Police-Voice blog ➤
Σχεδόν το 1/3 της τροφής που παράγεται στον πλανήτη καταλήγει στους κάδους σκουπιδιών και τις χωματερές, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται. Αυτό το ζήτημα ευαισθητοποίησε τον Ρόνι Καν, ο οποίος άνοιξε στο Σίδνεϊ ένα σούπερ μάρκετ που δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επισκέπτονται να αγοράσουν όσα πράγματα διαθέτει, με το χρηματικό αντάλλαγμα που εκείνοι μπορούν να δώσουν.
Το OzHarvest Market, στο Κένσινγκτον της αυστραλιανής μεγαλούπολης, άνοιξε με σκοπό να μειώσει την απώλεια του πεταμένου φαγητού από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στα 8 δισεκατομμύρια. Ουσιαστικά, ο άνθρωπος που το «τρέχει» ήθελε να αξιοποιήσει μεγάλη ποσότητα από τα τρόφιμα, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα πήγαιναν χαμένα.
Τα τρόφιμα που προσφέρει στους «πελάτες» του το κατάστημα ποικίλουν: από κρουασάν και ψωμιά, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, μέχρι τυποποιημένες τροφές (εντός ημερομηνίας λήξεως) όπως κονσέρβες και αεροστεγώς κλεισμένοι ξηροί καρποί. Εκτός από φαγώσιμα, διατίθενται και βασικά προϊόντα υγιεινής, όπως οδοντόκρεμες και σαμπουάν, αλλά και άλλα παρόμοια ήδη, που δεν έχουν θέση στα ράφια των υπόλοιπων σούπερ μάρκετ.
Η… πραμάτεια του καταστήματος προέρχεται κυρίως από δωρεές μεγάλων σούπερ μάρκετ, που προορίζουν αυτά τα προϊόντα για απόσυρση, κυρίως επειδή βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης. Αλλά, και οι δωρεές άλλων ανθρώπων καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος στα ράφια. Για τον λόγο αυτό τα διαθέσιμα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν από μέρα σε μέρα.
Πηγή ➤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου