Διάφορες Αναρτήσεις

  • Μαρούσι: Γέννησε επί της Κηφισίας παρουσία γιατρού - Συνέδραμαν πυροσβέστες και αστυνομικοί
    Μαρούσι: Γέννησε επί της Κηφισίας παρουσία γιατρού - Συνέδραμαν πυροσβέστες και αστυνομικοί

  • Το Oruc Reis πλησίασε στα 14 ν.μ. το Καστελλόριζο – Παιχνίδια τακτικής και προκλήσεων από τους Τούρκους
    Το Oruc Reis πλησίασε στα 14 ν.μ. το Καστελλόριζο – Παιχνίδια τακτικής και προκλήσεων από τους Τούρκους

  • Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας – Συνελήφθησαν 47 άτομα !
    Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας – Συνελήφθησαν 47 άτομα !

  • Στη «φάκα» των ελεγκτών Κεντρικό κατάστημα στο Αγρίνιο πουλούσε επώνυμα προϊόντα «μαϊμού»
    Στη «φάκα» των ελεγκτών Κεντρικό κατάστημα στο Αγρίνιο πουλούσε επώνυμα προϊόντα «μαϊμού»

  • Στοιχεία σοκ Φαινόμενα πείνας σε ηλικιωμένους στην Ελλάδα κατέγραψε η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής»
    Στοιχεία σοκ Φαινόμενα πείνας σε ηλικιωμένους στην Ελλάδα κατέγραψε η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής»

  • Οι καταληψίες στα «Προσφυγικά» πέταξαν από πέτρες μέχρι πόρτες στους αστυνομικούς - Δείτε βίντεο 78 συλλήψεις και επτά τραυματίες αστυνομικοί
    Οι καταληψίες στα «Προσφυγικά» πέταξαν από πέτρες μέχρι πόρτες στους αστυνομικούς - Δείτε βίντεο 78 συλλήψεις και επτά τραυματίες αστυνομικοί

  • ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες Eξιχνιάστηκαν 8 ληστείες....
    ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες Eξιχνιάστηκαν 8 ληστείες....

  • Περιστέρι: Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και ξάφρισαν 24.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο Οι δράστες κρατούσαν όπλο και εισέβαλαν
    Περιστέρι: Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και ξάφρισαν 24.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο Οι δράστες κρατούσαν όπλο και εισέβαλαν

  • Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 1-7-2014
    Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 1-7-2014

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

«Καρφιά» από το Spiegel για Τουρκία: «Κίνηση πανικού από τον Ερντογάν οι πρόωρες εκλογές»

«Καρφιά» από το Spiegel για Τουρκία: «Κίνηση πανικού από τον Ερντογάν οι πρόωρες εκλογές»


Police-Voice blog ➤
Στις πρόωρες εκλογές της Τουρκίας αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην έντυπη έκδοσή του!
Στο σχόλιο του σημειώνει πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 15 χρόνια και ενώ παρουσιάζεται καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης καταφέρνει ακόμα να εκπλήσσει τους συμπατριώτες του, όπως για παράδειγμα τώρα προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο όπως διαπιστώνει το περιοδικό: «Η απόφαση του Ερντογάν να προκηρύξει εκλογές και να μην περιμένει μέχρι το φθινόπωρο του 2019 είναι δείγμα αδυναμίας και όχι δύναμης. Ο πρόεδρος καλεί τους πολίτες στις κάλπες όχι για να επεκτείνει τις εξουσίες του αλλά για να προλάβει μια μεγαλύτερη διάβρωση των εξουσιών του. Το AKP και το MHP μπορεί τον Απρίλιο του 2017 να προκήρυξαν δημοψήφισμα με στόχο στην εισαγωγή ενός προεδρικού συστήματος που θα δίνει ακόμη περισσότερες εξουσίες στον Ερντογάν, ωστόσο από τότε η κατάσταση στη χώρα χειροτέρευσε».
Το σχόλιο αναφέρεται στην πτώση της λίρας έναντι του ευρώ και στο γεγονός ότι «ένας στους πέντε Τούρκους ηλικίας από 15 έως 24 ετών είναι χωρίς δουλειά. Τουρκικές επιχειρήσεις έχουν χρέη ύψους 180 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ οι ξένοι επενδυτές αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την χώρα». Το Spiegel αναφέρει ακόμα ότι στη δύσκολη οικονομική κατάσταση έρχονται να προστεθούν και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, οι οποίες αποδεικνύουν πως ο Ερντογάν δεν έχει κάποια μακροπρόθεσμη στρατηγική.
Στις πρόωρες τουρκικές εκλογές και στην πιθανή εμφάνιση Τούρκων πολιτικών στην Γερμανία αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung: «Ο Ερντογάν στη συναναστροφή του με την Δικαιοσύνη, τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους και αντιπάλους όλων των αποχρώσεων απέδειξε πως στέκεται στον αντίποδα του συντάγματος. Για το λόγο αυτό δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την Γερμανία σαν σκηνικό για την προπαγάνδα του. Οι Τούρκοι που ζουν εδώ και οι Γερμανοί τουρκικής καταγωγής θα πρέπει να νιώθουν σαν το σπίτι τους και να καταλάβουν πως στις δημοκρατίες που παρέχονται ελευθερίες οι άνθρωποι ζουν καλύτερα από ότι σε συστήματα τύπου Ερντογάν».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου