Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΔΑΝΕΙΑ με τη ΣΕΣΟΥΛΑ: 10.000 ευρώ δόλωμα…. σε εκατοντάδες πολίτες! Πως στήνουν το κόλπο – Τι θα πρέπει να προσέξετε!



Police-Voice blog ➤
Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πάτρα με email, μέσω των οποίων επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Μάλιστα τους καλούν να γράψουν mail σε συγκεκριμένη Διεύθυνση ακόμη και με μήνυμα στο inboxτου facebook. Την τελευταία εβδομάδα εκατοντάδες Πατρινοί έχουν λάβει το συγκεκριμένο μήνυμα.
Με τα μηνύματα αυτά προσεγγίζονται ανυποψίαστοι υποψήφιοι δανειολήπτες, με σκοπό να τους πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), να αποστείλουν είτε διάφορα χρηματικά ποσά μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών – ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς του εξωτερικού, είτε ακόμη και προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα.
Στα μηνύματα αυτά αναφέρουν ότι δήθεν μπορούν να τους χορηγήσουν δάνειο 10,.000 ευρώ. Φυσικά αν κάποιος απαντήσει τότε μπορεί να πέσει στην παγίδα γιατί ο αποστολέας θα του ζητά κάποια «έξοδα» για να του μεταβιβάσει το ποσό!
Ζητούν δηλαδή από τον ανυποψίαστο χρήστη κατάθεση επιπλέον εξόδων αποστολής, μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών – ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς του εξωτερικού, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος
Πώς να προφυλαχτείτε
Συστήνεται οι χρήστες του διαδικτύου:
• Να μην ανταποκρίνονται και να απαντάνε σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων μπορεί ακόμη να ζητούνται και προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.
• Όταν πραγματοποιούν διαδικτυακές συναλλαγές, να προχωρούν σε επιβεβαίωση κατάθεσης χρημάτων στις υπηρεσίες που διεκπεραιώνουν τις μεταφορές χρημάτων μέσω του Διαδικτύου.
• Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου – Α.Φ.Μ., κ.λπ.) και οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς – ΡΙΝ numbers) κ.λπ.δεδομένα.
• Να διασταυρώνουν τα στοιχεία κάθε υποψήφιου αγοραστή, πωλητή και μέσω δεύτερης πηγής ή τηλεφωνικού αριθμού.
• Να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser) αντί να χρησιμοποιούν links που αποστέλλονται μαζί με μηνύματα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουν μια μορφή απάτης που μοιάζει με το «ψάρεμα» (phishing) και λέγεται «pharming» (παραπλάνηση), η οποία κάνει ανακατεύθυνση των χρηστών από τις νόμιμες τοποθεσίες διαδικτύου (Web) σε απομιμήσεις, με σκοπό την κλοπή προσωπικών στοιχείων.
To μήνυμα που έλαβαν Πατρινοί
«γεια / καλησπέρα
προσφέρουν οικονομική δάνεια σε ανθρώπους σε επείγουσα ανάγκη
χρηματοδότηση να είναι σε θέση να αποπληρώσει το δάνειο, χωρίς να
κύριες ανησυχίες κατά τη στιγμή της ρύθμισης των τελών. χορήγηση
€ 10.000 έως € 4.500.000, με επιτόκιο 2%.
Εδώ είναι coodornneesemail: dacruzjulianna@gmail.com»!
dete
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου