Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Υποβρύχιος τρόμος με 160 πυρηνικές κεφαλές: Οι «αγέλες» του Πούτιν ετοιμάζονται να κτυπήσουν τους αμερικανικούς στόλους σε όλο τον κόσμο (βίντεο)

Υποβρύχιος τρόμος με 160 πυρηνικές κεφαλές: Οι «αγέλες» του Πούτιν ετοιμάζονται να κτυπήσουν τους αμερικανικούς στόλους σε όλο τον κόσμο (βίντεο)


Police-Voice blog ➤
Οι  τρομερές  «αγέλες» των υποβρυχίων του ρωσικού υποβρύχιου στόλου συμμετείχαν σε  υποβρύχια μάχη με την χρήση τορπιλών σε υποβρύχιους στόχους σε σενάρια που δοκιμάστηκαν πρώτη φορά, ενδεικτικού του τρόπου που προετοιμάζονται οι Ρώσοι «υποβρυχιάδες» ενόψει σεναρίων παρουσίας νατοϊκών υποβρυχίων στην περιοχή.
Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS ανέφερε ότι ειδικά τα υποβρύχια Yuri Dolgoruky και Obninsk έκαναν χρήση τορπιλών  χωρίς κεφαλές.
Η διοίκηση του ρωσικού Βόρειου στόλου ανέφερε σε ανακοίνωση της:
«Τα πληρώματα των στρατηγικών καταδρομικών υποβρυχίων μας Yuri Dolgoruky και  του πολλαπλού χρήσεων πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Obninsk ξέχωρα από τους υπόλοιπους πραγματοποίησαν «μονομαχία» σε ένα σενάριο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά», ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.
Η «μονομαχία» των δύο τρομερών δοκίμασε την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού και των οπλικών συστημάτων τα οποία ασκήθηκαν με την αγωνία να χτυπάει  «κόκκινο».
Η Ρωσία έχει ξεκινήσει να εξοπλίζει τα πυρηνικά υποβρύχια της με μεγάλης εμβέλειας αντιαεροπορικούς πυραύλους Granit («Sizzler» από το ΝΑΤΟ) , οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως «τρομεροί» και θα αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα στον αποκαλούμενο  υποβρύχιο πόλεμο.
Το υποβρύχιο κλάσης Borei-955, Yuri Dolgoruky, είναι εξοπλισμένο με 24 πυραύλους Cruise Granit και έξι σωλήνες τορπιλών. Ήδη τοποθετούνται πύραυλοι τύπου Calibr, το ΝΑΤΟ να τους αποκαλεί «Sizzler», οι οποίοι αποτελούν την επιτομή της πυραυλικής στην Ρωσία.
Οι πύραυλοι Kalibr είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος τύπου cruise που κατασκευάζεται σε όλες τις εκδοχές όπως για χερσαίες-επιθέσεις, εναντίον πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων κά. Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να αποφεύγει  ενεργά συστήματα,  αεράμυνα και τα ηλεκτρονικά αντίμετρα.
Το υποβρύχιο του σχεδίου  949A έχει σχεδιαστεί κυρίως για να εξουδετέρωση των αμερικανικών πολεμικών  στόλων και σχηματισμών αλλά και παράκτιων στόχων σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.
Τα υποβρύχια κλάσης Borey είναι ότι πιο σύγχρονο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η ρωσική ναυπηγική βιομηχανία. Έχουν μήκος 170 μέτρα, ξεπερνώντας σε διαστάσεις ακόμη και μεγάλα σκάφη όπως οι φρεγάτες Type 45 του βρετανικού Ναυτικού, εσωτερική διάμετρο 13 μέτρων, πλήρωμα 107 ατόμων, μέγιστο βάθος κατάδυσης 450 μέτρα, και ταχύτητα εν καταδύσει 29 κόμβων!
Σε ανάδυση το υποβρύχιο θα αναπτύσσει ταχύτητα 15 κόμβων ενώ επιπρόσθετα θα φέρει 6 τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ. Το εκτόπισμα του υποβρυχίου ανέρχεται σε 14.720 τόνους σε ανάδυση ενώ το πλήρες εκτόπισμα σε κατάδυση φτάνει τους 24.000 τόνους. Το κόστος του κάθε υποβρυχίου ανέρχεται στα 826 εκατ. $
Tο εντυπωσιακότερο στοιχείο του υποβρυχίου είναι το βαλλιστικό βλήμα που θα φέρει που δεν είναι άλλο από τον βαλλιστικό πύραυλο Bulava.
Τα υποβρύχια κλάσης Borey θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 16 βλήματα Bulava (SLBM) τα οποία έχουν δυνατότητα να πλήττουν στόχους σε αποστάσεις των 8000 χλμ. ενώ θα φέρουν από 6 έως και 10 πυρηνικές κεφαλές των 100 με 150 κιλοτόνων η καθεμία.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ «απόλαυσαν» εδώ και πολλά χρόνια  απαράμιλλη υπεροχή στον τομέα των υποβρυχίων για περίπου 2 δεκαετίες μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την έναρξη ναυπήγησης από μέρους του USN των πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων κλάσης Virginia.
Όμως η ένταξη του υποβρύχιου Severodvinsk και πολλών άλλων νέων υποβρυχίων στις τάξεις του ρωσικού ναυτικού έχει ανατρέψει την κατάσταση καθώς αυτά φέρουν ολόκληρη σειρά νέων συστημάτων και ικανοτήτων που προσπερνούν κατά πολύ ακόμα και τα νεώτερης ναυπήγησης αμερικανικά αντίπαλα υποβρύχια τους.
Όμως το πρώτο της κλάσης Yasen ή αλλιώς Project 885 φέρει νέες ικανότητες στους τομείς της μεταφοράς όπλων αλλά ειδικότερα στην αθόρυβη πρόωση αν και πυρηνοκίνητα καθώς και τα βάθη στα οποία μπορεί να κατέλθει .
Στον δε τομέα του οπλισμού μπορεί  να μεταφέρει  32 φονικούς υπερηχητικούς πυραύλους τύπου P-800 Oniks, ή  40 πυραύλους κρουζ Kalibr-PL.
Τα αντίστοιχα αμερικανικά κλάσης Virginia είναι ελαφρώς πιο αθόρυβα και έχουν πιο καινούργιο σόναρ στις νεώτερες εκδόσεις τους αλλά το ρωσικό υποβρύχιο πλέον είναι ικανό να επέμβει άμεσα όπου και αν αυτό απαιτηθεί καθώς είναι σχεδιασμένο να αντικαταστήσει τα κλάσης Akula.
Μέχρι το 2020 θα έχουν παραδοθεί 6 ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια της  ίδιας κλάσης τα οποία ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες και πυραύλους, διεκδικώντας τους Ωκεανούς για λογαριασμό της Μόσχας.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου