Police-Voice blog ➤
Στην αρχή μας ζήτησαν
να βοηθήσουμε στην διάσωση των «ταλαίπωρων μεταναστών πού πνίγονταν στο Αιγαίο», όπερ και εγένετο.
Στα νησιά του Αιγαίου βοήθησαν στην περίθαλψή τους.
Μετά μας ζήτησαν να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη φιλοξενία, την σίτιση και την εκπαίδευση τους.
Στην συνέχεια έγινε αποδεκτή ή μακροχρόνια φιλοξενία.
Τώρα αρχίζει η... ενσωμάτωση.
Από το «πείραμα της Λιβαδειάς», όπου περίπου 300 μετανάστες φιλοξενούνται σε διαμερίσματα, εισήλθαμε σε προγράμματα με ευφάνταστους τίτλους, όπως «Ξένιος», που έχουν έναν και μοναδικό στόχο: την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων μεταναστών στην φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Κομισιόν με την πρωτοβουλία «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις», αθόρυβα και δρώντας έξυπνα, βάζει στο παιχνίδι Δήμους πού πλήττονται από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών πού διαμένουν σε διάφορες δομές φιλοξενίας.
Την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος (CITIGE Crrizen and RefuGEs) ανέλαβε Δήμος Πειραιώς με συνοδοιπόρους και άλλους δήμους, όπως ο Δήμος Λέσβου.
Ως εκ τούτου, χωρίς να ερωτηθούν κάτοικοι και φορείς, οι Δήμοι εγκαινιάζουν πρόγραμμα πού, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη μεταναστών και τηω συμμετοχή των τελευταίων σε προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της Μυτιλήνης, είναι αδύνατον το νησί να μπορέσει να απορροφήσει μία τόσο μεγάλη και με διαφορετικά χαρακτηριστικά μουσουλμανική κοινότητα.Σου δίνουν το πρόβλημα: Υπερσυγκέντρωση μεταναστών σε συγκεκριμένες περιοχές, σου δίνουν και την «λύση»: Κατανομή τους σε όλη την ελλαδική επικράτεια.
Με ψήφους 19 υπέρ και 14 κατά, ο Δήμος Λέσβου απεφάσισε να μπει στην «ομάδα» του Πειραιά και να συνεργασθεί με τους delivery partners, γνωστές ΜΚΟ, που συμμετέχουν ως δια μαγείας σχεδόν σε όλα τα προγράμματα για μετανάστες.
Έτσι, οι Δήμοι Λέσβου και Πειραιώς θα έχουν μία καθοδήγηση από ΜΚΟ, όπως τη Μεταδράση, την Praksis και την διάσημη πλέον, λόγω τής εμπλοκής του επενδυτού Τζορτζ Σόρος, Solidarity Now (Αλληλεγγύη).
Οι μουσουλμάνοι θα μπουν στην κοινωνία, σε σπίτια πόλεων και χωριών και φυσικά θα εφοδιαστούν, όπως σας ενημερώσαμε, με τις βιομετρικές ταυτότητες.
Δεν θα γίνει, γίνεται ήδη! ! ! !
Στα Γιάννενα, για παράδειγμα, τα έβαλαν στο κτίριο που στεγάζεται ο 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα με την συστέγαση περίπου 25 προσφύγων και μεταναστών από τις 12.4.2017, καθώς έχουν νεογέννητα και περί τα 10 μικρά παιδιά στο 2ο όροφο του κτηρίου που στο ισόγειο και στον 1ο όροφο αυτού, στεγάζεται ο 2ος Π.Σ. Ιωαννίνων:
«Η Ομοσπονδία μας καθώς δηλώνει την αλληλεγγύη της προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε στις 10.04.2107 την ηγεσία η οποία προσπάθησε να δώσει κάποιες λύσεις αλλά δυστυχώς δεν καρποφόρησαν. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε κάθε αναγκαία παρέμβαση προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει και το οποίο συνδέεται με την ασφάλεια της Υπηρεσίας και κάθε πολίτη. Στηρίζουμε την Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η. στις θέσεις και τις απόψεις της και ζητάμε και εμείς την μεταστέγαση του 2ου Π.Σ. Ιωαννίνων πριν θρηνήσουμε κάτω από τις ρόδες πυροσβεστικού οχήματος καμία αθώα ψυχούλα».
Δείτε τις βιομετρικές ταυτότητες για αλλοδαπούς στην Ελλάδα
Σε ποια πόλη απεστάλησαν
Απεστάλησαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στη Λάρισα, οι πρώτες βιομετρικές κάρτες, με «τσιπ» (ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων), που θα κατέχουν στο εξής οι αλλοδαποί τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.
Όλοι φακελωμένοι με τις ευλογίες της Νέας Τάξης σε μία πολυπολιτισμική γκρι κοινωνία δούλων.
Διαβάζουμε από την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία»:
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, κ. Θωμά Κάσσο, η εφαρμογή της νέας αυτής διαδικασίας κύλησε ομαλά και ικανοποιητικά, κατά την έναρξή της, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Οι υπάλληλοι στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Λάρισας, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, που απαιτούνται για την έκδοση των βιομετρικών καρτών και, όπως τόνισε ο κ. Κάσσος, κάθε κίνηση πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή και ενδελεχή έλεγχο, για αποφυγή λάθους.
Να σημειωθεί πως η βιομετρική κάρτα είναι πλαστικοποιημένη, περιέχει «τσιπ» με τα στοιχεία του κατόχου της, καθώς και τη φωτογραφία και την ηλεκτρονική υπογραφή του.
Αντικαθιστά την άδεια νόμιμης διαμονής αλλοδαπών τρίτων χωρών, που είχε την μορφή της αυτοκόλλητης ετικέτας στο διαβατήριό του.
Η συλλογή των στοιχείων των αλλοδαπών γίνεται από τα τμήματα αδειών διαμονής. Ακολούθως ελέγχεται η εγκυρότητά τους, γίνεται αυστηρός έλεγχος όλων όσων έχουν κατατεθεί, με τελικό ελεγκτή –εισηγητή τον διευθυντή της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και έπειτα αποστέλλονται στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα, όπου και θα εκδίδεται η βιομετρική κάρτα. Από εκεί θα αποστέλλεται στην Διεύθυνση Μετανάστευσης απ΄ όπου θα καλείται να την παραλάβει ο κάτοχός της.
Η ηλεκτρονική άδεια διαμονής έχει σχεδιασθεί ως ένα ασφαλές έγγραφο, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο παρέχει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα έναντι πιθανών παραποιήσεων για την προστασία τόσο των ελληνικών και των ευρωπαϊκών αρχών επιβολής του νόμου, όσο και ιδίως του ίδιου του κατόχου του εγγράφου.
Τα βιομετρικά δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση των σκοπών του Κανονισμού (ΕΚ) 1030/2002, δηλαδή για τον έλεγχο της γνησιότητας του εγγράφου και της ταυτοπροσωπίας του κατόχου με το πρόσωπο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ο τίτλος.
Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής: «όσοι πολίτες τρίτων χωρών έχουν εφοδιαστεί ή θα εφοδιαστούν μέχρι την 20.2.2017, με άδεια διαμονής με τη μορφή της αυτοκόλλητης ετικέτας, δεν θα απαιτείται να την αντικαταστήσουν με την ηλεκτρονική άδεια διαμονής, καθώς αυτή θα γίνεται δεκτή για όλες τις συναλλαγές μέχρι τη λήξη της. Η αντικατάσταση θα διενεργηθεί κατά την ανανέωση ή την επανέκδοσή της στην περίπτωση λήξης του διαβατηρίου επί του οποίου έχει επικολληθεί η άδεια διαμονής με την μορφή της αυτοκόλλητης ετικέτας.
Ωστόσο, σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο κατ’ εξαίρεση, όταν θα απαιτηθεί η αντικατάσταση της τρέχουσας άδειας διαμονής με ηλεκτρονική άδεια διαμονής, λόγω του δικαιώματος κινητικότητας που παρέχεται σε κάποιες κατηγορίες αδειών διαμονής (επί μακρόν διαμένοντες ή κάτοχοι EU Blue Card), η αντικατάσταση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και πριν την λήξη της άδειας διαμονής, ακολουθώντας τη διαδικασία της επανέκδοσης και με την ως άνω αιτιολογία».
Πηγή ➤http://www.el.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου