Police-Voice blog ➤
Σκηνές που δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται στη Μυτιλήνη. Μεγάλη ομάδα αγανακτισμένων πολιτών επιτίθενται σε ομάδα λαθρομεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.
Οι αλλοδαποί που πλέον είναι στην πλατεία περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των αλλοδαπών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες. Και επειδή δεν λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή, σε ενίσχυση των τελευταίων έσπευσαν και πολίτες του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.
Οι αγανακτισμένοι πολίτες πετάνε μπουκάλια νερό προς τη μεριά των μεταναστών και κατά διαστήματα επιχειρούν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν σε αυτούς. Μάλιστα για να αντιμετωπιστούν κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν και χημικά εκτός της συνήθους μεθόδου της απώθησης που χρησιμοποιεί η Αστυνομία.
Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή από μεριάς των συγκεντρωμένων πολιτών πετάχτηκε προς τους λαθρομετανάστες και μια ναυτική φωτοβολίδα, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή φωτιά, αφού ένας Αφγανός την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα.
Οι συγκεντρωμένοι πολίτες απαιτούν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι αλλοδαποί αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους ΛΑΘΡΟ.
Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Σαπφούς έχει σπεύσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
«Δεν είμαστε ακροδεξιοί. Προστατεύουμε το βιος μας»
Οι αγανακτισμένοι πολίτες της Μυτιλήνης αντικρούουν τους γνωστούς χαρακτηρισμούς των απανταχού άπλυτων που βυθισμένοι στις ιδεοληψίες του επιδίδονται στις γνωστές αμπελοφιλοσοφίες. «Δεν είμαστε ούτε Χρυσαυγίτες, ούτε ακροδεξιοί. Προστατεύουμε το βιος και τις οικογένειές μας» φωνάζουν σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Η οργή ξεχειλίζει. Ο λαός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του αφού οι κυβερνώντες αντί να δώσουν λύση, κάνουν αέρα στους λαθροέποικους που λιάζονται.
Δείτε εικόνες από τα επεισόδια:
Ώρα 00:38
Σοβαρές συμπλοκές βρίσκονται σε εξέλιξη στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων οι οποίοι προσπαθούν να απομακρύνουν από την πλατεία τους συγκεντρωμένους μετανάστες.
Με την επέμβαση της αστυνομίας, που χρησιμοποίησε δακρυγόνα, απωθήθηκαν οι κάτοικοι στους γύρω δρόμους, ωστόσο η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.
Πηγή ➤
Ο κόσμος μας αποτελείται από διάφορες φυλές, από διαφορετικές “ράτσες” (για αυτό και εγώ είμαι …ρατσιστής), με διαφορετικά ήθη και έθιμα, με διαφορετικές συνήθειες και παραδόσεις. Γιατί να δεχτούμε τον πολυπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση, αυτή τη σαλαμοποίηση των λαών; Ο Έλληνας στην Ελλάδα, ο Σουηδός στη Σουηδία, ο Αφγανός στο Αφγανιστάν, ο Αυστραλός στην Αυστραλία, ο Καναδός στον Καναδά, ο Τούρκος στην Τουρκία.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ενημερώσω ότι εγώ, εκτός από το γεγονός ότι είμαι …ρατσιστής (αφού αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος μας αποτελείται από πολλές διαφορετικές ράτσες ανθρώπων), δεν είμαι και “δημοκράτης”, δεν πιστεύω δηλαδή στη “δημοκρατία”.
Δε θέλω να αποφασίζει η πλειοψηφία για εμένα. Δεν έχουν δίκιο οι πολλοί μόνο και μόνο επειδή είναι …περισσότεροι. Θα μπορούσα να δεχτώ τη δημοκρατία μόνο εάν όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε μια δημοκρατία μεγάλωναν κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Εάν δεν μεγάλωναν με απαράδεκτες στερήσεις, δεν πήγαιναν σε σχολεία κατωτέρας ή και αγνώστου ηθικής.
Αφού αυτοί που συμμετέχουν σε μια δημοκρατία ήρθαν από άλλη ήπειρο, όπως γίνεται τώρα με τους “νέους Έλληνες” και μεγάλωσαν με άλλα ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αντιλήψεις από εμένα, είναι φυσικό να έχουν και άλλη άποψη για το καλό και το κακό, για το δίκαιο και το άδικο, για το σωστό και το λάθος.
Και άρα, γιατί να αποφασίζουν αυτοί για εμένα;