Police-Voice blog ➤
Σε μια δασική έκταση στον Σκαραμαγκά μακριά από τη θάλασσα – Απαιτείται και η κοπή περισσότερων από 1.000 δέντρων για να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις της Μονάδας
Εξοστρακίζουν στα … βουνά τα «βατράχια» του Λιμενικού Σώματος. Μετά από έξι χρόνια υποσχέσεων, αναβολών και δεσμεύσεων στέλνουν τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) του Λιμενικού Σώματος, από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού σε μια δασική έκταση στον Σκαραμαγκά μακριά από τη θάλασσα ενώ μάλιστα απαιτείται και η κοπή περισσότερων από 1.000 δέντρων για να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις της Μονάδας.
Εξοστρακίζουν στα … βουνά τα «βατράχια» του Λιμενικού Σώματος. Μετά από έξι χρόνια υποσχέσεων, αναβολών και δεσμεύσεων στέλνουν τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) του Λιμενικού Σώματος, από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού σε μια δασική έκταση στον Σκαραμαγκά μακριά από τη θάλασσα ενώ μάλιστα απαιτείται και η κοπή περισσότερων από 1.000 δέντρων για να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις της Μονάδας.
Αν και η καθυστέρηση της μετεγκατάστασης των βατραχανθρώπων αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η μεγάλη επένδυση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, τα συναρμόδια υπουργεία, όχι μόνο δεν φροντίζουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες αλλά στέλνουν σε διάφορες περιοχές τα “βατράχια” και πλέον υπό την αφόρητη πίεση του χρόνου, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τα “πετάνε” σε μια δασική έκταση. Το παράλογο δε, της υπόθεσης είναι πως στο σημείο που έχουν καταλήξει ότι θα στεγάζεται η Μ.Υ.Α, τα κλιμάκια για να φθάσουν στη θάλασσα προκειμένου να επιβιβαστούν στα σκάφη για να επιχειρήσουν χρειάζεται να περπατήσουν ένα χιλιόμετρο, να περάσουν μέσα από δύο φυλασσόμενες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενώ αν χρειαστεί να μετακινηθούν νυχτερινές ώρες θα πρέπει να ενημερωθεί το αρχηγείο του Ναυτικού για να τους ανοίξουν τις πύλες για να περάσουν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και αυτή η περιοχή που έχει επιλεγεί κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, πως θα αντιδράσουν τα οικολογικά κινήματα στην κοπή τόσων δέντρων και φυσικά πότε θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις για να μεταφερθεί εκεί η Μ.Υ.Α. Και όλα αυτά με κίνδυνο η αναποφασιστικότητα και η κωλυσιεργία των αρμοδίων κρατικών φορέων να δημιουργήσουν πρόβλημα στο μεγάλο project του Ελληνικού που ουσιαστικά θα δώσει άλλο αέρα στα νότια προάστια και θα αναβαθμίσει όλη την παραλιακή.
Θα φτιάξουν και … λιμάνι
Όταν στις 8 Αυγούστου του 2013 το ελληνικό Δημόσιο που εκπροσωπούνταν τότε από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραφαν το συμφωνητικό είχε δεσμευθεί το Πολεμικό Ναυτικό όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεση του το ΘΕΜΑ “να παραχωρήσει χώρο εντός του ναυτικού οχυρού στο Σχιστό – Σκαραμαγκά συνολικής έκτασης περίπου 35 στρεμμάτων, με σκοπό την εγκατάσταση, εκπαίδευση και λειτουργία της Ε.Κ.Α.Μ – ΕΛ.ΑΣ και της Μ.Υ.Α/Λ.Σ – Ε.Α σε αυτόν. Η αναφερθείσα περιοχή απεικονίζεται στα συνημμένα σχέδια”. Φυσικά, η συγκεκριμένη έκταση ήταν δίπλα στη θάλασσα και ουσιαστικά θα αναβάθμιζε την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όμως, τα χρόνια περνούσαν και το Πολεμικό Ναυτικό όχι μόνο δεν παραχώρησε τη συγκεκριμένη έκταση όπως είχε υπογράψει αλλά έκανε στροφή 180 μοιρών και χωρίς να δώσει καμία εξήγηση αποφάσισε να ξαποστείλει στα “βατράχια” στο βουνό, σε μια δασική έκταση λες και όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί του Λιμενικού να ήθελε να τα τιμωρήσει.
Παρά τις αντιδράσεις των αξιωματικών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στις 21 Αυγούστου του 2017 έστειλε ένα επείγον φαξ που αναφέρει πως τελικά η Μονάδα θα στεγαστεί μέσα στη δασική έκταση ενώ διευκρινίζεται πως“ η κατασκευή λιμενικού έργου σε μικρή απόσταση από τις κτιριακές υποδομές είναι καίριας σημασίας διότι κατά τη διάρκεια τω ν ειδικών επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου και μεγάλου βαθμού δυσκολίας που αναλαμβάνει η εν λόγω υπηρεσία, η πρόσβαση στα σκάφη πρέπει να είναι άμεση”.
Με απλά λόγια, ο υπουργός παραδέχεται ότι στο σημείο που υποτίθεται πως θα ανεγερθούν οι εγκαταστάσεις χρειάζεται να γίνει και λιμάνι προκειμένου να κατηφορίζουν από το …βουνό τα “βατράχια” για να επιχειρήσουν στη θάλασσα. Φυσικά, από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό, η διαδικασία από τη στιγμή που θα ξεκινήσει θα είναι χρονοβόρα και φυσικά πολυέξοδη αφού απαιτείται και λιμάνι ενώ υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσει και άλλο η μεγάλη επένδυση του Ελληνικού αν η κυβέρνηση συνεχίσει ουσιαστικά να αρνείται τη μετεγκατάσταση της Μ.Υ.Α.
ΠΗΓΗ: protothema.gr
Πηγή ➤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου