Police-Voice blog ➤
Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση, με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες της,
που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, σχολιάζοντας πρόσφατα γεγονότα στη χώρα μας, όπως τον ιό του Δυτικού Νείλου τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες, τον σεισμό στην Κω, ενώ δεν αποκλείει ένα τρομοκρατικό χτύπημα.
Η οδηγία , σύμφωνα με το protothema.gr, αναφέρεται και σε πολίτες που έχουν και την ελληνική ιθαγένεια, οι οποίοι και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζήτημα υποχρεωτικής στράτευσης στον ελληνικό στρατό.
Το κείμενο που αναρτήθηκε την Δευτέρα και ανανεώθηκε την Τρίτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της βρετανικής κυβέρνησης, ξεκινά με τον πρόσφατο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κω.
«Έπειτα από το σεισμό το αεροδρόμιο της Κω λειτουργεί κανονικά. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξυπηρετούνται από άλλα λιμάνια του νησιού μετά τις ζημιές που υπέστη το κύριο λιμάνι.
»Εάν έχετε απορίες σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα», σημειώνει.
Επίσης, η οδηγία επισημαίνει ότι στο κέντρο της Αθήνας γίνονται συχνά διαδηλώσεις, οι οποίες γίνονται πολλές φορές αιφνιδιαστικά προκαλώντας διακοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το οδικό δίκτυο ή τα σύνορα.
Αναφερόμενη στο ελληνικό νόμισμα σημειώνει:
«Η Ελλάδα έχει ως νόμισμα το ευρώ. Όταν ταξιδεύετε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να έχετε μαζί σας και άλλα μέσα για πληρωμές, όπως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.
»Η Ελλάδα έχει εισάγει capital controls από τις 28 Ιουνίου 2015 και ακόμη υπάρχουν περιορισμοί σε ορισμένες τραπεζικές συναλλαγές.
»Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να έχει περιορισμούς στις αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΤΜ. Το όριο είναι στα 840 ευρώ το δεκαπενθήμερο.
»Μπορείτε να κάνετε αναλήψεις μετρητών με την βρετανική κάρτα 600 ευρώ την ημέρα, ενώ για πληρωμές με κάρτα δεν υπάρχει κάποιο όριο».
Αλκοόλ
Η οδηγία εφιστά την προσοχή στους Βρετανούς πολίτες ότι οι ελληνικές Αρχές είναι ιδιαίτερα αυστηρές απέναντι σε ανάρμοστες συμπεριφορές, τονίζοντας το ζήτημα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
«Η ελληνική αστυνομία δεν θα αποδεχτεί απρεπή συμπεριφορά, ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
»Τα ελληνικά δικαστήρια επιβάλλουν αυστηρές ποινές ή και φυλάκιση σε ανθρώπους που συμπεριφέρονται ανάρμοστα» σημειώνει η οδηγία χαρακτηριστικά.
Τρομοκρατικές επιθέσεις
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν σημειώνει η οδηγία παραπέμποντας στο αντίστοιχο σύνδεσμο.
Οι βρετανικές αρχές τονίζουν πως οι επιθέσεις ενδέχεται να γίνουν ανεξέλεγκτα και σε περιοχές όπου συχνάζουν αλλοδαποί.
«Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα βρετανικής υπηκοότητας στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να επιθεωρούν τακτικά τα μέτρα ασφαλείας» προσθέτει το κείμενο.
Στη συνέχεια αναφέρεται πως έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και εκρήξεις ή πυροβολισμοί σε κρατικά κτίρια, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, γραφεία ΜΜΕ και αστυνομικά τμήματα. Ωστόσο, το κείμενο κρίνει πως οι Βρετανοί δεν θεωρούνται κατά κανόνα στόχος τέτοιων επιθέσεων.
«Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα είναι το 112. Καλώντας 999 από βρετανικό κινητό στην Ελλάδα αυτομάτως σας συνδέουν με τις ελληνικές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών» τονίζεται στην οδηγία.
«Να έχετε μαζί σας αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου»
Επίσης, η βρετανική κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες της που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα να έχουν ένα αντίγραφο του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς τους που να αποδεικνύει την εθνικότητά τους.
Για το προσφυγικό
Στην οδηγία γίνεται επίσης λόγος για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι αυξήθηκαν το 2015 και το 2016 οι μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων της Λέσβου, της Κω και της Σάμου, σε μία προσπάθεια να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Η Βρετανική Πρεσβεία ελέγχει την κατάσταση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι για τους Βρετανούς πολίτες που επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά.
«Οι ελληνικές Αρχές έχουν εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους.
»Οποιοσδήποτε επιχειρεί να διευκολύνει ή να μεταφέρει παράτυπο μετανάστη ή οποιοδήποτε προκαλεί παρανομία ή ασκεί βία θα συλλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζεται από τις αρχές» σημειώνει το κείμενο.
Στράτευση
Σε ό, τι αφορά στη στράτευση, αναφέρεται πως άνδρες που έχουν τουλάχιστον έναν γονιό με εθνική υπηκοότητα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την υποχρέωση στράτευσης, ακόμη κι αν διαθέτουν διπλή υπηκοότητα.
Πηγή ➤
ΑΣ ΜΑΘΗ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΝΣ ΠΟΡΤΕΡ ( ΝΤΑΛΙΚΕΡΙΔΕΣ ) ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΧΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΦΤΙΑΤΗΣ ΝΟΜΗΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗ
ΑπάντησηΔιαγραφή