Police-Voice blog ➤
Αναλάβαμε να συγκεντρώσουμε τα διάσπαρτα στοιχεία, σχετικά με την επιστράτευση των εφέδρων (όλων όσων από εμάς έχουμε ολοκληρώσει τη στρατιωτική μας θητεία) τόσο στην περίπτωση σε που η χώρα δείχνει να πηγαίνει για πόλεμο (κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού), αλλά και στην χειρότερη περίπτωση που η χώρα κηρύσσεται σε εμπόλεμη κατάσταση (κόκκινος συναγερμός).
Οι βασικές κινήσεις είναι ίδιες και στις δύο περιπτώσεις. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν μόνον ως προς την ηλικία της επιστράτευσης.
Ο γενικός κανόνας είναι ότι στην κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (όχι πολέμου) επιστρατεύονται όλες οι σειρές που έλαβαν απολυτήρια τα τελευταία δύο έτη, καθώς επίσης και τα μέλη συγκεκριμένων ειδικοτήτων (ναρκαλιευτές, χειριστές ραντάρ κλπ) και φυσικά οι ειδικοδυναμίτες (ΟΥΚ, πεζοναύτες, ΛΟΚ κλπ).
Αναλυτικά :
α)Κατάσταση ειδικής (συγκεκριμένες ειδικότητες) ή μερικής (συγκεκριμένες περιοχές) επιστράτευσης (πορτοκαλί συναγερμός):
Καλούνται με Φύλλα Ατομικής Προσκλήσεως (τα οποία επιδίδονται από την αστυνομία όλο το 24ώρο) οι υπόχρεοι να παρουσιαστούν στις μονάδες που αναγράφουν πάνω τα ΦΑΠ μέσα στο χρονικό διάστημα που αναγράφεται. Στις περιοχές πρώτης γραμμής το χρονικό αυτό διάστημα ορίζεται ως ΑΜΕΣΑ και όχι πέραν των 2-4 ωρών (τελευταία μερική επιστράτευση έγινε στο ανατολικό αιγαίο τον Γενάρη του 1996 και όριζε χρονικό διάστημα 2 ωρών). Στις υπόλοιπες περιοχές το χρονικό περιθώριο αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση. Οι μετακινήσεις προς τη μονάδα και πίσω (μετά τη λήξη) είναι δωρεάν και γίνονται με ειδικά κουπόνια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ΦΑΠ.
Εφόσον υπάρχει αντικειμενική αδυναμία μετάβαση στο χρονικό περιθώριο που τίθεται (γιατί πχ βρίσκεσαι σε ταξίδι ή δεν υπάρχουν συγκοινωνιακά μέσα κλπ) τότε ΑΜΕΣΑ μεταβαίνεις στο Στρατόπεδο Προώθησης Εφέδρων (υπάρχουν πολλά σε κάθε νομό), το οποίο αναλαμβάνει από εκεί και πέρα την υποχρέωση είτε να σε προωθήσει στη μονάδα σου ή να σε εντάξει σε άλλη μονάδα σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ.
Σύμφωνα με τον κανονισμό υπάρχουν δύο φάσεις επιστράτευσης. Στην πρώτη φάση καλούνται όσοι είναι κάτω των 41 ετών και στην δεύτερη οι μεταξύ 41 και 45 ετών. Οι μεγαλύτεροι των 45 ετών απαλλάσσονται προσωρινά της ειδικής και μερικής επιστράτευσης. Πρακτικά όμως όσοι έχουν πράσινα φύλλα πορεία είναι αυτοί που θα κληθούν πρώτοι. Όσοι έχουν λευκά ανήκουν στη Β΄ Φάση! Υπάρχουν άτομα που έχουν λευκά φύλλα πορεία σε ηλικία μικρότερη των 41 ετών, αυτοί δεν έχουν κρίσιμη ειδικότητα γι΄αυτό και δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα. Έστω υπόψη ότι συγκεκριμένες ειδικότητες έχουν και άλλα χρώματα φύλλων πορείας. Στην περίπτωση αυτή ήδη γνωρίζουν τι να πράξουν και αν το έχουν ξεχάσει πρέπει να απευθυνθούν στις στρατολογικές υπηρεσίες, γιατί συνήθως αυτοί έχουν απόρρητες οδηγίες.
Όλοι οι έφεδροι (όσοι δλδ έχουν ολοκληρώσει τη θητεία μας) έχουμε λάβει Ειδικό Φύλλο Πορείας. Πάνω στο ΕΦΠ αναγράφονται ειδικοί κωδικοί, για τους οποίους έχετε ενημερωθεί από την μονάδα σας και δεν γράφω περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί έχουν υπαχθεί σε καθεστώς απορρήτων. Όσοι δεν θυμάστε που αντιστοιχούν οι κωδικοί μπορείτε να μεταβείτε στην στρατολογική υπηρεσία της περιοχής σας.
Οι κάτοχοι λευκών ΕΦΠ μεταβαίνουν ΟΠΟΥ ΔΙΑΤΑΧΘΟΥΝ, αλλά όπως είπαμε εντάσσονται στη β΄φάση, οπότε θεωρητικά θα τους έρθει στο σπίτι ειδοποίηση. Καλόν είναι να έχετε δηλώσει την στρατολογική σας υπηρεσία για τις μεταβολές των διευθύνσεων κατοικίας, γιατί την κρίσιμη ώρα θα σπαταλώνται κρίσιμες δυνάμεις για να σας ψάχνουν ενώ εσείς ίσως ήδη έχετε μεταβεί στις μονάδες σας.
β) Κατάσταση ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΠΟΛΕΜΟΣ
Στην κατάσταση αυτή όσον αφορά τις ηλικίες ισχύουν ότι και παραπάνω. Φυσικά μέσα στον κανονισμό ορίζεται ότι τα όρια ηλικίας μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας, χωρίς να ορίζεται η μικρότερη ή η μεγαλύτερη ηλικία. Πρακτικά στην εμπόλεμη κατάσταση, καλούνται να πολεμήσουν ΟΛΟΙ οι ικανοί να κρατάνε όπλο.
γ)Τι έγγραφα φέρουν μαζί τους όσοι καλούνται:
Το ΦΑΠ που του έστειλε η Επιστρατεύουσα Αρχή.
Το Ειδικό Φύλλο Πορείας.
Το Ατομικό Βιβλιάριο Μεταβολών και Εκπαίδευσης (όσοι έχουν).
Την Αστυνομική ταυτότητα και τα Επιστρατευτικά έγγραφα.
Την Στρατιωτική άδεια οδηγήσεως αυτοκινήτου ή ειδικοποιημένου Μηχανήματος (όσοι διαθέτουν).
Το δίπλωμα οδήγησης πολιτικού οχήματος – ειδικοποιημένου οχήματος-μηχανήματος (όσοι διαθέτουν).
Τη μεταλλική Ταυτότητα.
Λοιπά (κατά την κρίση του) : Αντίγραφο Πτυχίου ΑΕΙ – ΤΕΙ – ΙΕΚ (αποκτηθείσας ειδικότητας που δεν είχε δηλωθεί κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας), πιστοποιητικό επάρκειας γνώσης Ξένων Γλωσσών κ. Ά.
δ)Τι άλλα είδη φέρουν μαζί τους όσοι καλούνται:
Τροφή για την κίνηση μέχρι την Μονάδα (ξηρά τροφή δύο ή τριών ημερών). Η τροφοδοσία θα αρχίσει με την κατάταξη στη Μονάδα.
Ένα μικρό σακίδιο με τα απαραίτητα ατομικά είδη (υγιεινής, εσώρουχα)
polemikos-antapokritis.blogspot.gr/
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!
Πηγή ➤
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!
Police-Voice blog ➤
Γενικά με τον όρο επιστράτευση χαρακτηρίζεται η μετάπτωση των στρατιωτικών δυνάμεων από ειρηνικής περιόδου σε εμπόλεμη κατάσταση.
Στην Ελλάδα παλαιότερα η επιστράτευση κηρύσσονταν με βασιλικό διάταγμα που ανακοινώνονταν, παρούσας της Βουλής την ίδια μέρα, διαφορετικά ανακοινώνονταν σ΄ αυτή με την πρώτη σύγκλησή της. Σήμερα η αρμοδιότητα αυτή έχει περάσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έκδοση προεδρικού διατάγματος.
Η επιστράτευση μπορεί να είναι “γενική” ή “μερική”, όπου η δεύτερη αφορά συγκεκριμένες εφεδρικές κλάσεις ή ορισμένες περιοχές, περιφέρειες ή διαμερίσματα της επικράτειας καθώς και ειδικές κατηγορίες ή ειδικότητες εφέδρων, (αξιωματικών, στρατιωτών). Στην προκειμένη περίπτωση τα λεγόμενα “στρατολογικά διαμερίσματα” είναι εκείνες οι στρατιωτικές υπηρεσίες στις οποίες προσέρχονται οι καλούμενοι έφεδροι (“επίστρατοι”), όπου και συγκροτούνται εξ αυτών 1 – 3 τάγματα πεζικού ή και μεγαλύτεροι σχηματισμοί. Η μετακίνηση αυτή των εφέδρων γίνεται δωρεάν με κάθε πρόσφορο μεταφορικό μέσον. Η επιστράτευση γίνεται με “πρόσκληση” είτε γενική (π.χ. με διάγγελμα), είτε προσωπική (μυστική), σε όλες όμως τις περιπτώσεις τυγχάνει να είναι απόλυτα υποχρεωτική.
Παράλληλα με την επιστράτευση που αφορά πρόσωπα γίνεται και η επίταξη των από καιρού ειρήνης προβλεπομένων αναγκαίων υλικών και μέσων για την επιτυχία αυτής αλλά και την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών και οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων.
Την επιμέλεια της προπαρασκευής για την ταχύτερη εκτέλεση της επιστράτευσης έχει το Αρχηγείο Στρατού ή Γενικό Επιτελείο Στρατού, στην Ελλάδα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης, που από τον καιρό της ειρήνης καθορίζονται τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από τους μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς των Όπλων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας). Παράλληλα οι τελευταίοι καθορίζουν και κατανέμουν στις υπ΄ αυτών επιμέρους υπηρεσίες αντίστοιχες προπαρασκευές, όπως χώρους υποδοχής και ενδιαίτησης επιστράτων, χορήγησης αναγκαίου υλικού κ.λπ. έτσι ώστε ολόκληρη η στρατιωτική διάρθρωση των υπηρεσιών να συμβάλει καθεμία κατά αρμοδιότητα ευθύνης της.
Αναμφίβολα μια επιστράτευση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, η δε επιτυχία της εξαρτάται από τον καλό σχεδιασμό αλλά και από την ετοιμότητα των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών που για το λόγο αυτό θα πρέπει ν΄ ασκούνται τακτικά σε παρόμοιες ασκήσεις (είτε πραγματικές είτε εικονικές).
ΚΑΛΛΙΟ ΓΑΙΔΟΥΡΟΔΕΝΕ ΠΑΡΑΓΑΪΔΟΥΡΟΓΥΡΕΥΕ... ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ! ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ (ΠΟΥ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ) ΔΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ...
Σκοπός της Επιστράτευσης είναι η συμπλήρωση των Μονάδων του Στρατού που πάσχουν από τον καιρό της ειρήνης και η συγκρότηση νέων με προσωπικό, μεταφορικά μέσο και λοιπά υλικά, ώστε να αυξηθεί η δύναμη του Στρατού και να γίνει ικανός να αντιμετωπίσει μια εξωτερική απειλή.
Η συμπλήρωση των ενεργών Μονάδων και η συγκρότηση νέων, γίνεται με προσωπικό που προέρχεται από πρόσκληση και κατάταξη Εφ. Αξκών και Οπλιτών και με κάθε είδους υλικά και μέσα, που άλλα βρίσκονται από τον καιρό της ειρήνης στις αποθήκες και άλλα επιτάσσονται από αυτά που διαθέτουν οι πολίτες της χώρας.
Πρόσκληση Εφέδρων
Ως έφεδρος θα κληθείς στα όπλα, σε περίπτωση Επιστράτευσης, με κάποιο από τους εξής τρόπους:
Με προκηρύξεις που τοιχοκολλούνται σε πολυσύχναστα, μέρη πόλεων ή χωριών, ή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κοινού (Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Εφημερίδες), με βάση τα συνθηματικά που είναι γραμμένα πάνω στο Ειδικό Φύλλο Πορείας που θα σου δοθεί κατά την απόλυσή σου και θα αντικαταστάται από καιρό σε καιρό
Με ΦΑΠ που θα σου επιδοθεί από Αστυνομικό Όργανο και ενδεχόμενα από Στρατιωτική Αρχή
Με τους ίδιους τρόπους, εκτός από τις προκηρύξεις, θα κληθείς και κατά την ειρήνη για μετεκπαίδευση ή συμμετοχή σε ασκήσεις. Εάν η ανακοίνωση γίνει με τα Μέσα Ενημερώσεως του κοινού τότε θα κληθείς με μια από τις συνθηματικές λέξεις που υπάρχουν στο επάνω μέρος του ΕΦΠ, όπως:
Το χρώμα του ΕΦΠ
Το γράμμα Η μαζί με έναν αριθμό
Το γράμμα Ω μαζί με έναν αριθμό
Τον κωδικό αριθμό της Μονάδας, που αποτελείται από δύο γράμματα με έναν τετραψήφιο αριθμό
Ο έφεδρος θα πρέπει να αναχωρήσει για την Μονάδα που γράφεται στο Ειδικό Φύλλο Πορείας ή ΦΑΠ αμέσως, για να παρουσιασθεί έγκαιρα. Για το σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε συγκοινωνιακό μέσο σε συνδυασμό με τα αποκόμματα εισιτηρίων που είναι στο Ειδικό Φύλλο Πορείας του. Οδηγίες για την συμπλήρωση και χρησιμοποίηση των εισιτηρίων του ΕΦΠ υπάρχουν στο πίσω μέρος των εισιτηρίων.
Σε περίπτωση που δυσκολεύεται να μετακινηθεί προς τη Μονάδα του γρήγορα, θα πρέπει να παρουσιασθεί στο ΣΠΕ που αναγράφεται στις "οδηγίες για την κίνησή σου" που βρίσκονται στο εμπρός μέρος του ΕΦΠ ή του ΦΑΠ, προκειμένου από εκεί να προωθηθεί στη Μονάδα του. Εάν βρίσκεται μακριά από το ΣΠΕ θα πρέπει να παρουσιασθεί στο πλησιέστερο Φρουραρχείο ή Αστυνομική αρχή προκειμένου να διευκολυνθεί κατά την κίνησή του.
Κατά την αναχώρησή για τη Μονάδα θα πρέπει να πάρεις μαζί σου:
Βασικές Οδηγίες
Να τηρείς σε καλή κατάσταση το Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ) μέσα σε ζελατίνα και να το έχεις οάντετε μαζί σου, γιατί είναι δυνατόν να κηρυχθεί Επιστράτευση αιφνιδιαστικά. Όταν ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να έχεις μαζί σου το Ειδικό Φύλλο Πορείας. Όταν κληθείς για κατάταξη:
Να μελετήσεις προσεκτικά τις οδηγίες για τον Έφεδρο που βρίσκονται γραμμένες στο πίσω μέρος του Ειδικού Φύλλου Πορείας και να συμμορφωθείς προς αυτές
Να κινηθείς αμέσως και με τον ταχύτερο τρόπο προς τη Μονάδα σου, χρησιμοποιώντας αντί εισιτήριο τα αποκόμματα τοι Ειδικού Φύλλου Πορείας. Αν πρόκειται για άσκηση ή μετεκπαίδευση να πάρεις κατάσταση επιβίβασης από το Φρουραρχείο του τόπου σου και να μη χρησιμοποιήσεις τα αποκόμματα
Αν υπάρχει έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων ή είσαι μακριά από τη Μονάδα που θα παρουσιαστείς, να πας στο Φρουραρχειο ή στην Αστυνομική Αρχή του τόπου για να σε διευκολύνουν. Σε περίπτωση που πάνω στο Ειδικό Φύλλο Πορείας έχουν γραφεί οδηγίες να παρουσιαστείς σε Στρατόπεδο πρoώθησης Εφέδρων ή σε οποιοδήποτε χώρο συγκέντρωσης Εφέδρων, να κατευθυνθείς προς αυτά που θα αναλάβουν την προώθησή σου
ΚΑΛΛΙΟ ΓΑΙΔΟΥΡΟΔΕΝΕ ΠΑΡΑΓΑΪΔΟΥΡΟΓΥΡΕΥΕ... ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ! ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ (ΠΟΥ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ) ΔΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ...
Σκοπός της Επιστράτευσης είναι η συμπλήρωση των Μονάδων του Στρατού που πάσχουν από τον καιρό της ειρήνης και η συγκρότηση νέων με προσωπικό, μεταφορικά μέσο και λοιπά υλικά, ώστε να αυξηθεί η δύναμη του Στρατού και να γίνει ικανός να αντιμετωπίσει μια εξωτερική απειλή.
Πρόσκληση Εφέδρων
Ως έφεδρος θα κληθείς στα όπλα, σε περίπτωση Επιστράτευσης, με κάποιο από τους εξής τρόπους:
Με προκηρύξεις που τοιχοκολλούνται σε πολυσύχναστα, μέρη πόλεων ή χωριών, ή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κοινού (Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Εφημερίδες), με βάση τα συνθηματικά που είναι γραμμένα πάνω στο Ειδικό Φύλλο Πορείας που θα σου δοθεί κατά την απόλυσή σου και θα αντικαταστάται από καιρό σε καιρό
Με ΦΑΠ που θα σου επιδοθεί από Αστυνομικό Όργανο και ενδεχόμενα από Στρατιωτική Αρχή
Με τους ίδιους τρόπους, εκτός από τις προκηρύξεις, θα κληθείς και κατά την ειρήνη για μετεκπαίδευση ή συμμετοχή σε ασκήσεις. Εάν η ανακοίνωση γίνει με τα Μέσα Ενημερώσεως του κοινού τότε θα κληθείς με μια από τις συνθηματικές λέξεις που υπάρχουν στο επάνω μέρος του ΕΦΠ, όπως:
Το γράμμα Η μαζί με έναν αριθμό
Το γράμμα Ω μαζί με έναν αριθμό
Τον κωδικό αριθμό της Μονάδας, που αποτελείται από δύο γράμματα με έναν τετραψήφιο αριθμό
Ο έφεδρος θα πρέπει να αναχωρήσει για την Μονάδα που γράφεται στο Ειδικό Φύλλο Πορείας ή ΦΑΠ αμέσως, για να παρουσιασθεί έγκαιρα. Για το σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε συγκοινωνιακό μέσο σε συνδυασμό με τα αποκόμματα εισιτηρίων που είναι στο Ειδικό Φύλλο Πορείας του. Οδηγίες για την συμπλήρωση και χρησιμοποίηση των εισιτηρίων του ΕΦΠ υπάρχουν στο πίσω μέρος των εισιτηρίων.
Σε περίπτωση που δυσκολεύεται να μετακινηθεί προς τη Μονάδα του γρήγορα, θα πρέπει να παρουσιασθεί στο ΣΠΕ που αναγράφεται στις "οδηγίες για την κίνησή σου" που βρίσκονται στο εμπρός μέρος του ΕΦΠ ή του ΦΑΠ, προκειμένου από εκεί να προωθηθεί στη Μονάδα του. Εάν βρίσκεται μακριά από το ΣΠΕ θα πρέπει να παρουσιασθεί στο πλησιέστερο Φρουραρχείο ή Αστυνομική αρχή προκειμένου να διευκολυνθεί κατά την κίνησή του.
Κατά την αναχώρησή για τη Μονάδα θα πρέπει να πάρεις μαζί σου:
- Την Αστυνομική ταυτότητα
- Το Ατομικό Βιβλιάριο Μεταβολών και Εκπαίδευσης
- Το Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ)
- Το ΦΑΠ (εφόσον κλήθηκες μ' αυτό)
- Το δίπλωμα οδηγού αυτ/του ή μηχανήματος (εφόσον έχεις)
- Ένα μικρό σακίδιο με τα ατομικά είδη
- Ξηρή τροφή, για δυο (2) μέρες
Βασικές Οδηγίες
Να τηρείς σε καλή κατάσταση το Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ) μέσα σε ζελατίνα και να το έχεις οάντετε μαζί σου, γιατί είναι δυνατόν να κηρυχθεί Επιστράτευση αιφνιδιαστικά. Όταν ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να έχεις μαζί σου το Ειδικό Φύλλο Πορείας. Όταν κληθείς για κατάταξη:
Να μελετήσεις προσεκτικά τις οδηγίες για τον Έφεδρο που βρίσκονται γραμμένες στο πίσω μέρος του Ειδικού Φύλλου Πορείας και να συμμορφωθείς προς αυτές
Να κινηθείς αμέσως και με τον ταχύτερο τρόπο προς τη Μονάδα σου, χρησιμοποιώντας αντί εισιτήριο τα αποκόμματα τοι Ειδικού Φύλλου Πορείας. Αν πρόκειται για άσκηση ή μετεκπαίδευση να πάρεις κατάσταση επιβίβασης από το Φρουραρχείο του τόπου σου και να μη χρησιμοποιήσεις τα αποκόμματα
Αν υπάρχει έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων ή είσαι μακριά από τη Μονάδα που θα παρουσιαστείς, να πας στο Φρουραρχειο ή στην Αστυνομική Αρχή του τόπου για να σε διευκολύνουν. Σε περίπτωση που πάνω στο Ειδικό Φύλλο Πορείας έχουν γραφεί οδηγίες να παρουσιαστείς σε Στρατόπεδο πρoώθησης Εφέδρων ή σε οποιοδήποτε χώρο συγκέντρωσης Εφέδρων, να κατευθυνθείς προς αυτά που θα αναλάβουν την προώθησή σου
Πηγή ➤ POLICE-VOICE GR
Ατομα με αναπηρια η αμεα πρεπει να κανουν καποια ξεχωριστη διαδικασια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι γινεται σε περιπτωση που ειμαστε εξωτερικο... θα μπορουμε να ερθουμε καπως;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε ξεκίνησε η επιστράτευση ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε περίπτωση που έχουμε χάσει το απολυτηρητιο ,τι κανουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφή