Police-Voice blog ➤
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις πιθανές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας
από τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) και για το λόγο αυτό έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες όμως καταλήγουν σε αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την επίδραση της ακτινοβολίας του Wi-Fi στην υγεία μας και, κυρίως, στην υγεία των παιδιών. Για παράδειγμα πολλά άτομα με ανεξήγητους και επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους, ζάλη και ερεθισμό του δέρματος φέρεται πως έχουν αυτά τα προβλήματα λόγω ευαισθησίας στις πηγές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, μια ασθένεια που ονομάζεται και Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία (ΗΜΥ), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Πριν δύο χρόνια περίπου η Γαλλία γνωστοποίησε ότι απαγορεύει την χρήση του W-Fi στους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Πολλές δημοσιεύσεις στα διεθνή ΜΜΕ έχουν αναδείξει τους πιθανούς κινδύνους από τη νέα τεχνολογία. Πολλές από αυτές τις ανησυχίες, όμως, οφείλονται σε υπερβολές και παραπλάνηση.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Ian Douglas, αρχισυντάκτης σε θέματα τεχνολογίας στην βρετανική Telegraph. Δείτε τι έχει να πει για όλα αυτά:
Υπόθεση: Το Wi-Fi ενέχει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου
Όχι, δεν είναι αλήθεια αυτό. Αυτό που είναι αλήθεια είναι πως η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) έχει κατατάξει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τα ασύρματα τηλέφωνα, ως κατηγορίας “2b” στην αξιολόγησή της επί των πιθανών καρκινογόνων κινδύνων για τον άνθρωπο. Αλλά αυτό δεν είναι με κανένα τρόπο κάποια απόδειξη κινδύνου για καρκίνο. Βλέπετε, τα 2b είναι “πιθανώς καρκινογόνες” πηγές και, μαζί με το Wi-Fi, η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει επίσης τον καφέ που πίνετε, την ξυλουργεία και τα λαχανικά τουρσί! Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, αλλά η υπόθεση ότι το Wi-Fi προκαλεί καρκίνο δεν έχει αποδειχθεί.
Οι ίδιοι οι νομοθέτες στην Γαλλία λένε ότι καμία τέτοια σύνδεση δεν έχει αποδειχθεί (η Le Monde αναφέρει ότι οι νομοθέτες δεν βρήκαν αιτιώδη σύνδεση μεταξύ των βιολογικών επιδράσεων του Wi-Fi στα κύτταρα ζώων ή ανθρώπων και στις πιθανές επιπτώσεις που προκύπτουν στην υγεία). Υπάρχουν μόνο κάποια περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία (μία μόνο μελέτη, που είναι ανεπιβεβαίωτη από άλλες) που αναφέρουν κίνδυνο ακόμη και για εκείνους που είναι εντατικοί χρήστες κινητού τηλεφώνου.
Τι μας λένε όλα αυτά για το Wi-Fi; Τα Wi-Fi routers έχουν ασθενέστερους πομπούς ακόμα και από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και οι χρήστες κάθονται μακριά από αυτά συνήθως. Το επίπεδο της ενέργειας που παράγεται από ένα Wi-Fi router είναι πολύ χαμηλό, για να είναι σε θέση να διαταράξει το ανθρώπινο DNA, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να είναι καρκινογόνο. Είναι αλήθεια ότι έχουν την ίδια συχνότητα με την ακτινοβολία μικροκυμάτων, αλλά είναι τόσο χαμηλής ισχύος ώστε δεν υπάρχει καν κάποια μεταβολή θέρμανσης, πόσο μάλλον μια επιρροή στο γενετικό υλικό.
Υπόθεση: Το Wi-Fi επηρεάζει άτομα που παρουσιάζουν υπερευαισθησία στην ακτινοβολία
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από πονοκεφάλους, ναυτία, κόπωση, θολή όραση και άλλα συμπτώματα, τα οποία θεωρούν ότι οφείλονται στο Wi-Fi και την χρήση κινητού τηλεφώνου. Δεν υπάρχει, όμως, καμία απόδειξη ότι αυτό οφείλεται στα ηλεκτρομαγνητικά σήματα από αυτές τις συσκευές. Όλα τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε πάρα πολλές διαφορετικές αιτίες.
Υπάρχει επίσης μια μικρής έκτασης μελέτης, στην οποία δήθεν “ηλεκτροευαίσθητοι” άνθρωποι ήταν σε θέση να καταλάβουν το πότε ένα κινητό τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο. Αν και είναι αδύνατο να αποδείξει κανείς ότι αυτά τα υποκειμενικά αισθήματα δεν προκαλούνται από τα κύματα που εκπέμπονται από ηλεκτρονικές συσκευές, εντούτοις δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι όντως προκαλούνται από αυτές.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Wi-Fi καταλαμβάνει το ίδιο τμήμα του φάσματος, όπως ένας φούρνος μικροκυμάτων, το οποίο μπορεί να ακούγεται τρομερά ανησυχητικό. Αν κάτι μπορεί να βράσει το νερό, σίγουρα είναι κακό και για τον άνθρωπο, σωστά; Λοιπόν, όχι! Όχι σε τόσο χαμηλή ισχύ. Μιλάμε για ισχύ που είναι ανάλογη της κοσμικής ακτινοβολίας, ή της ηχούς από το big bang που διαχέεται ακόμα στο διάστημα. Δηλαδή, κυριολεκτικά, δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο στο σύμπαν που να μην έχει κάποιο επίπεδο μικροκυμάτων.
Η ακραία στάση του να τα κλείσουμε όλα
Γιατί να μην είμαστε επιφυλακτικοί, όμως; Γιατί να διακινδυνεύσουμε τα συμπτώματα σε εμάς και τα παιδιά μας, όταν μπορούμε απλά να απενεργοποιήσουμε το W-Fi και τα κινητά μας; Αν το κάνετε αυτό, τότε θα πρέπει να το κάνετε για όλα τα πράγματα στην κατηγορία 2b, σωστά; Και τότε, γιατί η Γαλλία εστιάζει μόνο στο W-Fi και όχι σε όλα τα άλλα;
(iatropedia)
Ο Μεγάλος Αδερφός Παρακολουθεί μέχρι και τα συναισθήματά σου!
Και φυσικά με το αζημίωτο.
Το να εκφράζεις διάθεση και συναίσθημα στα social media είναι πλέον κάτι κοινό για τους χρήστες του διαδικτύου και ιδιαίτερα για το δημοφιλές Facebook.
Πόσες φορές τη μέρα δεν πατάτε αυτά τα πολύχρωμα κυκλάκια ή τις φατσούλες που λένε: "Μ' αρέσει" ή " Λυπάμαι" κλπ.
Αυτή η τεράστια βάση δεδομένων ανθρώπινης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, την οποία διαχειρίζεται η εταιρία, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν τη μοιράζεται, λόγω των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών της, εντούτοις, όπως όλα δείχνουν, ο ορισμός "προσωπική πληροφορία" είναι διαφορετικός για εμάς και διαφορετικά τον αντιλαμβάνεται το Facebook.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή ➤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου