Διάφορες Αναρτήσεις

  • Η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς
    Η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς

  • Κυπαρισσία: Ψυχρός και κυνικός ο σύντροφος της Μόνικα – Αρνείται ότι την “τσιμέντωσε”  Τις πρώτες του δηλώσεις από το εξωτερικό όπου βρίσκεται, έκανε ο βασικός ύποπτος Διαβάστε αναλυτικά όλο τον διάλογο
    Κυπαρισσία: Ψυχρός και κυνικός ο σύντροφος της Μόνικα – Αρνείται ότι την “τσιμέντωσε” Τις πρώτες του δηλώσεις από το εξωτερικό όπου βρίσκεται, έκανε ο βασικός ύποπτος Διαβάστε αναλυτικά όλο τον διάλογο

  • ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ με το απανθρακωμένο πτώμα στο Μενίδι - Αυτό που αντίκρισαν οι Πυροσβέστες και οι αστυνομικοί ήταν τρομακτικο
    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ με το απανθρακωμένο πτώμα στο Μενίδι - Αυτό που αντίκρισαν οι Πυροσβέστες και οι αστυνομικοί ήταν τρομακτικο

  • Η ΖΩΗ “ΝΙΚΗΣΕ” ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ! ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ…
    Η ΖΩΗ “ΝΙΚΗΣΕ” ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ! ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ…

  • 800€ σε όποια φοράει μαντίλα στην Ξάνθη - Κομοτηνή....
    800€ σε όποια φοράει μαντίλα στην Ξάνθη - Κομοτηνή....

  • Οι Τίγρεις της Ελλάδος έδειξαν τα νύχια τους στη…«NATO Tiger Meet 2016» (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
    Οι Τίγρεις της Ελλάδος έδειξαν τα νύχια τους στη…«NATO Tiger Meet 2016» (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

  • Σοκ από το μαρτύριο του μικρού αγοριού Κρήτη: Θρήνος στο τελευταίο αντίο του τρίχρονου αγγέλου
    Σοκ από το μαρτύριο του μικρού αγοριού Κρήτη: Θρήνος στο τελευταίο αντίο του τρίχρονου αγγέλου

  •  Θρίλερ στο νοσοκομείο  ..Γυναίκα επιτέθηκε με ψα......  σε γιατρούς και ασθενείς ....Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία.....
    Θρίλερ στο νοσοκομείο ..Γυναίκα επιτέθηκε με ψα...... σε γιατρούς και ασθενείς ....Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία.....

  • Δήλωση ΣΟΚ από Μουσουλμάνο: «Το να τραγουδάς τα κάλαντα είναι χειρότερο από φόνο»! (ΒΙΝΤΕΟ)
    Δήλωση ΣΟΚ από Μουσουλμάνο: «Το να τραγουδάς τα κάλαντα είναι χειρότερο από φόνο»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται μέσω sms!



Police-Voice blog ➤
Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την εμφάνιση κακόβουλου λογισμικού (malware), που διαδίδεται σε χώρες της Ευρώπης και προσβάλει φορητές συσκευές (έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ κ.λπ.) με συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.
Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (sms), τα οποία προτρέπουν τους χρήστες να ακολουθήσουν σύνδεσμο (URL).
Παράδειγμα μηνύματος κειμένου αποτελεί: «Δε καταφέραμε να παραδώσουμε τη παραγγελία σας. Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την παράδοση της παραγγελίας ακολουθήστε τον σύνδεσμο hxxp://……». Η εν λόγω τεχνική χαρακτηρίζεται ως «sms phishing» (ή smishing) και αποτελεί τεχνική υποκλοπής προσωπικών δεδομένων μέσω αποστολής μηνυμάτων κειμένου.
Οι χρήστες ακολουθώντας τον σύνδεσμο που αναγράφεται στο κείμενο, προκαλούν την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή τους, το οποίο εκκινεί διεργασία ανίχνευσης εγκατεστημένων εφαρμογών. Όταν ο χρήστης εκκινήσει μια εφαρμογή, τις οποίες έχει προγραμματιστεί το κακόβουλο λογισμικό να «υποδύεται», εμφανίζει φόρμα εισαγωγής στοιχείων, πανομοιότυπη με εκείνη της πραγματικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα τα στοιχεία εισόδου της εφαρμογής ή/και τα στοιχεία εισόδου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, να αποστέλλονται στους δράστες.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι χρήστες φορητών συσκευών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας, για την αποφυγή προσβολής από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να:
μην ανοίγουν συνδέσμους (links) που λαμβάνουν από «αυτόκλητα» μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κειμένου (sms). Οι σύνδεσμοι αυτοί ενδέχεται να παραπέμπουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή/και να προκαλούν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.
εγκαθιστούν μόνο εφαρμογές που διατίθενται στα επίσημα ηλεκτρονικά «καταστήματα» των λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν οι κινητές ηλεκτρονικές συσκευές.
να ενημερώνουν τακτικά (updates) τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) στη συσκευή.
να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου