Police-Voice blog ➤
εκίνησε την λειτουργία της η «Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών» του τμήματος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με την υποδοχή των πρώτων πρωτοετών φοιτητών σε αίθουσα του 1ου ορόφου.
«Έχουμε τη χαρά σήμερα να γίνεται η έναρξη των μουσουλμανικών σχολών. Μίας κατεύθυνσης που ανήκει στο τμήμα. Αναλάβαμε αυτή την ευθύνη με μεγάλη προσοχή και σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει, πιστεύουμε πως τα 30 αυτά παιδιά θα πάρουν πάρα πολλά πράγματα και κάποιοι από αυτούς θα διδάξουν στα δημόσια σχολεία το Ισλάμ και κάποια άλλα θα αποτελέσουν τη δεξαμενή για τη στελέχωση φορέων και οργανισμών. Είναι μεγάλη ευθύνη και καλούμαστε να διασκεδάσουμε τους όποιους φόβους» ανέφερε ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Παναγιώτης Σκαλτσής.
Όπως αναφέρεται, οι τριάντα σπουδαστές είναι Έλληνες πολίτες και οι είκοσι εννέα εξ’ αυτών Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Μετά τον Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης θα διδαχθούν για τον Αλλάχ και θα χρισθούν σε εκπροσώπους τους Οικουμενισμού στην Ελλάδα.
Μία από τις φοιτήτριες είναι Μουσουλμάνα από την Θράκη.
H Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών θα δώσει στους φοιτητές, την ευκαιρία, όπως αναφέρεται, να μάθουν τις κορανικές σπουδές και τις μουσουλμανικές παραδόσεις καθώς και την θρησκευτική και πολιτική υπόσταση του Ισλάμ στον χώρο και τον χρόνο, τα νομικά του συστήματα κτλ.
Θα διδαχθούν άραγε για τον λιθοβολισμό, την υποβάθμιση της γυναίκας, τις σφαγές αλλόπιστων κτλ.;
Ή θα γίνει επιλεκτική διδασκαλία, κρύβοντας την «βρώμα» κάτω από το χαλί;
Σημειώνεται πως η έναρξη της συγκεκριμένης κατεύθυνσης σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, συμπίπτει σε μια περίοδο όξυνσης, με τους μουσουλμάνους εποίκους να έχουν κατακλύσει την χώρα και την ημισέλινο μαζί με τα 99 ονόματα του Αλλάχ να αποτελεί μέρος διδαχής των Θρησκευτικών στα σχολεία.
Το συγκεκριμένο γεγονός δεν φαίνεται να επηρεάζει τους νεοεισερχόμενους στην Σχολή, οι οποίοι βλέπουν ως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών, την εισαγωγή δηλαδή στην Πανθρησκεία του Αντίχριστου.
«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να γίνει ένας διάλογος περί θρησκείας. Υπάρχει προκατάληψη για το Ισλάμ, αφού όλοι θεωρούν ότι είναι κάτι πολύ κακό, κάτι που έχει καταστρέψει τον πολιτισμό, αλλά αυτό δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. Δεν είμαστε εδώ για να καταπολεμήσουμε τον Χριστιανισμό. Είναι μια σχολή που έχει ενδιαφέρον και προοπτικές και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είμαστε περισσότεροι. Είναι δύσκολα τα μαθήματα, τα αραβικά, άλλωστε, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα, αλλά μέσα από τις δυσκολίες θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Δεν έχω κάποια σχέση με το Ισλάμ, είμαι γενικά ανοιχτός άνθρωπος και νομίζω δεν χρειάζεται να είμαστε σε ένα «κουτί», ούτε για τον Χριστιανισμό, ούτε για κάποια άλλη θρησκεία», δήλωσε, μεταξύ των άλλων, η φοιτήτρια, Νίκη Χονδρογιάννη.
Τα σχόλια δικά σας!
thesecretrealtruth.blogspot.com
Πηγή ➤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου