Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ! Σκοπιανό: Ετοιμάζονται νέα συλλαλητήρια – Στις Βρυξέλλες η συνέχεια της διαπραγμάτευσης

Σκοπιανό: Ετοιμάζονται νέα συλλαλητήρια – Στις Βρυξέλλες η συνέχεια της διαπραγμάτευσης


Police-Voice blog ➤
Χωρίς επίλυση των βασικών θεμάτων αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων «ανανέωσαν» το ραντεβού τους για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Την ίδια ώρα, ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις λόγω των εξελίξεων. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30. Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους». Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

Αδιέξοδο στις συνομιλίες
Παρά το αισιόδοξο κλίμα που επικρατούσε πριν από τη χθεσινή συνάντηση
Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη, οι συνομιλίες «έπεσαν» σε νέο αδιέξοδο για το όνομα. Την ίδια στιγμή, υπήρξε και μια σημαντική ανατροπή με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

«Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση» επισήμανε στις χθεσινές δηλώσεις του, λίγο μετά τις εξίμισι ώρα Ελλάδας, από την έδρα του ΟΗΕ όπου λάμβαναν χώρα οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Νίμιτς.
Αποφεύγοντας να απαντήσει εάν θα υπάρξει συνάντηση των πρωθυπουργών, εστίασε για μία ακόμη φορά στις συνομιλίες Κοτζιά-Ντιμιτρόφ που θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες. «Και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται αλλά και οι δυο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε καταγραφεί νέα ανατροπή στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων με νέο δεδομένο στο τραπέζι των συνομιλιών να έχει πέσει ξανά το όνομα Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία), από την πλευρά του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η πρόταση έπεσε στο τραπέζι λίγο πριν από τη λήξη του προχθεσινού, πρώτου γύρου των συνομιλιών, και είχε μείνει ως «εκκρεμότητα» για εχθές. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει απορρίψει την ονομασία Nova Macedonija (Νέα Μακεδονία), ενώ ο ομόλογός του των Σκοπίων φέρεται να απορρίπτει το Gorna Macedonija (Άνω Μακεδονία).



Πηγή ➤

2 σχόλια:

  1. Η Fyrom μέχρι το 1992 ηταν μια περιφερεια του κράτους με το όνομα YUGOSLAVIA που ο Τιτο της είχε αποδώσει το όνομα "Μακεδονία" και φυσικά για την Ελλαδα δεν υφίστατο καποιο θεμα με την ονοματολογία αυτή, επειδή δεν υπηρχε κρατική υπόσταση στα διεθνή φόρα της περιοχής αυτής.
    . Ανάλογη περίπτωση αποτελει μέχρι και σημερα η εσωτερική περιφέρεια της Βουλγαρίας με την ονοματολογία "Μακεδονία τπυ Πιριν" που σαφως και δεν μας απασχολεί για τους ίδιους λογους.
    . Επομενως ποτε η Ελλαδα δεν επετρεψε ουτε παρεδωσε το όνομα "Μακεδονια" δτους γείτονες σλαβους μετοικους στη περιοχή αυτή.
    . Θεωρώ οτι, το προβλημα δεν είναι δικό μας και δεν πρεπει να καταστουμε συμμέτοχοι του δικού τους προβλήματος και δεν πρεπει να ενδώσουμε στις προκλητικές πιέσεις τους. Πρέπει να φανοθμε αντάξιοι της Ιστορίας μας και να την περιφρουρησουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ ότι ενα τοσο κρισιμο εθνικό θέμα, δεν θα επρεπε να το διαχειριστεί η Κυβερνηση με πολιτική απόφαση, γιατι θα εχει επιπτώσεις σε καθε περίπτωση για το Εθνος και το λαό μας για περισσοτερο χρόνο απο τον χρονο της Κυβέρνησης.
    Οι όποιες επιλογες της Κυβέρνησης θα πρεπει να τεθούν σε δημοψηφισμα και στην καθολική ετυμηγορια του λαού, αποδεχομενοι το αποτελεσμα είτε της έγκρισης είτε της απόρριψης..
    . Η διαδικαδία αυτη να αποτελεσει και αυστηρή διάταξη στο υπο αναθέωρηση Συνταγμά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή