυτα.Τα 2/3 των ερωτηθέντων υιοθετούν την πρόταση να υπαχθεί η ΕΥΠ σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και να εκτελεί τα καθήκοντά της μέσα σε πλαίσια απολύτου νομιμότητας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση καλείται να αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινής γνώμης στους μηχανισμούς τήρησης της τάξης και διαφύλαξης της Ελληνικής Κυριαρχίας και Εθνικής Ακεραιότητας. Επίσης δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις για τα στελέχη της Υπηρεσίας και να αμφισβητούνται οι ικανότητές τους με «βαλκανικού τύπου» διαρροές, υπονομεύοντας το αξιόμαχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Εννοείται, ότι η διαρκής αξιολόγηση των υπηρετούντων στις υπηρεσίες αυτές αποτελούν εχέγγυο για την ορθή λειτουργία τους προς εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος.
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον «πόλεμο των κατασκόπων» και έχει αποδείξει ότι αποτελεί ισότιμο αντίπαλο της αντίστοιχης (και όχι μόνον) υπηρεσίας των προαιώνιων εχθρών της Ελλάδας. Κάτι που επιβεβαιώνουν και στον παρακάτω σύνδεσμο στελέχη, ειδικοί , «πράκτορες» και οι διοικητές κ. Ιωάννης Κοραντής και ο Παύλος Αποστολίδης , οι οποίοι μέσω της ΑΥΤΟΨΙΑΣ του συναδέλφου κ. Αντώνη Σρόϊτερ μάς «ταξιδεύουν» στα άδυτα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μιλούν για τον μυστικό πόλεμο των πρακτόρων ΕΥΠ και ΜΙΤ με αναφορές στις τουρκικές μεθοδεύσεις στην Θράκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου