Police-Voice blog ➤
Στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εισέβαλαν λίγο πριν τις 09.30 το πρωί αντιεξουσιαστές, διακόπτοντας την Κυριακάτικη λειτουργία, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών πέταξε έντυπο υλικό διαμαρτυρίας κατά των εκκενώσεων των καταλήψεων και στη Μητρόπολη επικράτησε αναστάτωση. Η ομάδα των 25 ατόμων άρχισε να φωνάζει συνθήματα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει. Πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στην Μητρόπολη έφτασαν άντρες των ΜΑΤ. Κάπως έτσι οι αντιεξουσιαστές αναγκάστηκαν να βγουν αρχικά στο προαύλιο και στη συνέχεια έγιναν προσαγωγές, με την λειτουρία που πήρε απρόβλεπτη τροπή να συνεχίζεται. Δείτε τις εικόνες…
Η αντίδραση του Άνθιμου
Ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του Ιερού Ναού του Σωτήρος όπου λειτουργούσε έμαθε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για την έφοδο των αντιεξουσιαστών στη μητρόπολη. Όπως είπε τέτοια πράγμστα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο και τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία. Δείτο το βίντεο μετά το 02:11:00…
Οι ποινές στους αντιεξουσιαστές
Με ποινή φυλάκισης 4 μηνών τιμώρησε προχθές το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι άτομα που συνελήφθησαν σε ένα από τα τρία υπό κατάληψη κτίρια της Θεσσαλονίκης όπου έγινε προχθες το πρωί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους. Πρόκειται για τους κατηγορούμενους του «Μανδαλίδειου» Μεγάρου, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας περιουσίας. Για όλους τους κατηγορούμενους το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή για 3 χρόνια, εκτός από τον 6ο κατηγορούμενο, για τον οποίο η ποινή μετατράπηκε προς 5 ευρώ, ημερησίως. Όλοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζαν ότι η παραμονή τους ήταν παράνομη, ενώ έκαναν λόγο για «κατάληψη στέγης», τονίζοντας ότι εάν τους εζητείτο θα αποχωρούσαν. Πανεπιστημιακοί που κατέθεσαν από το βήμα του μάρτυρα αναφέρθηκαν στα στατικά προβλήματα του κτιρίου – το οποίο είναι ιδιοκτησίας του ΑΠΘ – όπως επίσης στο γεγονός ότι το οίκημα δεν χρησιμοποιείτο για τις διδακτικές ανάγκες του Ιδρύματος. Κατέθεσαν δε, ότι υπήρχε «σιωπηρή ανοχή» από τις προηγούμενες πρυτανικές Αρχές σε ό,τι αφορά την παρουσία των«ενοίκων».
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν τρεις συγκατηγορούμενοί τους, που τελικώς κρίθηκαν αθώοι λόγω έλλειψης δόλου, ανάμεσα στους οποίους δύο νεαροί Ιταλοί που φιλοξενήθηκαν στο κτίριο, κάνοντας στάση στο ταξίδι τους προς τη Σαμοθράκη, κι ένας φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που επίσης δήλωσε φιλοξενούμενος. Στην αθωωτική πρόταση που έκανε για την περίπτωσή τους ο εισαγγελέας της έδρας, τόνισε ότι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για δημόσια περιουσία.
Όσον αφορά τους συλληφθέντες των δύο άλλων καταλήψεων, δηλαδή του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα, και της 8όροφης οικοδομής επί της οδού Καρόλου Ντηλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τις 3 και 5 Αυγούστου, αντίστοιχα. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τους αφήσει όλους ελεύθερους.
seleo.gr
Πηγή ➤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου