Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

New York Times: Τρομακτικό το ανθρώπινο κόστος από τα μνημόνια στην Ελλάδα!!!

New York Times: Τρομακτικό το ανθρώπινο κόστος από τα μνημόνια στην Ελλάδα!!!


Police-Voice blog ➤
Το παράδειγμα της παρέμβασης της τρόικας στην Ελλάδα και η εντύπωση που έχει προκαλέσει στους λαούς της Ευρώπης, είναι δυνατόν να εντοπισθεί και στα βαθύτερα αίτια τέτοιων σοβαρών εξελίξεων όπως το Brexit.
Αυτό αφήνει να εννοηθεί με την εκτενή αναφορά και επιχειρηματολογία του ο γνωστός αναλυτής Alan Johnson.
Ο ίδιος γράφει πως το παράδειγμα της αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα, μόνο στις αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών, μπορεί να εγγραφεί.
Ο αρθρογράφος αναφέρεται εκτενώς στον αντιδημοκρατικό και αυθαίρετο θεσμικά τρόπο στελέχωσης και λειτουργίας θεσμών όπως η ΕΚΤ ή στη συμβολική και καθόλου λειτουργική θέση του Ευρωκοινοβουλίου στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.
«Το βασανιστήριο του πνιγμού  που εφάρμοσε η Ε.Ε. στην Ελλάδα κατέληξε στην περικοπή των προϋπολογισμών των νοσοκομείων κατά το ένα τέταρτο και κατά το ήμισυ του προϋπολογισμού για τα φάρμακα, την ώρα που τα κρούσματα HIV αυξάνονται, όπως κι οι πάσχοντες από κατάθλιψη, έχουν εκτοξευθεί οι αριθμοί των αυτοκτονιών, ενώ οι περιπτώσεις θνησιγενών τοκετών έχουν αυξηθεί κατά 21%. Τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα έχουν ωθηθεί σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και έρευνες έχουν δείξει πως το 54% των Ελλήνων σήμερα βιώνουν μία κατάσταση υποσιτισμού» αναφέρει ο γνωστός αρθρογράφος.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου