Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Έρχονται τραγικές ημέρες! Οι Ελληνικές τράπεζες σταμάτησαν να στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό!

Έρχονται τραγικές ημέρες! Οι Ελληνικές τράπεζες σταμάτησαν να στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό!


Police-Voice blog ➤
Οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης εντείνουν την ανησυχία ανάμεσα στους καταθέτες και δίνουν άλλο ένα «κτύπημα» στις τράπεζες, οι οποίες  είδαν από τις 15 Μαρτίου  να εξαντλούνται τα όρια για τα εμβάσματα στο εξωτερικό.
Επιχειρηματίες που θέλησαν να εμβάσουν κεφάλαια στο εξωτερικό, μέσω του internet banking της Τράπεζας Πειραιώς , πληροφορήθηκαν με μήνυμα ότι δεν μπορούσαν να στείλουν το έμβασμα μέχρι το τέλος του μήνα δηλαδή έως τις 31 Μαρτίου.
Το ίδιο όμως ισχύει και για τους ιδιώτες που προσπάθησαν να στείλουν 1.000 ευρώ στο εξωτερικό.
Τα εν λόγω όρια στα εμβάσματα είναι διαφορετικά για κάθε τράπεζα. Προσδιορίζονται ανά μήνα  με βάση έναν αλγόριθμο, που λαμβάνει υπόψη του διάφορες παραμέτρους όπως είναι τα υπόλοιπα των καταθέσεων της κάθε τράπεζας, η εξάρτιση της από τον ELA, το πλήθος της επιχειρηματικής πελατείας που συναλλάσσεται με τράπεζες του εξωτερικού κλπ.
Τραπεζικές πηγές αποδίδουν την αυξημένη κίνηση  στις αποστολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, στις καθυστερήσεις σχετικά με το κλείσιμο της  αξιολόγησης.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το «φρέσκο χρήμα» (το οποίο είναι ελεύθερο των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων) που έφεραν επιχειρηματίες και ιδιώτες το περασμένο καλοκαίρι στις ελληνικές τράπεζες, τώρα  εμβάζουν και πάλι τα ποσά αυτά στους λογαριασμούς τους που διατηρούν στο εξωτερικό.
Την ίδια ώρα, αυξημένες είναι, από την αρχή του χρόνου, οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ.
Ενώ αύξηση κατά 300 εκατ. ευρώ είχαμε και στο όριο έκτακτης χρηματοδότησης των τραπεζών από τον ELA τον περασμένο μήνα (η προηγούμενη αύξηση είχε συντελεσθεί τον Απρίλιο του 2016 στο πλαίσιο της τότε αξιολόγησης).
Πηγή ➤http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου